Gönderen Konu: Lutfen yardim !!!  (Okunma sayısı 4238 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Adem TEKKALE

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Lutfen yardim !!!
« : 02 Aralık 2016, 00:35:17 »
Oncelikle selamun aleykum avcikardeslerim abilerim benim baba yadigari bi tufegim var ruhsati adima kayitli ben bunu av daa kullanip yilratmak istemiyorum ikinci bi tufek almak istiyorum av icin lakin mahkeme de devam eden basit bi davam var bu yuzden silah alamazsin diyolar emniyetten bu banaa cok sacmaa ve mantiksiz geliyor atesli silahlar kanunlarini okudugumdada boylee bi madde veyaa kanun yoq bu konudaaa bilgisi olan veya bna bi yol gosterecek degerli avci dostlarimin yorumunu bekliyorum bu konudaa muracat edecegim veya kesin bilgisi olan veyaa benim durumumda tufek almis olan arkadaslar varsaaa yardimlarinizi bekliyorum bu benim icin cok onemli ilginiz icin simmdiden tesekkurler
  • Huglu 104a
1990 - Aksaray

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Lutfen yardim !!!
« Yanıtla #1 : 02 Aralık 2016, 00:47:12 »
savcılık tan temiz kağıdı al git.sonuclanmamıs ve karar verilmemiş dava hakkında yargılanamazsınız.daha da olmazsa  avlanma için eminiyete dava aç.avukat arkadasın varsa daha iyi olur
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Adem TEKKALE

• *
« Yanıtla #2 : 02 Aralık 2016, 01:04:04 »
Savvilik bunun icin bana temiz kagifi verirmi dersiniz cunku ben adliyeye gittim buna dair heranfi bi kagit alamadim ama sadece kaleme sordum
  • Huglu 104a
1990 - Aksaray

Çevrimdışı Cömert ÖZEN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 02 Aralık 2016, 01:56:06 »
Satın alma izin belgesini veren makam , bulunduğunuz ilçenin en yüksek devlet memuru olan kaymakamdır. Siz emniyetin veya jandarmanın silah ruhsat bölümüne başvuru yaptığınız vakit , mülki amir olarak kaymakamın imzalayarak onay vereceği satın alma izin belgesini de , emniyet tanzim eder.Yani direkt kaymakamlığa gidip böyle bir belge talep edemiyorsunuz.

Eğer emniyet bu belgeyi takip eden mahkemeniz sonuçlanmadan vermiyorsa , başka ne yaparsanız yapın vermeyebilir. Bunu neden olarak vermediklerini yazılı olarak talep edin. Tüm ülke genelinde Ohal durumu olduğu için ,bağlı bulunduğunuz ilin valiliğinin bu yönde yapılmış  bir tüzük veya tamimi olabilir, İçişleri bakanlığından yazılı bir talimatı olabilir. Yazılı cevap talebinize , yazılı cevap verilirse , neden alamadığınız daha da net anlaşılır.

Kaldı ki kaymakamın, her önüne gelen silah satın alma izin belgesini onaylamak gibi bir zorunluluğuda yoktur.İster onaylar ister onaylamaz. Velevki siz araya bir takım abiler soktunuz ve emniyette bu belgeyi tanzim ettirdiniz. Kaymakam bu belgeyi onaylamazsa yine alamazsınız.

