Gönderen Konu: NEDEN VURAMIYORUM?  (Okunma sayısı 7127 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
NEDEN VURAMIYORUM?
« : 07 Aralık 2016, 22:48:57 »
Cok iyi bi atici degilim daha tufegi elime alali 3-4 yil anca oldu. Bu tufegim icin konusuyorum oncesinde alisma sureci falan filan tamm cok iyi atici degilim tamm yilda fazla disek atmiyorum o da tamm ama gecen iki yilda yine vuruyordum kacirdigim oluyordu ama arada vuruyordum. Bu yil sezon oncesi dipcik dik geliyor bandi ustten goruyorum diye Aydinda dipcigi yaptirdim dipcik uzunlugu hem tufegi koluma oturttugum zaman tam isaret parmak ilk bogumuna geliyor hemde tufegi omuzladigimda bas parmak ile burnum arasinda iki parmak var yan yatiklik yok ama yinede uyumlu. Ama gel gelelim bir turlu vuramiyorum yok ya vallahi vuramiyorum sezon basinda bi uveyik bi bildircin haricinde daha siftah yok o kadar guzel pozisyonlarim olmasina ragmen hepsini kacirdim. Kekligin ilk gunu sagdan yaklasik 45_50 derece ile gecek kekligi sonrasinda dumduz kalkan yesilbasi gecen hafta yine dumduz kalkan bildircini simdide muhtemelen bu sezon gorebilecegim en buyuk lokeseyi/cullugu kacirdim. Tamm arada kacirayimda bu fazla, yaptigim bu atisrdan sadece ordege attigimda heycan yaptim digerlerinde sakindim.
     Bugun kusu kacirdiktan sonra tas attim vurabilecek miyim diye 4 kadar tasi iskaladim sonrasinda kirik sise parcasini attim onu vurdum.
Benim anlamadigim daha onceki ani refleks atislarimin nerdeyse tamaminda basariliydim fakat artik tamami iska manke bunu nasil asarim artik bilincaltima vuramayacam diye islemeye basladim yani hirs yapiyorum. Daha once boyle bisey basina gelen var mi nasil bir cozum yolu buldu paylasirsa sevinirim.
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Ynt: NEDEN VURAMIYORUM?
« Yanıtla #1 : 07 Aralık 2016, 22:54:17 »
 ...
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2017, 20:33:27 Gönderen: Selim UYGUN »

The following users thanked this post: Gökhan AKDOĞAN

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 07 Aralık 2016, 23:38:20 »
Gökhan geçen sene senin gibiydim aynı parlama avlarında hiç vuramıyodum kolay nişan alınan geçit  avlarında vurabiliyodum sadece dipçik yaptrıdım kendi ölçülerime göre sana tavsiyem 15mt reden bir kağıda hedef seç ve tüfeğini doğrult iki  gözünde açık olsun tüfeği omuzladığında 5 10 sn. içinde atış yap arkası arkaya bi kaç deneme yap alt mı üstmü atıyo sağa mı çekiyo solamı daha sonra ayarını yap ben böyle yaptım ve gayet memnunum 61 namlu otomda da açı ayar puluyla çözdüm işi
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh
  • sarsılmaz camo 61 namlu

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 07 Aralık 2016, 23:59:43 »

önce yukarıdaKİ VİDEO YU BİR İZLEYİN VE ÖLCÜMLERİNİZİ YAPIN

daha sonra 2.video ya bir göz atın

Daha sonra tavsiyem bir ucuz yolluda olsa bir trap makinası alın ve değişik açılardan bir arkadaşınız yardımıyla atışlar yapın en iyi antreman budur
Taner MEMET
Bursa-1988

