Gönderen Konu: Güzel Yurdumuzun üzerinde dönen oyunlara bir yenisi daha eklenirse..  (Okunma sayısı 5292 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
Avusturya'dan Skandal Karar: Türkiye'ye Silah Ambargosu Uygulayacaklar
http://www.haberler.com/avusturya-dan-skandal-karar-turkiye-ye-silah-8995031-haberi/
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2016, 12:34:39 Gönderen: Atagan YILDIZ »
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

The following users thanked this post: M.Ali AKDAĞCIK, Fatih YAZICI, Selim UYGUN

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Uygulamazlarsa hatırımız kalır   :( çok üzüldük  >:(
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, M.Ali AKDAĞCIK, Ömer ÖZSOY, Fatih YAZICI, Selim UYGUN

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
Yanarım yanarım,kaptırmatörlere gün doğar ona yanarım.
Glock ithalatı tamamen durdurulursa artık 5000$ ağız açarlar..
  • -Baikal NK 43 E S&S

The following users thanked this post: Fatih YAZICI, Selim UYGUN

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2017, 00:04:18 Gönderen: Selim UYGUN »

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, M.Ali AKDAĞCIK, Fatih YAZICI

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Hep uyarıyorum, hep uyarıyorum  önümüzde  çok karışık dönemler var diye.
Şimdiden  ithal olupta  şu an bulunabilen ama  çok yakında bulunmayabilecek  şeylere  tedarik etmekte fayda var diye  düşünüyorum.
1974 İnebolu/KASTAMONU

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, M.Ali AKDAĞCIK, Selim UYGUN

Çevrimdışı Fazlı BOZ

• Müdavim Üyemiz
Sevgili dostlar bunlar gavurun uşakları deyilmi,zaten türkün Türkten başka dostu yoktur.Bizler işimize bakalım onlar köpekler gibi havlamaya devam etsinler.
Fazlı BOZ
1949 Eynesil GİRESUN

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, M.Ali AKDAĞCIK, Selim UYGUN

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 it ulur kervan yürür benim yerli sanayim ne güne duruyor üretsinler işleri ne vatan yoksa onlarıdamı yedirtti uşaklara işte o zaman yanarız unutmayın.

vesselam ,
bugün yabancı ateşli silah firmalarına parça üreten sektörümüzdeki fabrikalar var demirçelik var mke var bu cennetten vahalara sahip topraklar var allaha şükürlerolsunki.

sağlıcakla kalınız , rabbim milli bütünlüğümüzü bozacak oyunlara türk milletini alet ettirmesin.

saygılarımla.
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2016, 19:11:53 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Fatih YAZICI, Selim UYGUN