• Armsan Phenoma
  • Tristar Cobra Force
1970 Istanbul

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK

Çevrimdışı Adem TEKKALE

• *
« Yanıtla #4 : 02 Aralık 2016, 08:31:37 »
Emniyete dilekcemi yazmam lazim yazili rapor talep etmem icin
  • Huglu 104a
1990 - Aksaray

Çevrimdışı Ali ARI

• *
« Yanıtla #5 : 02 Aralık 2016, 11:25:58 »
YİVSİZ TÜFEK RUHSATNAMESİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER
Dilekçe, (İkamet edilen İlçe Kaymakamlıklarına hitaben yazılacaktır)
Dört adet vesikalık fotoğraf ,
Nüfus cüzdan fotokopisi ,
Savcılıktan Adli Sicil ve Arşiv kaydı, (Silah Ruhsatı İçin ibaresi bulunacaktır) (e-devlet üzerinden de alınabilir.)
Aile Hekimliğinden sağlık raporu,
1 Adet karton dosya (yarım kapak telli dosya)
 Tüm bu işlemler tam ve eksiksiz yapılıp ve hepsinin olumlu sonuçla neticelenmesi durumunda ruhsat tanzim edilir.

Bu durumda içinde bulunduğumuz OHAL kapsamında hakkınızda herhangi bir kayıt yok ise tüfek ruhsatı almanızda bir sakınca olduğunu düşünmüyorum.

YİVSİZ TÜFEK RUHSATNAMESİ ALMAYI ENGELLEYEN HALLER:
(2521 Sayılı Kanunun Uygulanmasını gösteren yönetmeliğin 14.maddesi)
a) Ateşli silahlarla işlenen cürümlerden hükümlü bulunmak.
b) Av suçları da dahil ruhsatlı silahıyla suç işleyenler veya silahın muhafazasındaki ihmal ve/veya kusuru neticesi başkaları tarafından suç işlenmesine veya intihar ya da intihara teşebbüs edilmesine neden olmaktan mahkum olmak.
c) Haklarında Türk Ceza Kanununun 119 uncu maddesinin uygulanması nedeniyle kamu davası açılmamış olsa bile, zorunlu olmadığı halde meskun mahalde veya civarında ya da umuma mahsus yol üzerinde veya bu yola doğru silah atanlar ile bu suçların birinden mahkum olmak.
d) Ateşli silahla işlenenler ile taksirli suçlar hariç, değişik zamanlarda işlediği aynı veya farklı türden ikiden fazla suçtan dolayı hapis veya ağır hapis ve/veya ağır para cezasına mahkum olmak.
e) Ateşli silahla işlenenler ile taksirli suçlar hariç, iki yıldan fazla hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkum olanlar ile devlet sırlarını açığa vurma, ideolojik, anarşik, terör ve benzeri amaçlarla yaygın şiddet eylemlerine katılma ve bu gibi fiilleri tahrik ve teşvik etme suçlarından birinden hüküm giymiş olmak.
f) 2521 Sayılı Avda ve Sporda Kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları ve Av Bıçaklarının Yapımı, Alımı, Satımı ve Bulundurulmasına Dair kanun hükümlerine aykırı fiillerdin dolayı hapis veya ağır hapis ve/veya ağır para cezasına mahkum olmak.
g) 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunun 12,13,14 ve 15 inci maddelerinde belirtilen suçlardan dolayı altı aydan fazla hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkum olanlar ile aynı Kanunun 4 üncü maddesinde yazılı yasak aletlerden birini kullanmak suretiyle suç işleyen ve bu suçtan dolayı hapis ve/veya ağır para cezasına mahkum olmak.
h) Uyuşturucu ve psikotrop maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imal, ithal veya ihraç etme ya da bu fiillere teşebbüs etme, satma, satışa arz etme, satın alma, bulundurma, herhangi bir şekilde başkasına devretme veya devralma, sevk veya nakletme, alınıp satılmasına veya devrine ya da her ne suretle olursu olsun tedarikine vasıta olma suçlarından biriyle mahkum olmak.
I) Kısıtlı olmak ve kamu hizmetinden yasaklı bulunmak.
i) Akıl hastası veya psikolojik ve nörolojik rahatsızlıkları bulunmak.
j) 18 yaşını bitirmemiş olmak.

