Gönderen Konu: Kar Kış Soğuk Kaderim Bu ÖRDEK Avı 2 KARS  (Okunma sayısı 8665 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Kar Kış Soğuk Kaderim Bu ÖRDEK Avı 2 KARS
« Yanıtla #25 : 30 Kasım 2016, 00:37:29 »
çok guzel av olmus masllah allah bereketını arttırsın..
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

The following users thanked this post: Akın ARIMAN

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 30 Kasım 2016, 00:46:16 »
Akın abi maşallah ördek avının hakkını veriyorsunuz daim olsun :) Üstünüzdeki kar kamuflaj kıyafetleri nereden temin ettiniz fiyat öğrenebilirmiyim?
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Eren BURKUCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 30 Kasım 2016, 01:41:30 »

Burası benim Av odam. Umarım herkese de nasip olur.
Hay maşallah.. Allah daha çok versin. Böyle bir odam olsun (inşallah olur) burda yatar kalkarım :)

1991/BOLU

• Armsan a612w
  • Huğlu SP
  • D.Drahthaar / D.Kurzhaar / Pointer
1991 BOLU
Bozkurtlar ulusun,Tanrı TÜRK'ü korusun !

Çevrimdışı Celal KALABALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 11 Aralık 2016, 14:57:29 »
Akın bey ben sizi eleştireceğim.bu kadar hayvanın vurulmaması gerek. Türkiyede son zamanlarda av hayvanı sayısı hızla azalmakta.bunun en büyük sebebi aşırı avlanmadır.bugün avımızı korumasak yarın ava çıkamaz duruma düşeriz.Avcı arkadaşlar hem korumalı hemde ilkbahar mevsiminde keklik vb tür av hayvanlarını salabilirler.ben ilk baharda keklik alıp salacağım.diğer arkadaşlara örnek olsun.kusura bakmayın amacım seni kırmak değil aşırı avlanmamaktır.saygılarımla.....
  • Akkar Altay silver 12ga 71cm
  • Stoeger m2000 deluxe 66 cm
  • Robust çiftkırma 16 ga 71 cm
1979 BİNGÖL

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimiçi Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #29 : 11 Aralık 2016, 15:44:51 »
Akın bey ben sizi eleştireceğim.bu kadar hayvanın vurulmaması gerek. Türkiyede son zamanlarda av hayvanı sayısı hızla azalmakta.bunun en büyük sebebi aşırı avlanmadır.bugün avımızı korumasak yarın ava çıkamaz duruma düşeriz.Avcı arkadaşlar hem korumalı hemde ilkbahar mevsiminde keklik vb tür av hayvanlarını salabilirler.ben ilk baharda keklik alıp salacağım.diğer arkadaşlara örnek olsun.kusura bakmayın amacım seni kırmak değil aşırı avlanmamaktır.saygılarımla.....
Celal bey bence kendi başınıza öyle birşey yapmayın,zira yetiştirme kekliklerin doğal olanlara zarar verdiği yönünde ciddi söylemler var.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 11 Aralık 2016, 17:55:07 »
Erol bey bunun örnekleri mevcut.kekliğin tamamen tükendiği bir yamaçta iki çift keklik salındı.şuan o bölgede popülasyon çok iyi durumda.zararını değil faydasını gördük.benim arkadaşlara tavsiyem kekliğin tamamen tükendiği yerde denensin.zaten o bölgede boş bölge.devlet rast gele keklik salıyor.rastgele salınmamalı.salınan yerde su olmalı ve kekliğin yaşayabileceği yer olmalı.yinede teşekkür ederim.
1979 BİNGÖL

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Osman LİMAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 11 Aralık 2016, 20:33:07 »
Celal bey,Akın bey 4 kişilik  2 günlük av fotolarını atmış. bence abartılı değil ve yasal sınırlar dahilinde. bizim memlekette av vurmakla  değil daha çok başka yollarla tükeniyor.
  • Huğlu 401 b
  • Sarsılmaz charles daly
  • Vursan 92a
  • Drahtar (dişi),pointer(erkek)
Osman LİMAN
1980 Karaman
Artık ANAMUR...

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #32 : 11 Aralık 2016, 21:49:30 »
Adamlar yasak bölgeye girip kişi başı 40 ördek vuruyorlar bu av onun yanında okadar masum kalıyor ki..

Bu arada arkadaşım Ardahanda görev yapıyor. Armsan phenoması var öyle av fotoları gösterdi ki heves ettim  :) maşallah ne ördekler var oralarda.. Fişek tavsiyesi sordu bp long range ve mirage hv 36 önerdim çok güzel avlar yapmış. Ama şimdi hava -28 leri gördü diyor long range atıyormuş ördeğe yere düşüp tekrar kalkıp uçuyor dedi  :D Ben de Akın beyin paylaşımına bakarak lambro biturbo önerdim bulabilirsen denersin diye bakalım ne yapacak   ::)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54

Çevrimiçi Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #33 : 11 Aralık 2016, 22:01:13 »
Arkadaşlar yerli avla göçmen avı birbine karıştırmayalım,ha buda göçmen avı sınırsızca vuralım anlamına gelmez.Devletin verdiği yasal limitler var zaten,kişi başı 6 ördek,iki günlük av 12 ördek demektir.Ayrıca birde bu limiti bir sezonda kaç defa doldurabiliriz,herzaman olacak şey değil.Ben şahsen avcılık hayatım boyunca hiç okadar ördek birarada görmedim,ama benim imkanım olmadı,yapamadım diye,başkalarıda yapmasın diyemem.Limitlere uyulduğu sürece sorun yok,herkese rast gele.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Atagan YILDIZ, Emrah AKDENİZ, Celal KALABALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 13 Aralık 2016, 12:25:37 »
Ben Bingölde yaşıyorum.bundan 20 yıl öncesine kadar bu yörede bağırtlak popülasyonu çok fazlaydı.keklik benzeriydi..ancak bugün bu kuşların nesli tükendi.hiç birşey bitmez tükenmez değildir.benim düşüncem bunun gibi görüntüler sosyal medyada yayınlanmamasıdır.gün gelir bugünkü avları konuşuruz.
1979 BİNGÖL

