Anatolia fişek sanayii üretiyor bu fişeği, ama yazıcıların isteğiyle yaptığını bilmiyordum. Yafın bugattisi gibi bunlar da muadil ürün çıkarmışlar
Special fişekleri için şunları söyleyebilirim, kaz için 30 gr fişek yapmışlar, mesela 30 gr saçma için 1.70 A1 barut harika işler çıkartıyor, 50 metre gibi mesafeden 2-3 kez av aldım beni bir hayli şaşırttı (mirage lite game 30,5 gr 5 no)
Kendi fişek dolumu denemelerimde 1.70 gr csb1 barut ve 30 gr 2 no dolusu 50-60 metreye kadar denk geldiği avı paketliyor. Saçma sayısı az, tutturmak zor ama 1.70 barutla özellikle kalın saçmanın penetre gücü takdire şayan..
Ördek ve kaz için ürettikleri düşük gr fişekler mühreli avda iş görür fakat hava şartları sınırlaması herzaman geçerli.. Karda tipide 30 metreye inen kaza 30 gr fişeğin kalın saçma dahi olsa etki edeceğini hiç sanmıyorum, av nekadar cüsseli ise fişeğin de bir okadar basınçlı ve de etkili olması lazım..
Bir de şu konuya değinmek isterim, geçenlerde meca 34 gr fişek aldım, bu yılın partisi yeni fişek, barutu azaltıp 1.60 gr yapmışlar önceden 1,65-1.70 civarı csb1 vardı, tapası da tek katlıydı şimdi çift katlı x-wad olmuş.. avda kullandım fark olarak pek bir şey sezemedim ama yine de barutu azaltmaları iyi olmamış.. kendi doldurduğum fişeklerde csb1 barutun performansını çok beğendim 1.80 csb1 baruta 32 gr doldurduğum fişek hem çok hızlı hem de çok etkili oluyor.. Fişeklerin barut haddini azaltmayıp uygun şekilde gözetseler çok daha iyi olur...