Eğer yukarıda yazılan kısıtlamalardan birine takıldıysanız Emniyet sorgu esnasında bunları görüyor ve size silah satın/devir alma belgesi tanzim etmiyor. Durumunuzu bu çerçevede değerlendirip adli mercilere müracaat edebilirsiniz.
  • Ata Venza
  • Yıldız SPZM 20 Ga
  • AyA Aquirre Aranzabal
  • Huğlu 104A
  • English Setter
1969 Turgutlu-MANİSA

Çevrimdışı Ali ARI

• *
« Yanıtla #6 : 02 Aralık 2016, 11:30:43 »
Emniyete dilekcemi yazmam lazim yazili rapor talep etmem icin

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununa  göre dilekçe verebilirsiniz. Ancak ruhsat verilmeme gerekçesi OHAL Kanunu ve ilgili mevzuatı çerçevesinde ise cevap alamazsınız.
  • Ata Venza
  • Yıldız SPZM 20 Ga
  • AyA Aquirre Aranzabal
  • Huğlu 104A
  • English Setter
1969 Turgutlu-MANİSA

Çevrimdışı Celal KIZILÇAY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 02 Aralık 2016, 11:43:17 »
ustam sesli düşünüyorum adına kayıtlı baba yadigarı silahın var 5 yılda bir yenileme oluyor senin yenileme zamanın nezaman doluyor eğer 1 yıldan az ise ruhsat yenilemeye git arada arada yeni satın alma belgesi ala bilirsen ne ala
  • akkar 206 süper poze
  • üzümlü 4+1 otomatik
  • setter
1983 İstanbul
 önce kendine ne olacağını sor, sonra ne yapman gerekiyorsa yap

The following users thanked this post: Adem TEKKALE

Çevrimdışı Adem TEKKALE

• *
« Yanıtla #8 : 02 Aralık 2016, 13:10:20 »
Yukaridaki maddelerin hic birinin benim olayimlaaa alakasi yoqq iste bana mantiksiz gelen dee bu
  • Huglu 104a
1990 - Aksaray

Çevrimdışı Adem TEKKALE

• *
« Yanıtla #9 : 02 Aralık 2016, 14:33:06 »
ustam sesli düşünüyorum adına kayıtlı baba yadigarı silahın var 5 yılda bir yenileme oluyor senin yenileme zamanın nezaman doluyor eğer 1 yıldan az ise ruhsat yenilemeye git arada arada yeni satın alma belgesi ala bilirsen ne ala

Ruhsat suresi 6 ay falan var daa peki ya tuhsati yenilemezlerse ne olacak arti ordaki polis memuru arkadass beni biliyo unutucaginidaa sanmiyorum otuzden yine vermek istemicektir
  • Huglu 104a
1990 - Aksaray

Çevrimdışı Celal KIZILÇAY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 02 Aralık 2016, 14:54:19 »
valla ben bu yıl kople o işle uğraştın yenileme, yeni alma sıkıntılı işler ama oradaki memur arkadaşın insiyatifinde çoğu şey tatsız olaylar yaşandı ise aranızda sıkıntı öbür türlü allem kullem çözülür ama ruhsat yerindeki memurla çözülür artı sen sabıka kaydını e devlet üzerinden aldığında sicilin tam olarak nediyor
« Son Düzenleme: 02 Aralık 2016, 14:58:16 Gönderen: Celal KIZILÇAY »
  • akkar 206 süper poze
  • üzümlü 4+1 otomatik
  • setter
1983 İstanbul
 önce kendine ne olacağını sor, sonra ne yapman gerekiyorsa yap

The following users thanked this post: Hakan ATASOY

Çevrimdışı Mert ÇELİK 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 02 Aralık 2016, 15:58:46 »
kurusıkı tabanca al
1980 - İstanbul