Çevrimdışı Fatih YAZICI

• Müdavim Üyemiz
  • Çocukluğunda şahit olduğu avlarla avunan bir adam
Avusturya ile ülkemizin ticari ve yatırım ilişkileri 2015 yılında güçlenerek devam etmiştir. Avusturya hem teknolojik altyapısı ve innovasyona verdiği önem hem de yüksek gelir sınıfı kategorisinde yer alması nedeniyle Türkiye için önemli bir pazar ve yatırım ortağıdır. Güncel ticaret verilerine göre 2015 yılı Ocak – Eylül döneminde, Avusturya 98,6 milyar Avro ithalat, 97,5 milyar Avro ihracat gerçekleştirmiştir. Bu itibarla, geçen yılın aynı dönemine göre Avusturya’nın genel ithalatı %1,5 oranında, genel ihracatı ise %2,5 oranında artmıştır. 2016 yılında ihracatın %4, ithalatın ise %3,5 artması öngörülmektedir. Ülkemiz ile olan ticari ilişkilerinde ise, ülkemiz 2015 yılı Ocak-Eylül döneminde Avusturya’ nın ihracatında %1,072’lik pay ile 20. sıradan 19. sıraya, ithalatında ise %1,071’l ik pay ile 19. sıradan 18. sıraya yükselmistir.
2015 yılında, daha önceki yıllarda olduğu gibi, Avusturya’nın en önemli ihraç kalemlerinin başında motor ve aksamı, ilaç ve eczacılık ürünleri, otomotiv yedek parçaları ve motorlu kara taşıtları gelmektedir. Avusturya’nın ürün bazında ithalatında ise, yine motorlu kara taşıtları, akaryakıt, ham petrol ile ilaç ve eczacılık ürünleri bulunmaktadır. Türkiye’den yaptığı ithalatta giyim eşyası, motorlu yolcu taşıtları ve işlenmiş sebze ve meyve, Türkiye’ye yaptığı ihracatta ise makinalar ve cihazlar, suni lif ve artıkları ile kağıt ve karton başta yer almaktadır.
2015 yılı Avusturya ve Türkiye arasındaki yatırım ilişkisine bakıldığında ise 2015 yılının ilk 6 aylık döneminde Avusturya’nın yurtdışı doğrudan yatırımları 6,4 milyar Avro iken Türkiye’ye yaptığı doğrudan yatırımlar 22 milyon Avro seviyesinde kalmıştır. Avusturya’nın Türkiye’deki kümülatif yatırımları ise 7 milyar Avro’y a, Türkiye’nin Avusturya’daki yatırımları ise 800 milyon Avro’ya ulaşmıştır.

Kaynak: Avusturya İstatistik Enstitüsü
  • Prestige Custom Sidelock E. S&S
  • Sauer Beretta S56 E. O/U
  • Beretta Xplor Action Semi Auto
Fatih YAZICI 1964 
Bursa

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Atagan YILDIZ, M.Ali AKDAĞCIK, Selim UYGUN

Çevrimdışı Fatih YAZICI

• Müdavim Üyemiz
Yukarıdaki raporda geçen "Türkiye için önemli bir pazar ve yatırım ortağıdır." cümlesini diplomatik bir gülümseme olarak kabul edersek ki öyledir, Avusturya rüya görüyor. :)
Fatih YAZICI 1964 
Bursa

The following users thanked this post: M.Ali AKDAĞCIK, Selim UYGUN

Çevrimdışı Fatih YAZICI

• Müdavim Üyemiz
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2016, 19:37:03 Gönderen: Fatih YAZICI »
Fatih YAZICI 1964 
Bursa

The following users thanked this post: M.Ali AKDAĞCIK

Çevrimdışı Fatih YAZICI

• Müdavim Üyemiz

Bu da bugün ki bir gazete yorumu:

Türkiye'nin mülteciler konusunda Avrupa Birliği'ne boyun eğmeyerek pazarlıkları güçlü tutması, FETÖ ve PKK terör örgütüne göz açtırmamasının en fazla rahatsız ettiği ülkelerden Avusturya, hemen hemen hiç silah satmadığı Türkiye'ye ambargo kararı aldı. Ülke meclisinde alınan skandal kararla, Avusturya'dan Türkiye'ye silah satışı yapılmayacak.  Avrupa Parlamentosu'nun Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 2005'te başlatılan üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasını öngören karar tasarısının ardından skandal bir karar da Avusturya'dan geldi.  Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimine ses çıkarmayan, terör örgütü PKK'ya da göz yuman Avusturya, Türkiye'ye silah ambargosu uygulanması yönünde karar aldı. Avusturya Parlamentosu'ndaki 6 partinin ortak kararıyla hazırlanan kararname oy birliğiyle kabul edildi. Avusturya'nın Türkiye'ye silah satışında ambargo uygulayan ilk ülke olacağı belirtildi. Türkiye'yi açıkça hedef alan bu kararı duyuran isim ise Yeşiller Partisi Milletvekili Berivan Arslan oldu. TÜRKİYE AVUSTURYA'DAN DAHA ÇOK SİLAH İHRAÇ EDİYOR Avusturya 2008 yılına kadar silah ihracatında Türkiye'nin önünde yer alıyordu; ancak 2008 yılından itibaren Türkiye Avusturya'ya geçerek daha fazla ihracat yapacak konuma geldi. Yerli ve milli silah üretimine ağırlık veren Türkiye, şu an Avusturya'nın 6 katı daha fazla silah ihracatı yapıyor.

