Gönderen Konu: Sezar  (Okunma sayısı 1171 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Sezar
« : 09 Aralık 2016, 15:18:06 »
2055 yıl önce Antakya üzerinden Tokat’ın Zile ilçesine gelen Jül Sezar, Pontus kuvvetlerini ağır bir yenilgiye uğratmış ve tarihe geçen sözleriyle zaferini tescillemişti: “Veni, vidi, vici.” Geldim, gördüm, yendim..

• fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, İbrahim AYSU, Selim UYGUN

Çevrimdışı Mesut KARATAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Sezar
« Yanıtla #1 : 09 Aralık 2016, 16:03:30 »
Anlamlı paylaşım hocam. Anekdot düşeyim diyarbakır da Veni Vidi isminde özel bir hastane var.

Galaxy Nexus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1976-Elazığ/Palu (Malatya da ikamet eder)

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Ynt: Sezar
« Yanıtla #2 : 09 Aralık 2016, 17:33:29 »

2055 yıl önce Antakya üzerinden Tokat’ın Zile ilçesine gelen Jül Sezar, Pontus kuvvetlerini ağır bir yenilgiye uğratmış ve tarihe geçen sözleriyle zaferini tescillemişti: “Veni, vidi, vici.” Geldim, gördüm, yendim..

VI. Mithridates mö 63 de ölümden sonra ancak yak basabildi Anadoluya ben roma imparatorluğuna defalarca yenilgiye uğratan bir gecede 150, 200 bin romalıyı öldüren tarihin en zeki ilk kimyasal silahı kullanan pontus lu  VI. Mithridates tutuyorum ömrü boyunca dönemi super gücü empartalıs yayılmacı  roma imparatorluğuna kan kusturdu hiç yoktan romalı italik kökenli deyil anadolunun çoçuğudu çok iyi savundu topraklarını romanın anadoluyu işgalini geçiktirdi çok akıllı ,şavaşçı, mücadeleci ,, vatansever bir asker ve kraldı Amasyalı  doğum( VI. Mithridates MÖ 120 - ölüm MÖ 63 )

free photo upload
senatoyu yok eden sonükleştiren agustus tan sonra senotanun hükmü geçmedi bütün güç imparatorlarda toplandı romada
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2016, 19:15:16 Gönderen: Selim UYGUN »