Çevrimdışı Ayberk HALAÇ

• *
  • KARŞIYAKA
« Yanıtla #12 : 02 Aralık 2016, 16:34:29 »
Temiz belgeni direk Turkiye.gov.tr den alabilirsin. Ben öyle yaptım hiç gidip uğraşmadım adliye ile. Eğer sıkıntı bir şey yok ise zaten vermek zorunda. Benim de anlamadıgım nokta şu madem silah eklemek için davan oldugu için izin vermiyorlar o zaman elindeki silahıda alsınlar mantığı ne bunun ki. Davası yüzünden silah alamıyorsun ama elindeki silahıda senden almıyorlar ilginç.
  • Huğlu 103ce
1993 - Ankara - İzmir - KARŞIYAKA

Ulu TÜRK
TA2ALH

Çevrimdışı Adem TEKKALE

• *
« Yanıtla #13 : 02 Aralık 2016, 19:43:45 »
Temiz belgeni direk Turkiye.gov.tr den alabilirsin. Ben öyle yaptım hiç gidip uğraşmadım adliye ile. Eğer sıkıntı bir şey yok ise zaten vermek zorunda. Benim de anlamadıgım nokta şu madem silah eklemek için davan oldugu için izin vermiyorlar o zaman elindeki silahıda alsınlar mantığı ne bunun ki. Davası yüzünden silah alamıyorsun ama elindeki silahıda senden almıyorlar ilginç.
Iste benim mantigimin almadigi da bu ya benim elimde tufegim var ruhsatli ver bana izin mahkemeden bi cezaa bilmem ne cikarsa sonraa ruhsatimi iptal et ama simdi bisey yokken niye benim ozgurlugumu kisitliyoki vu emniyet :/
  • Huglu 104a
1990 - Aksaray

Çevrimdışı Adem TEKKALE

• *
« Yanıtla #14 : 02 Aralık 2016, 19:46:16 »
valla ben bu yıl kople o işle uğraştın yenileme, yeni alma sıkıntılı işler ama oradaki memur arkadaşın insiyatifinde çoğu şey tatsız olaylar yaşandı ise aranızda sıkıntı öbür türlü allem kullem çözülür ama ruhsat yerindeki memurla çözülür artı sen sabıka kaydını e devlet üzerinden aldığında sicilin tam olarak nediyor
Sicil kaydimdaa arsiv kaydimdaa hic bisey yoq sadece dosyam var yargitayda mahkeme devam ediyo silahla bicakla tufekle ilgili bi mahkemede deil sadece basit bi kavga
  • Huglu 104a
1990 - Aksaray

Çevrimdışı Adem TEKKALE

• *
« Yanıtla #15 : 02 Aralık 2016, 19:52:07 »
Bugun bimeri arayip sikayette bulundum dedim emniyet mudurlugun den bana boyle bi kanun olduguna dair bi yazili belge gondersinler bende yonetmeligin hangi maddesiymis bu bilim sonraa vu konudaa arastirma yapim sorun 2 ay sonraa cozulebilir mahkeme karar verirse tabi ama ertelenme olayidaa yuksek cunku ortalik karisik bu ara o hal goz altilar falan yogun mahkemeler bide bu icimdeki avlanma durtusu beni bi tufek almaya itiyo belki saka gelir 3 aydir falan teli her ellime almamda nete girp tufeklere bakiyom adeta aliskanlik olmus :) vok kotu bi durum bi seye heves edip alamamak ozelliklede benim gibi sabirsiz biri icin
  • Huglu 104a
1990 - Aksaray

Çevrimdışı Adem TEKKALE

• *
« Yanıtla #16 : 02 Aralık 2016, 19:58:19 »
Bi yandan ruhsatsiz tufek olayini bitirmek icin mucadele ediyolar bi yandan daa insani yasal olmayan isler yapmaya zorluyolar hukumetin ne yapmaya calistigini anlamk zor adam tufegini birine veriyo veyaa colugu vocugu alip atis yapmayaa gidiyo yakaliyolar ya o dam cocugunu hirsizlikla itham etmek zorunda yadaa omrunun zoruna kadar tufek alamiyo av velgesi alip yasal bi sekilde avlanamiyo sonra diyolarki kacak avcilik nasil kacak avcilik olmasin. Kanunlar buna itiyo insani zorla halbuki o cezayi lan kisi tufekle bi olay yapmak istediginde her turlu ruhsatsiz tufek veya silah bulqbilir istegini de yapabilir suc isleyebilir
  • Huglu 104a
1990 - Aksaray

