Cumartesi günü
@Yusuf SAĞLAM abim sayesinde çok güzel ve zevkli bir ördek avı yapmak nasip oldu.
@Murat AYSİLİ abim, Yusuf, Şener ve yeğenim Mücahitle birlikte harika bir ortam ve muhabbetle çok güzel bir av yaptık..
Göl avı zahmetli, Saat 02:00 de yola çıktık, meraya varmamız hazırlıklar vs sazlıkta yerimizi alana kadar sabah ezanı okundu
Kendi adıma şunu söylemem lazım, bugüne kadarki yaptığım en güzel ördek avıydı.. Sabah geçitinin, Essa amcanın driven game avından hiç farkı yoktu, geçit zaten en sevdiğim av türü, bir de ördek bol olup güzel fişek atınca keyfimi anlatmaya kelimeler yetmez
6 kişilik avda limitleri doldurduk sayılır.. Hava sert olmadığı için yeşil sürüleri uzak ve yüksek çalıştı, bol miktarda elmabaş ve çamurcun vardı.. Yusuf abimin dediğine göre elmabaş ördek kolay düşmezmiş sağlammış, ben biraz küçük sanıyordum ama yeşilin dişisinden bile büyük ve ağırmış
Avda 10 tane mandarin haricinde sadece Bps 34 gr kullandım, bizim bölgede tüfek ve fişek göl avında belli olur derler, göl avında benim gözümde ikisi de 10 puan aldı.. hele de ördeklerden 2 tanesini çok iyi mesafeden almak nasip olunca maşallah iltifatlarını aldık
Atışlar ortalama 30-50 metre arasıydı ve ördeklerden uzak vurulan 2 si hariç yaralı düşen olmadı.. Geniş namlu gerçekten göl avında başarılı tüfekmiş, Bps Fişek bu işin hakkını veriyor gerçekten muhteşem..
Fişeğin, gözlemlediğim tek olumsuz tarafı, mekanizmadan dışarı bazen barut pisliği atıyor gözüme kaçan birkaç tortu parçası oldu, diğer arkadaşlar da aynı durumu yaşadı.. Onun haricinde performansa diyecek hiç bir sözüm yok..
Av yaparken doğal ortamın ve manzaranın tadını çıkarmayı da ihmal etmem.. Gün doğumumu harika görünüyordu onu da fotoğrafladım
Bundan daha güzel ve bereketli avlar sizlere nasip olsun inşallah. Herkese rast gele..