Sevgili avcı dostlar uzun süreden bu yana soyu tükenmekte olan ve koruma altında olup avı yasak olan bir kuş türüne rastladık bugün merada ve tabi çok sevindik görünce
Kısaca anlatayım av gününü,sabah Edirne'de Lalapaşa-Danişment genel avlağında Ekip olarak eniştem,babam,yeğen,dayım,amcam,kıymetli bir Abim Tavşana gittik.Güzel bir gündü yaklaşık 15 kilometreye yakın yol yaptık ve 8 tavşan bulduk çalılıkta 4 tanesine ayrı ayrı atış yapma fırsatı buldum ancak Tavşanlar Çelik yelek giymişlerdi sanırım
bu yüzden yaptığım atışların hepsi karavanaydı.Öğleden sonra 16.00 civarında avı sonlandırdık ve araçlara dönüşe geçtik.Bu dönüş sırasında ekin tarlası ile çalılığın birleştiği anlıktaki kara çalıya Kurzahar ferma verdi.Ben de hemen davranıp pozisyonumu aldım ,garip kısım burada başlıyor işte.Tavşan çıkacak diye beklerken birde ne göreyim büyükçe bir kuş çalının içinde duruyor
Tam o sırada Eniştem ve Ahmet Dayı da geldi yanıma ve tabi bizim Yılların Koca Ustası Ahmet Dayı görünce tanıdı Kuşun türünü ''MEŞGELEK'' bu diye telaffuz etti ve çok uzun yıllardır bu kuşa bölgemizde rastlamadığını söyledi. Biraz kuşa hayranlıkla baktık biz eniştemle sonra dayı bize dönüp doya doya baktınız mı? diyerek
çiftenin namlusunu çalıya soktuğu gibi kuş uçup gitti.Gönül isterdi ki fotoğrafını çekeyim ancak daha önce avda telefon kaybettiğim için ava giderken yanıma kendi telefonumu almıyorum validenin eski nokia telefonuyla değiştiriyorum kendikimi. İnternetten araştırma yaptım biraz bugün ve bulduğum fotoğrafı da yüklüyorum ,bizim gördüğümüz dişisi oluyor sanırım bu kuşun. Herkese selam ve saygılar.
free image upload