Geçenlerde, tahtalıyı pas geçip ördek ve çulluk niyetiyle ava çıkmıştık, sabah erken saatte parlamada 4 tane çamurcun nasip oldu..
Akşam geçişleri çok hızlı ama parlamada kalkışta veya suya inerken yavaşlayınca çamurcunu avlaması daha kolay oluyor
Köpeğim yok, çulluk avında büyük bir eksik tabi ama yine de çulluğu az biraz tecrübeyle bulabiliyorum çokşükür
Avları kaputa koyup foto çekmek halen popülerliğini koruyor, tabi gönül ister L200 veya amarok olsa da foto çeksek ama aslanlar gibi Anadol var, az kahrımızı çekmedi sağolsun Anadol candır
Arada akşam beki de yapıyorum, en alttaki fotoğraf yine yakın zamana ait bir akşam beki avından, akşamları fotoğraf çekmek pek hoşuma gitmese de günbatımında çulluk adıyla 1 tane fotoğrafım olsun istedim
Karadeniz bölgesinde bu sene çok güzel çulluk var. Avcı arkadaşlardan takip ettiğim kadarıyla Trabzondan Sakaryaya kadar bereketli avlar yapılıyor.. Çulluk çok kıymetli bir avdır, samimiyetimle söylüyorum akşam beklerinde en az 7-8 çulluk görüyorum ve 1-2 tane aldığım zaman ziyadesiyle yetiyor.. Haddim değil belki ama, çok avlamayı hedeflemeden vicdanımızın sesine kulak verirsek bu değerli kuşun nesline az da olsa katkı sağlamış oluruz..
Herkese güzel ve bereketli avlar dilerim. Rast gelsin..