Kaynak: http://www.sonhaberler.com/dis-politika/turkiye-nin-silah-almadigi-ulkeden-skandal-karar-h189567.html
Fatih YAZICI 1964 
Bursa

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, M.Ali AKDAĞCIK, Selim UYGUN

Çevrimdışı Fatih YAZICI

• Müdavim Üyemiz

« Son Düzenleme: 25 Kasım 2016, 20:29:57 Gönderen: Fatih YAZICI »
Fatih YAZICI 1964 
Bursa

Çevrimdışı Fatih YAZICI

• Müdavim Üyemiz
Bunlarda dünyanın iyi silah tüccarları.

Fatih YAZICI 1964 
Bursa

Çevrimdışı Mesut KARABEYİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Biz üreten bir ülke değiliz.Ekonomisi ithalata dayalı bir ülkeyiz. Eğer bu ülkeler amborgoyu genişletirse oluşacak ekonomik krizi tahmin edebiliyor musunuz? Biz önce kendimize bakalım sağa sola sen kimsin yeaa demeyle olmuyor bu işler. Son 10 yılda ülkeye önemli miktarda sıcak para girdi.  Biz bu parayı eğitime, sanayiye, bilime vs. yerine inşaat sektörüne gömdük. O yüzden dışarıda alınan kararlar bizi bu kadar etkiliyor.  O yüzden şimdi doların yükselmesini kontrol edemiyoruz. Keşke zamanında üretime yönelseydik. Keşke özelleştirme yerine madenleri limanları millileştirseydik( üç gün önce Sabiha Gökçen havaalanının yüzde yüzü satıldı). En azından o terör destekçisi ülkelere bu kadar koz vermezdik. Böyle giderse 2 sene sonra berettalar browninler iki katı fiyatına satılacak. Sözün özü başkarını eleştirieken biz ne yaptık ne yapacağız diye düşünelim.
1993 İSTANBUL
(memleket KASTAMONU)

Savaşçı ve süvari hayatımız sayesinde adı yabancıları titreten bir millet olduk.

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Biz üreten bir ülke değiliz.Ekonomisi ithalata dayalı bir ülkeyiz. Eğer bu ülkeler amborgoyu genişletirse oluşacak ekonomik krizi tahmin edebiliyor musunuz? Biz önce kendimize bakalım sağa sola sen kimsin yeaa demeyle olmuyor bu işler. Son 10 yılda ülkeye önemli miktarda sıcak para girdi.  Biz bu parayı eğitime, sanayiye, bilime vs. yerine inşaat sektörüne gömdük. O yüzden dışarıda alınan kararlar bizi bu kadar etkiliyor.  O yüzden şimdi doların yükselmesini kontrol edemiyoruz. Keşke zamanında üretime yönelseydik. Keşke özelleştirme yerine madenleri limanları millileştirseydik( üç gün önce Sabiha Gökçen havaalanının yüzde yüzü satıldı). En azından o terör destekçisi ülkelere bu kadar koz vermezdik. Böyle giderse 2 sene sonra berettalar browninler iki katı fiyatına satılacak. Sözün özü başkarını eleştirieken biz ne yaptık ne yapacağız diye düşünelim.