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Atagan YILDIZ

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #4 : 08 Aralık 2016, 00:21:10 »
gökhan kardeşim. merhaba
öncelikle vuramamın tek bir nedeni yoktur bir çok nedeni vardır. bunun için ıskaladığın pozisyonların tek tek detayını yazman lazım.
mesela ne tür tüfek, kaç cm, kaç no şok, kaç no fişek gramajı tapası hava durumu tüfeğin ölçüleri vs vs  bu nedenle burada sana şu sebepten dolayı vuramıyorsun demek tamamen yanlış olur. bu gibi teknik durumların normal ve olumlu olduğunu varsayarsak bile kuşun mesafesi hızı yönünüde dikkkate almak gerekiyor. bu durumların hepsi zaman içerisinde hafızaya alınıp tecrübe olarak ortaya çıkıyor. etrafında tecrübeli avcı arkadaşlar varsa birebir fikirlerini alıp göeüş alışverişinde bulunabilirsin. selamlar....
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 08 Aralık 2016, 08:24:16 »
işaret gözüne bak hangisi tüfeğine birtane kalın pipet içme çubuğu yapıştır bandın ortasına  onun içinden nişan alıp atmaya çalış bir süre alışıncıay kadar  av fişeklerini iyi seş avda kulanmadan önce grupman peletrasyonunu dene atacağın hedef atacağın avdan büyük olmasın ava uygun gramaj tüfeğe uygun fişekler kullan vsvsvsvsvs özellikle uçar için fişeklerin önlesi hepsi ayrı ayrı  çok fişek deyiştirme vsvsvsvs
abi bi ara onu deenmiştim dik görüyorum diye dipçiği yaptırdım şimdi denemedim bi ara yine deyeyim artık. Sezon yarı oldu biz daha tüfeğe alışacaz :D
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 08 Aralık 2016, 08:26:54 »
Gökhan geçen sene senin gibiydim aynı parlama avlarında hiç vuramıyodum kolay nişan alınan geçit  avlarında vurabiliyodum sadece dipçik yaptrıdım kendi ölçülerime göre sana tavsiyem 15mt reden bir kağıda hedef seç ve tüfeğini doğrult iki  gözünde açık olsun tüfeği omuzladığında 5 10 sn. içinde atış yap arkası arkaya bi kaç deneme yap alt mı üstmü atıyo sağa mı çekiyo solamı daha sonra ayarını yap ben böyle yaptım ve gayet memnunum 61 namlu otomda da açı ayar puluyla çözdüm işi
Superpoze olduğu için açı ayar pulları maalesef kullanamayacam. sanırım çare tüfeği değiştirmek olacak.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 08 Aralık 2016, 08:29:24 »