Çevrimdışı Akın ARIMAN

• Müdavim Üyemiz
  • Hunter
« Yanıtla #35 : 16 Aralık 2016, 23:40:24 »
Celal bey yazışmalarınızdan şu sonuca vardım özellikle son yazınızdan.Siz bu resimlerin paylaşımından rahatsız olmuşsunuz.Öncelikle Türkiye'de son zamanlarda av hayvanı sayısı hızla azalmakta demişsiniz , bu sözü bence Bingöl'de yaşıyorum dediniz o yörenin insanlarına söylemeniz gerekiyor sezon açıldığında bıldırcın kotası alıp keklik vurmaya gitmesinler keklikler daha palazken vurmasınlar kar yağdığında  avlamasınlar misal yani.Mesela orman müdürlüklerine tavsiyelerde bulunabilirsiniz sezonun açılmasına 2 ay kala keklik salmasınlar ben çok önümden sürüyle yürüyen keklik alayları gördüm salım kuşu daha yabanileşememişler atmak bile atmadım Erzurum otlukbeli genel avlağını bu yüzden geçen sene ava kapattırdık keklikler daha yabanileşememişler diye.Mesela Alakarga dediğimiz saksağan kuşunun üreme zamanı keklikle örtüşmez kekliklerin yumurta zamanlarını dört gözle beklerler işleri güçleri kekliklerin yumurtalarını çalmaktır hangi keklik avında saksağan kotası alıpta avlıyorsunuz veya bunları biliyormusunuz.Orman Müdürlükleri çil kekliğin popülasyonu azalıyor diye bölge bölge yasak koyuyor çil kekliğin kınalı kekliğe düşman olduğunu yuvalarını bozup yavrularını yediklerini biliyormuydunuz bu yıl yeni MAK kararları alınan toplantılara yaptığımız baskılar neticesinde kınalı 2 çil 2 ayrı ayrı kota verildi vs vs. Bunun gibi birsürü örnekler verebilirim size başımdan geçmiş birsürü olay var Mesela ben Rize'de yaşıyorum Erzurum İspir bize 1,5 saatlik mesafede İspirde kimse keklik kalmadı demez diyemez aksine her yıl sayısını arttırıyoruz ve önemli not biz kekliği kar yağdığında asla avlamayız çünkü hayvan geçim derdine düşüyor neyse dediğim gibi çok örnekler var yazılarınıza cevap verebileceğim ama arkadaşlar genelde özetlemişler mevzuyu hepsine ayrı ayrı teşekkürediyorum.Bu arada ben aslen ördek avcısıyım ördek göç kuşudur neslinin veya sayısının azalması bizim elimizde değildir ve benim limitler dahilinde avlanmayan arkadaşlarım olmaz.Türkiye'de 5 yaşın altında erkek bezoar tekesinin avlanmasının yasaklanmasına sebep olanlardanda biriyim aynı zamanda.Neden mi çünkü ömrüm dağlarda geçiyor çok şeyleri gözlemleyerek şahit oluyorum 5 yaş üstü tekelerin dölü tutmaz boşa çiftleşir üreme olmaz 5 yaş üstü olan tekelerde haliyle cüsseli oldukları için katım zamanı dövüşlerinde genç ergenleri dövüşerek yenerler ve 5 yaş altı tekeler katıma giremez haliyle sürü çoğalamaz ama 5 yaş üzeri bir teke vurursan ortalama sürünün seneye 8 tane artması demektir bu gerçeği Türkiye'de biz kabul ettirdik.
Bence avların üreme konusunda birazdaha bilgi edinmenizde fayda var Saygılar.
Akın ARIMAN - 1981-RİZE

The following users thanked this post: Özgür UYAR, Mustafa AYDIN 54

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 21 Aralık 2016, 12:27:23 »
Akın bey duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederim.sizinle aynı fikirdeyim.Çabalarınızdan dolayı ayrıca teşekkür ederim.aslında vurgulamak istediğim burada paylaşılan resimlerde vurulan hayvanın çok olması bazı kişilere cesaret vermektedir.yoksa anlayışlı olanlarda sıkıntı yok.av hayvanları olumsuz hava koşullarında çok etkilenmektedir.şu anda 1 metrenin üzerinde kar var.sıcaklık  -25°C nin altındadır.keklikler açlıktan açık olan karayollarına gelmektedir.bir kampanya başlatmak istedim.yaban tv ile görüşüyorum.erken davranmasak bütün keklikler telef olacak.gücüm yettiğince çabalayacağım.hepimiz duyarlı olmalıyız.bazı hayvan türleri tamamen bitti.yenilerinin eklenmesine seyirci kalmamalıyız.Avlanmak tabii hakkımızdır,avımıza sahip çıkmak ta bizim hakkımızdır.  Hem iklim koşulları hemde aşırı Avlanmak avı bitirir.
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2016, 13:12:26 Gönderen: Celal KALABALIK »
1979 BİNGÖL