Beretta browningler 2 katı değil 3 katı oldu ama hala alıyoruz 5 katı olmaz mı şu ülkede seni avlandırmaya yetecek en az 10 iyi tüfek firması var bu kadar kafaya takma beretta olmazssada olur ben canım sıkılınca huğlu süperle gidiyorum hiç bana dedirtmedi keske beretta olsaydı die ne kadar güzel şarkı OLMAZSADA OLUR OLMAZSADA OLUR birde şöyle düşünün sizinmi müşteriye mal satmaya zorunuz var yoksa  müşterin mi size bmw 2015 2016 en büyük satış pazarı türkiye şimdi biz mi bmw mecburuz yoksa onlar bize bmw satmaya mı güzel ülkemde emin olun hersey var
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Hep uyarıyorum, hep uyarıyorum  önümüzde  çok karışık dönemler var diye.
Şimdiden  ithal olupta  şu an bulunabilen ama  çok yakında bulunmayabilecek  şeylere  tedarik etmekte fayda var diye  düşünüyorum.

Sevgili Rıza abim çok yazı diyorum bu yoruma NE OLUR SİZ BİZİ UYARMAYIN vatan namustur namusuma göz dikenin malına mahkumluktansa  acımdan ölmeyi yeylerim
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
Yakında sınır kapıları açılırsa görücem ben ambargoyu :) Son gülen iyi güler herkes kozlarını oynicak... 10 yil önce Baska iktidar varken avrupa liderlerinin önünde ceket ilikletip ayakta bekletilen ülkemizin temsilcilerini unutmayın 10 yıl önce sen kimsinn yea diyecek bir siyasetci ciksaydida madem üretseydik..Gidip.ülkeyi komple imf e borçlandirmasalardi..unutmadik o günleride
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2016, 22:05:11 Gönderen: Samet BİRİCİK »
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK, Atagan YILDIZ, M.Ali AKDAĞCIK

Çevrimdışı Mesut KARABEYİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 İthal ürünler iç piyasada rekabeti sağlıyor. Fiyat çeşitliliğini arttırıyor. Bmw zorla mı Türkiye'ye araç gönderiyor. Rağbet var satılıyor. Önemli olan ithal ürünlere karşılık bizim de her alanda üretici olmamız lazım.
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2016, 23:18:19 Gönderen: Alkan YOKSUL »
1993 İSTANBUL
(memleket KASTAMONU)

Savaşçı ve süvari hayatımız sayesinde adı yabancıları titreten bir millet olduk.

The following users thanked this post: Veysi ŞENGÜL

Çevrimdışı A.İhsan MUDANYALI

• Free Üye
  • *
  • DOĞAYA SAYGI DUYAN HER İNSAN AYRI BİR DEĞERDİR
ülkemin çok daha kara günlerini de gördüm birazda kuşağımdan dolayı.bir paket yağ için kuyruğa girdiğim ,bir piknik tüpü için vs vs,sonra GAP denilen ama 30 yıl bitirilemeyen proje facilarıyla meydanlarda kandırılan seçmenleri de gördüm..,ellerinde sallayıp bakın buuuuu yeşil kartt bunu size vericez sonra herkapıyı açacaksınız  diyen o bürokratları da gördüm,sonra ankarada sırf muayne olmak için sabahın 3 .de sgk hstnlerinin önünde kuyruk olan binlerce insanı da...bir sağcılardan asın bir solculardan diyenleri ,Yalova depreminde düzce depreminde yardım paralarını emeklinin memurun maaşlarını ödemek için tutan hökümetleride gördüm,her yıl ABD denin vietnamda kullandığı hurdaya çıkmış savaş helikopterlerini un uçuk rakamlara kendi ülkesine kakalayan paşalarıda ,dağdaki ateş aman sönmesin bizde nemamızı kaybetmeyelim diyen sözde vatan severleride ,...ilk defa bukadar umut doluyum kendim için değil çocuklarım için ,geleceğimiz için ...15 temmuz diye çok sıcak bir süreçten geçen bu ülke ,bizler yazımın başında yazdığım küçük başlıklarda ki faciaları atlatan bir ülke ,bir toplum olarak ,batının bu diktesi karşısındamı ayakta duramıcağız,şaşarım....KÜKREMİŞ BİR SEL GİBİ BENDİME SIĞMAM TAŞARIM.... O0 O0 O0 O0
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2016, 00:14:05 Gönderen: A.İhsan MUDANYALI »
  • Brownıng Maxus Hunter otomatic
1971 ikametgah İstanbul .Yalova