önce yukarıdaKİ VİDEO YU BİR İZLEYİN VE ÖLCÜMLERİNİZİ YAPIN

daha sonra 2.video ya bir göz atın

Daha sonra tavsiyem bir ucuz yolluda olsa bir trap makinası alın ve değişik açılardan bir arkadaşınız yardımıyla atışlar yapın en iyi antreman budur
Teşekkürler iki videoyuda izledim zaten o yüzden dipçik ile oynattım sanırım eskisine alışmıştım şimdide vuramıyorum, alışma süreci geçene kadar sezon biter ben zaten o zamn tüfeği değiştiririm.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 08 Aralık 2016, 08:35:51 »
gökhan kardeşim. merhaba
öncelikle vuramamın tek bir nedeni yoktur bir çok nedeni vardır. bunun için ıskaladığın pozisyonların tek tek detayını yazman lazım.
mesela ne tür tüfek, kaç cm, kaç no şok, kaç no fişek gramajı tapası hava durumu tüfeğin ölçüleri vs vs  bu nedenle burada sana şu sebepten dolayı vuramıyorsun demek tamamen yanlış olur. bu gibi teknik durumların normal ve olumlu olduğunu varsayarsak bile kuşun mesafesi hızı yönünüde dikkkate almak gerekiyor. bu durumların hepsi zaman içerisinde hafızaya alınıp tecrübe olarak ortaya çıkıyor. etrafında tecrübeli avcı arkadaşlar varsa birebir fikirlerini alıp göeüş alışverişinde bulunabilirsin. selamlar....
Emin abi tüfeğim 71 namlu çulluk ve bildircinda 4-5 şok keklik ve ördekte 2-4 şok kullanıyorum yan atışta önleme hatası olabilir anlıyorum ama düz, hizamdan kalkan kuşları vuramamak gerçekten sinir ediyor ördekte 34 gr 6 no power tapa meca kullandım, bildircinda bior tapa 10 numara sterling dünde çullukta 8 numara 32gr dispanser tapa mirage kullandım havalar tamamı nerdeyse sert sayılabilecek bi hava değildi güneşli havalardı 15-20 derece civarı.Bilmiyorum artık nasıl olacak daha siftah yok git gel sinir olup dönüyorum hayırlısı artık.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #9 : 08 Aralık 2016, 10:31:58 »
Geçmiş olsun,tüfek seçmek bizim genelde ençok yaptığımız hataların başında geliyor maalesef.Görüntüsü hoşumuza giden,veya olumlu yorum yapılan tüfekleri gözümüz kapalı alıp ondan sonra tüfeğe uyum sağlamaya çalışıyoruz  :( seneler önce,gençlik,acemilik zamanlarımda aynı hataları bende yaptım çünkü  :( (şidide usta olduğumu söylemiyorum) Etrafımızda işi bilen usta avcı ve bayii olmadığından,vede şimdiki gibi eğitim ve paylaşım platformları olmayınca çok bocaladık  :( Bence siz öncelikle tüfeğinizi birgüzel sağlam testten geçirin,öncelikle tüfeğin doğru yeri vurduğundan emin olun.Ondan sonrada işi bilen bir ustaya kendinize uygun bir kundak yaptırma yolunu seçin,yada elden çıkarın.Rast gele.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 08 Aralık 2016, 11:56:06 »
Geçmiş olsun,tüfek seçmek bizim genelde ençok yaptığımız hataların başında geliyor maalesef.Görüntüsü hoşumuza giden,veya olumlu yorum yapılan tüfekleri gözümüz kapalı alıp ondan sonra tüfeğe uyum sağlamaya çalışıyoruz  :( seneler önce,gençlik,acemilik zamanlarımda aynı hataları bende yaptım çünkü  :( (şidide usta olduğumu söylemiyorum) Etrafımızda işi bilen usta avcı ve bayii olmadığından,vede şimdiki gibi eğitim ve paylaşım platformları olmayınca çok bocaladık  :( Bence siz öncelikle tüfeğinizi birgüzel sağlam testten geçirin,öncelikle tüfeğin doğru yeri vurduğundan emin olun.Ondan sonrada işi bilen bir ustaya kendinize uygun bir kundak yaptırma yolunu seçin,yada elden çıkarın.Rast gele.
Kundaktan filan geçtim abi tüfeği değiştirecem otomatik alacam kendim ayarlarım artık gerisini :D
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 08 Aralık 2016, 12:10:31 »
Birbirinden farklı üç ad  tüfeğim var.Hepsinin ölçüleri kundak düşüklükleri ve tetik çekme mesafeleri farklı.

Buna rağmen hepsinle son derece iyi vurabiliyorum.S iz buna ister yetenek, ister uyum ,isterse ölçüleri size  uygun  diyebilirsiniz.

Saçma atan tüfeklerde ben bu kundak olayını bir türlü yadırgıyamadım.
Benim için pek farketmiyor.Her şekilde vurabiliyorum.

• HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #12 : 08 Aralık 2016, 13:16:35 »
Birbirinden farklı üç ad  tüfeğim var.Hepsinin ölçüleri kundak düşüklükleri ve tetik çekme mesafeleri farklı.

Buna rağmen hepsinle son derece iyi vurabiliyorum.S iz buna ister yetenek, ister uyum ,isterse ölçüleri size  uygun  diyebilirsiniz.

Ustalık böyle birşey  :D
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #13 : 08 Aralık 2016, 14:16:17 »
Genelde parlama avlarında bu durum olabiliyor. Bazı zamanlar insanın şansı mı kapanıyor gözüne perdemi iniyor ben de anlamıyorum, kaçması imkansız avlar kaçabiliyor  :D

Çulluk avında kendime dikkat etmişimdir, köpeksiz avlandığım için kuş tamamen sürpriz şekilde kalkıyor, nereden kaç metre mesafeden hangi pozisyonda kalkış yapacağı belli değil.. İlk zamanlar, çulluk parladığında paldır küldür acelece atış yaptığım hiç bir çulluğu vuramadım..  sonra dedim kendi kendime, niye acele ediyorsun ? Kendimi zamanla, soğukkanlı ama seri atış yapmaya alıştırdım. Kuru hedef çalışmaları, arazide 20-25 metreye a4 kağıdı yerleştirip başka yönden nışan alarak sürükleme yapıp kağıda gelince tetik düşürmek vs bunların çok farkını ve faydasını gördüm. Birde, belirli bir süreden sonra avı görmeseniz bile kalkışta o kanat sesini duyar duymaz beyin otomatik olarak sizi yönlendiriyor ve tüfeği omuzluyorsunuz. İŞte bu durumun meleke halini alması lazım..

