Gönderen Konu: Nasıl Davranmalıyız?  (Okunma sayısı 1018 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Menderes NUR

• *
  • Ya Nasip Ya Kısmet
Nasıl Davranmalıyız?
« : 01 Aralık 2016, 11:06:24 »
Selamlar arkadaşlar,

Hemen hemen bir çoğumuzun takipçisi olduğu gruplar var sosyal paylaşım sitelerinde. Bu gruplarda son zamanda okadar abartılı resimler paylaşılmaya başlandı ki, artık limitin veya avı yasak olan hayvan avlamanın bir önemi yokmuşçasına. Bu durum bırakın hayvenseverleri bizleri dahi rahatsız eder konuma geldi diye düşünüyorum.
Sizce bu durumda yapmamız gereken ne olmalı, kişiyi uyarıp ceza alırsın demek mi gerek, yoksa kişi hakkında suç duyurusunda bulunmak mı gerek?
Saygılar.
Menderes Remzi NUR / 1978 / Serik / Antalya

The following users thanked this post: M.Ali AKDAĞCIK, Fatih YAZICI, Selim UYGUN

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Nasıl Davranmalıyız?
« Yanıtla #1 : 01 Aralık 2016, 11:23:18 »
 sevgili kardeşim güzel ve hassas insan,

bu korumasız ve bilinçsizce yapılan avlar evvelden beri süregelmekte, lakin fütürsuzca av vurmak avcılıktan sayılıyorya hani işte o resimlerde (avı yasak hayvanın vurulması veya limit üstü yapılan avlar) canilik reddesinde ego tatmininden başka ne olabilir bilmiyorum bu konuda bu derecede vicdansızca yapılan avları trol avcılığı dahil olmak üzere kınıyorum, yetkim olsa beni o gün atomlarıma ayırırlar bliyorum ama yinede yapardım yasaklamayı troldu gırgırdı tokmakçıydı küllün yasaklar men ederdim oltanın köküne kıranmı girdi 4/6 yıl sonrası balık hem semirir hem çoğalır hemde popilasyon zenginleşirdi istanbul boğazında bir zamanlar deniz atı popilasyonu yoğundu şimdilerde su kirliliği ve bilinçsiz avcılık bu hayvanı neredeyse boğazdan sildi silecek acı gerçekler bunlar ama sapına kadar gerçekler hep görmezden gelinir bu bizim genimize işlemiş galiba ''bananecilik'' kanser gibi hayatımızda.
  atıyorum 500/600 kilo balık avlamak için milyonlarca küçük balık telef oluyor deniz dibindeki meralar tıraşlanıp doğal alan bozuluyor ben bu derece kılım amma velakin sen vicdanının sesine kulak ver ruhun rahatsızlığı dinmez yoksa bu arada şunu unutma atasözüdür bilirsiniz hatırlatma için yazıyorum,

''işin yoksa şahit ol, paran çoksa kefil..''

sağlıcakla kal güzel insan işin gücün rast gelsin.

saygılarımla.
« Son Düzenleme: 01 Aralık 2016, 11:55:26 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

The following users thanked this post: Menderes NUR, Selim UYGUN

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Ynt: Nasıl Davranmalıyız?
« Yanıtla #2 : 01 Aralık 2016, 12:20:52 »
Menderes hocam ben gördüklerimi sosyal paylaşım yaptığı profil adı ve profil adresiyle beraber (resimlerle birlikte) BÖLGE ORMANSU' ya mail atıyorum...
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: Menderes NUR, Selim UYGUN