Paylaşım için teşekkür ederim Emrahcım.
Tüfekte beğendiğim tek şey, ağacı... Ağacın deseni ve rengi yani. Gerçi o ağacın da içine etmişler. Bacağım kadar kalın İngiliz kundak mı olur ya
Resimlerden tam göremedim ama sanıyorum tetik korkuluğunu da kundağın altına doğru yeterince uzatmamışlar... İngiliz kundakta, tetik korkuluğunun kuyruğu, kundağın altında , incecik kabze boyunca uzatılır. Uzatılmış tetik korkuluğu kuyruğu üzerine gravür vs de yapılır ancak bu uzatmanın asıl sebebi, İngiliz kundakta (Straight Stock) kabze kısmı çok ince olduğundan, bu incecik ağaç kısmın mukavemetini bu uzatılan metal tetik korkuluğu marifetiyle artırabilmektir. E tabi böyle bacağım kadar İngiliz kundak yaparlarsa, tetik korkuluğunu da uzatmaya gerek yok diye düşünmüş olabilirler
Tetik korkuluğu ayrı bir mevzu da... Tetik tablası da ayrı bir olay. Ya bari lansmanda videosunu çekip koyduğunuz tüfeğin tetik tablası yerine oturmuş olsun. Güya yanar dönerli ışıklar veriyorlar sağdan soldan, tüfek dönerken, tetik tablasının kenarları eşşek kadar oturmamış, tetik tablasının oturmamasından kenarları, yanlardan verilen ışığı kesiyor resmen
Ya bir tek ben mi görüyorum bunları, Allah aşkına baksanıza şuna.. Elf gözleriniz göremiyor mu
Ayrıca tetiğin radyal şeklinin (kıvrımının), tetik korkuluğunun eğriliğine uyumlu olması lazım bir kere.. Temel kurallardan bir tanesi. Sanki tetik başka tüfeğin, tetik korkuluğu başka bir tüfeğin... Sanki tetiği çektiğinizde, tetik korkuluğuna sürtecekmiş gibi görünüyor
Bir biriyle alakasız parçaları toplamışlar, bir araya getirmişler gibi...
Ayna gibi kubuzda da, güneş ışığını kuşun gözüne yansıtıp kör edip düşürebilmek hedeflenmiş sanırım
Ya neyse, amma uzattım, olmamış işte...
Disaster...