Çevrimdışı Ayberk HALAÇ

• *
  • KARŞIYAKA
« Yanıtla #17 : 02 Aralık 2016, 20:33:36 »
hocam yapcagın şey turkiye.gov.tr gir adli sicil kaydını çıkart kagıda bastır git bir jandarma bölgesine yardımcı olurlar
  • Huğlu 103ce

Ulu TÜRK
TA2ALH

Çevrimdışı Adem TEKKALE

• *
« Yanıtla #18 : 02 Aralık 2016, 21:27:58 »
hocam yapcagın şey turkiye.gov.tr gir adli sicil kaydını çıkart kagıda bastır git bir jandarma bölgesine yardımcı olurlar
[/quote
Benmerkezde oldugum icin emniyet mudugurlugune bagliyim ama
  • Huglu 104a
1990 - Aksaray

Çevrimdışı Ayberk HALAÇ

• *
  • KARŞIYAKA
« Yanıtla #19 : 02 Aralık 2016, 21:38:23 »
ne olursa olsun adli sicil kaydında eğer aksi durum yoksa polisin yapması lazım öyle keyfe göre ben yapmıyorum deme hakkı nasıl olur git amiri ile konuş.

Tabi bu konu sen tamamen haklı isen geçerli sen haksız isen degil. Dedigim gibi sen gir turkiye.gov.tr sicil kaydını cıkar ve git yanına göster.
« Son Düzenleme: 02 Aralık 2016, 21:40:31 Gönderen: Ayberk HALAÇ »
  • Huğlu 103ce

Ulu TÜRK
TA2ALH

Çevrimdışı Ayberk HALAÇ

• *
  • KARŞIYAKA
« Yanıtla #20 : 02 Aralık 2016, 21:39:50 »
Neyden yargılanıyorsun hocam sen
  • Huğlu 103ce

Ulu TÜRK
TA2ALH

Çevrimdışı Adem TEKKALE

• *
« Yanıtla #21 : 02 Aralık 2016, 23:26:49 »
Neyden yargılanıyorsun hocam sen
Polise mukavemet girevi yaptirma ma hakaret adamlar kafasina gore millete zor kullaniyo sende biraz disini gosterip aynisiyla karsilik verince altina alip dovemeyince sikayetci oluyolar
  • Huglu 104a
1990 - Aksaray

Çevrimdışı Adem TEKKALE

• *
« Yanıtla #22 : 03 Aralık 2016, 00:33:47 »
ne olursa olsun adli sicil kaydında eğer aksi durum yoksa polisin yapması lazım öyle keyfe göre ben yapmıyorum deme hakkı nasıl olur git amiri ile konuş.

Tabi bu konu sen tamamen haklı isen geçerli sen haksız isen degil. Dedigim gibi sen gir turkiye.gov.tr sicil kaydını cıkar ve git yanına göster.
Sicil kaydimda hic bisey yok arsiv kaydinda bile yoq sadece devam eden davam var
  • Huglu 104a
1990 - Aksaray

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 20 Aralık 2016, 09:12:51 »
ben de tam darbe teşebbüsünden sonraki haftalarda bir arkadaşın tüfeğini devralacaktım biraz beklettiler, ruhsatlı silah sahibleri araştırılıyormuş feto ile bağlantısı var mı diye şeklinde bir duyum aldım. ruhsat yenileme sırasında da eskiden bitmiş  bir davam da vardı önce bitmemiş zannettiler onu belgelerini verince yeni ruhsatımı  aldım
1978-İZNİK