'' it ulur kervan yürür benim yerli sanayim ne güne duruyor üretsinler işleri ne vatan yoksa onlarıdamı yedirtti uşaklara işte o zaman yanarız unutmayın.''
sayın arkadaşlarım yukarıdaki yorumumu boşa yazmadım ben.
üretmek fikren fenle ilimle irfanla doğru yetişmiş ezberci olmayan bir toplum olarak nezaman elimizdeki nimetlerin farkındalığını aşar hakkını verebileceğimiz saatte dışa bağımlılık ortadan kalkabilir ama o blince ve kadroya ulaşmak birazda ''yunus'' suresinde açıkça anlatılıyor aslında.
yVe mâ kâne li nefsin en tu’mine illâ bi iznillâh(iznillâhi), ve yec’alur ricse alâllezîne lâ ya’kılûn(ya’kılûne).
1. ve mâ kâne : ve olmadı, olmaz, olamaz
2. li nefsin : bir nefs için, bir nefsin
3. en tu'mine : mü'min olması
4. illâ : (ancak) hariç, olmaksızın
5. bi izni allâhi : Allah'ın izni ile
6. ve yec'alu : ve kılar, yapar, verir
7. er ricse : ceza, azap, pislik
8. alâ : üzerine
9. ellezîne lâ ya'kılûne : akıl etmeyen kimseler
1 - İmam İskender Ali Mihr: Ve Allah’ın izni olmaksızın, bir kimsenin (bir nefsin) mü’min olması (mümkün) olamaz. Ve (Allah), akıl etmeyen kimselerin üzerine ceza (azap) verir.
2 - Diyanet İşleri: Allah’ın izni olmadıkça, hiçbir kimse iman edemez. Allah, azabı akıllarını (güzelce) kullanmayanlara verir.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
atınç bey arkadaşım dışa bağımlı olduğumuz noktalara değinmişken
1-Ekenek tohum İsrail den
2-Besi inek Hollanda dan
3-İneğin önüne attığın ot İran dan
4-Elektrik- doğalgaz Rusya ve İran dan
5-Petrol Irak dan
6-Montaj sanayii makina ve ekipmanları AB ülkelerinden
7-Gönül rahatlığıyla kekliğe ördeğe attığımız rc,bp italyadan;)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
nerede benim meşhur ''mke çeliği'' çiftsan tüfeklerim yok vitrinde, itahalleri var virtinde.
nerede benim meşhur ''çengelköy salatalığım'' manav tezgahlarında yok ortalıkta, israil salatalığı bozması var heryerde.
nerede benim meşhur sultanlarla av yapan ''sultan tazıları'' meralarda yoklar, mak cular yassahhh,.. demiş avına.
kangala aksaray malaklısına sahip çıkamadığımız kıf a kaydettiremediğimiz yerli ırklarımız var çabalarımız zayıf akıl ermiyor bazen,
bunlarıdamı ithal edelim sahip çıkamadığımız daha pekçok milli değerlerimiz var
vs. vs. e..
ne oldu topraklarımızda var olanlar kimselerde yok bu tabi kaynaklar yeraltı veya yerüstü neden üretip pazarlayamıyoruzda dışarıdan alıp işleyip pazarlarda boy gösteriyoruz global ekonomik dengelerle oynayanlara hep maşa rolünde yaşıyoruz veya yataklık ediyoruz kullanılmaktan öteye gidemiyor başımızı dikleştiremiyoruz dünya pazarında her bişeyime kota var narenciyeden pamuğa zeytinyağına kadar bu ne birader ne kotası neyin kafası, konu derin aslında...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ahmet beyin dedikleri yabana atılamaz gerçeklerdir bazılarının görmezden geldiği ama bunlar gerçek,
İyiye veya kötüye gidiyoruz diyenler var. Ülke olarak yine çalkantılı bir dönemdeyiz. Artık bu işlerin gerçekte küresel sermayenin çıkar savaşları olduğunu öğrenecek kadar yaşlandım. İşlerine gelmezse hemen başımıza bir çorap örüyorlar.
Hükümet politikası hk.da yorum yapmaya gerek yok. Dere geçerken at değiştirilmez. Gün birlik olma günüdür.
Birlikten F.B. lileri, Karadenizlileri, veya temsil Süryanileri kasdetmiyorum. Türkiye'de yaşayan, Türk vatandaşı olan, kendini Türk sayan herkesin ayrı gayrı'yı kenara bırakıp yekvücut olmasından bahsediyorum. O zaman Türkiye dimdik ayakta kalır.
İş icabı birçok ülke görüp farklı milletlerden insan tanıma şansım oldu, gurbette kimi milletlerin ortak düşmana (bu durumda idareye patronlara) karşı nasıl hemen kenetlendiklerini ve direndiklerini (örnek Mısırlılar, Filipinliler), biz Türklerin ise şahsi tepkiler gösterdiğini, konuşup eylem yapmadıklarını ancak son kertede bir lider etrafında toplandıklarını izledim.
Ayrıca bir çok ülkede, kavşaklarda araçların durarak diğer araca önce geçmesi için yol verdiklerini, toplu taşıma araçlarına binen insanların birbirlerini çiğnemeden bindiklerini, yaşlılara kadınlara yol verdiklerini, bir yerde çok müşteri biriktiğinde insanların düzgünce kuyruk oluşturduklarını, kısacası herkesin kendi hakkına razı olup başkasının hakkına saygı duyduğunu gördüm. Ülkem insanının bu bilinç düzeyine ben ölmeden hatta çocuğumun yaşam süresinde bile gelemeyeceğinin farkındalığıyla mutsuzum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
sürçülisan ettimse affola illimünatinin maşası olmayan ülke yok gibi az yada çok her ülke biraz içinde biraz dışında bu masabaşı oyunlarının allahım bizim birliğimizi bozacak oyunlara alet ettirmesin hadi kalın sağlıcakla.
sağlıkla birlik içerisinde saygı ve sevgiyle yaşamak dileklerimle hoşça kalınız.