Tüfeği omuzladıktan sonra hedefe tam oturtmadan atış yapınca av kaçıyor, o yukarıda bahsettiğim paldır küldür atış bu işte :) Sakince kuşa doğrultup emin olduktan sonra tetik düşürmek gerek.. Şimdi av parladığı zaman, otomatik olarak tüfek kendiliğinden omzumdaki yerini alıyor, kuşu görüp namlu ucuna oturtunca tetik kesiyorum, o arada zaten arpacık falan aklına gelmiyor insanın, yivsiz tüfekte uçara nışan alınmaz derler, namluyu doğrultup nışan hattını görünce basıyorum tetitiğe, Allahın izniyle %90 ilk atışta av vuruluyor..

Tüfeğin size uyumu ve mühimmat seçimi de önemli elbette. Acele etmemek gerek, güzel bir hedef hattı oluşturup sakin ama seri bir şekilde atılan fişek, avı almanıza daha fazla imkan tanıyacaktır inşallah.  Şansınız açık olsun. Rast gele..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Reha GÜREL, Selim UYGUN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 08 Aralık 2016, 15:14:34 »

Erol abiye katılıyorum ustalık böyle bişey :D
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 08 Aralık 2016, 15:16:21 »
Genelde parlama avlarında bu durum olabiliyor. Bazı zamanlar insanın şansı mı kapanıyor gözüne perdemi iniyor ben de anlamıyorum, kaçması imkansız avlar kaçabiliyor  :D

Çulluk avında kendime dikkat etmişimdir, köpeksiz avlandığım için kuş tamamen sürpriz şekilde kalkıyor, nereden kaç metre mesafeden hangi pozisyonda kalkış yapacağı belli değil.. İlk zamanlar, çulluk parladığında paldır küldür acelece atış yaptığım hiç bir çulluğu vuramadım..  sonra dedim kendi kendime, niye acele ediyorsun ? Kendimi zamanla, soğukkanlı ama seri atış yapmaya alıştırdım. Kuru hedef çalışmaları, arazide 20-25 metreye a4 kağıdı yerleştirip başka yönden nışan alarak sürükleme yapıp kağıda gelince tetik düşürmek vs bunların çok farkını ve faydasını gördüm. Birde, belirli bir süreden sonra avı görmeseniz bile kalkışta o kanat sesini duyar duymaz beyin otomatik olarak sizi yönlendiriyor ve tüfeği omuzluyorsunuz. İŞte bu durumun meleke halini alması lazım..

Tüfeği omuzladıktan sonra hedefe tam oturtmadan atış yapınca av kaçıyor, o yukarıda bahsettiğim paldır küldür atış bu işte :) Sakince kuşa doğrultup emin olduktan sonra tetik düşürmek gerek.. Şimdi av parladığı zaman, otomatik olarak tüfek kendiliğinden omzumdaki yerini alıyor, kuşu görüp namlu ucuna oturtunca tetik kesiyorum, o arada zaten arpacık falan aklına gelmiyor insanın, yivsiz tüfekte uçara nışan alınmaz derler, namluyu doğrultup nışan hattını görünce basıyorum tetitiğe, Allahın izniyle %90 ilk atışta av vuruluyor..

Tüfeğin size uyumu ve mühimmat seçimi de önemli elbette. Acele etmemek gerek, güzel bir hedef hattı oluşturup sakin ama seri bir şekilde atılan fişek, avı almanıza daha fazla imkan tanıyacaktır inşallah.  Şansınız açık olsun. Rast gele..
Sanıırım öncesinde ben tüfeğe uyarken şuan tüfeğin bana uymasını yadırgadım :D
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ, Selim UYGUN

Çevrimdışı Atınç ERGÜREL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 08 Aralık 2016, 15:21:59 »
Genelde yeni başlayan arkadaşlarımızda gördüğüm ve kendimin de  ava ilk başladığım yıllardaki yaptığım en büyük hata: kısa mesafede 5-10 mt.gibi tetik kesmekti.Zamanla sıkı çalımı kavramı geliştirdim fakat bu sefer de Kuşa fazla odaklanıp tüfeğin üstünden bakmaya başladım.Sonuç gine hüsran.Zamanla o sorunda çözüldü.Kısacası zamanla tecrübe ederek sıkıntını çözersin.
Yıllar sonra kaçırdığın kuşlar aklına gelir, yüzünde hafif bir tebessüm kalır.

Tavsiyem 1- yakın mesafede atma  2- Eğer tek gözün kapalı atıyorsan avı yarımyamalak gördüğünde tetik kes.(Önünde süzülen kekliği namlu üstünde  net görüyorsan alt atarsın arkasından bakar kalırsın.3-Süpürme tekniğini geliştir.4-Tetik keserken namlu savurman duruyorsa önlemeli at,  ama namlu savururken tetik kesebilirsen  ki tavsiyem buna alışman vuruş yüzden artar.
Rastgele...
  • Stoeger m2000 71 namlu
  • Üzümlü Koop.S.poze 71 namlu
  • Huğlu Koop.S.Poze 104/A 76 namlu
  • deutsche kurzhaar DORA
1973 İZMİR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 08 Aralık 2016, 16:12:36 »
Genelde yeni başlayan arkadaşlarımızda gördüğüm ve kendimin de  ava ilk başladığım yıllardaki yaptığım en büyük hata: kısa mesafede 5-10 mt.gibi tetik kesmekti.Zamanla sıkı çalımı kavramı geliştirdim fakat bu sefer de Kuşa fazla odaklanıp tüfeğin üstünden bakmaya başladım.Sonuç gine hüsran.Zamanla o sorunda çözüldü.Kısacası zamanla tecrübe ederek sıkıntını çözersin.
Yıllar sonra kaçırdığın kuşlar aklına gelir, yüzünde hafif bir tebessüm kalır.

Tavsiyem 1- yakın mesafede atma  2- Eğer tek gözün kapalı atıyorsan avı yarımyamalak gördüğünde tetik kes.(Önünde süzülen kekliği namlu üstünde  net görüyorsan alt atarsın arkasından bakar kalırsın.3-Süpürme tekniğini geliştir.4-Tetik keserken namlu savurman duruyorsa önlemeli at,  ama namlu savururken tetik kesebilirsen  ki tavsiyem buna alışman vuruş yüzden artar.
Rastgele...
Atınç bey 1. tavsiyeniz konusunda anca bazen bazen salıyorum kuşu yoksa iki sıkıyı ne ara attığımı bilmiyorum :D
İki gözüm açık atıyorum ama bilmiyorum neden bu sezon böyle oluyor. Süpürmeyide yeni yeni alışmaya başladım.
Benim merak ettiğim dipçik bana uyumlu olmasına rağmen neden suan bu kadar manke attığımı anlamıyorum.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 10 Aralık 2016, 23:50:43 »
Superpoze olduğu için açı ayar pulları maalesef kullanamayacam. sanırım çare tüfeği değiştirmek olacak.
bana kalsa kendi ölçülerinde dipçik yaptır yine aynı sorunu yaşayabilirsin
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh
  • sarsılmaz camo 61 namlu

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Zati AKSU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 19 Şubat 2017, 10:39:55 »
Sanırım ya gergin atıyorsun arkadaşım yada kuşa bakıryorsun. 2 tavsiye buluna bilirim 1. Tüfeyinle evde sıkça omuzlama alıştırması yap 2. Tüfeği omuzla arpacığı temiz gör hedefi gör ve önleme ver. İşine yarar naçizane fikrim bu saygılarımla
1988 ORDU FATSA AKKAR CHURCİLLE SUPER POZE ARMSAN PHENOMA

Çevrimdışı Mehmet Alper YAZAR

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #20 : 19 Şubat 2017, 10:55:56 »
Youtube da gordon h diye bir kullanici var.Onun videolarini izle.Bana cok faydasi oldu.

Cok video var.Bir tane ornek.
  • Winchester SXP Black Shadow
  • Armsan Paragon Grande S Combo
  • Cesa Favorit 1800
  • Özkanlar FX-19
1990 Erzincan