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK, Atagan YILDIZ, M.Ali AKDAĞCIK

Çevrimdışı Atınç ERGÜREL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Uluslar arası eğitim  kalite ve standartları değerlendirmesinde ; OKUDUĞU METNİ  ANLAMA KAVRAMA VE YORUMLAMA  konusunda
skalada 168. ülke olduğumuzu duyunca çok üzülmüştüm.Niye  böyle oluyor diye hayıflandım.Ama  bu başlık altında yapılan yorumlara baktığımda  çok farklı ve çok basit  hamaset edebiyatı yapılmış.Halbuki siyasi görüş farklılıklarımız olsa da bunları yansıtmadan objektif olarak sorunları  görebilsek .
Uluslar arası ilişkiler iktisat üzerine kurulur.Makro Ekonomik dengelerin Türkiye lehine olması için ülke içindeki mikro ekonominin dinamik ve maksimum fayda sağlaması gerekir.Özetle net ihracatımızın pozitif olması yani sattığımız mal ve hizmetlerin getirisinin
aldığımız mal ve hizmetlerden fazla olması gerekmektedir.İşte o zaman her hangi bir ülkenin ve ya birliğin yaptırım kararı veya ambargosunu kulak ardı edebilirsiniz.(İstikrar için ,kulak ardı etmek iktisaden yanlıştır.)
Şimdi çıplak gözle baktığımızda;
1-Ekenek tohum İsrail den
2-Besi inek Hollanda dan
3-İneğin önüne attığın ot İran dan
4-Elektrik- doğalgaz Rusya ve İran dan
5-Petrol  Irak dan
6-Montaj sanayii makina ve ekipmanları AB ülkelerinden
7-Gönül rahatlığıyla kekliğe ördeğe attığımız  rc,bp italyadan;)
Bu yüzden AB ye üye bir ülkeninin silah ambargo kararı alması (Bu konuda alış veriş olmasa dahi) önemsenmelidir.Çünkü daha sonraki günlerde farklı ambargoları da duyabiliriz.
Keskin sirke küpüne zarar.
  • Stoeger m2000 71 namlu
  • Üzümlü Koop.S.poze 71 namlu
  • Huğlu Koop.S.Poze 104/A 76 namlu
  • deutsche kurzhaar DORA
1973 İZMİR

Çevrimdışı Ahmet ÖZALP

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Sayın Arkadaşlar,
İyiye veya kötüye gidiyoruz diyenler var. Ülke olarak yine çalkantılı bir dönemdeyiz. Artık bu işlerin gerçekte küresel sermayenin çıkar savaşları olduğunu öğrenecek kadar yaşlandım. İşlerine gelmezse hemen başımıza bir çorap örüyorlar.
Hükümet politikası hk.da yorum yapmaya gerek yok. Dere geçerken at değiştirilmez. Gün birlik olma günüdür.
Birlikten F.B. lileri, Karadenizlileri, veya temsil Süryanileri kasdetmiyorum. Türkiye'de yaşayan, Türk vatandaşı olan, kendini Türk sayan herkesin ayrı gayrı'yı kenara bırakıp yekvücut olmasından bahsediyorum. O zaman Türkiye dimdik ayakta kalır.
İş icabı birçok ülke görüp farklı milletlerden insan tanıma şansım oldu, gurbette kimi milletlerin ortak düşmana (bu durumda idareye patronlara) karşı nasıl hemen kenetlendiklerini ve direndiklerini (örnek Mısırlılar, Filipinliler), biz Türklerin ise şahsi tepkiler gösterdiğini, konuşup eylem yapmadıklarını ancak son kertede bir lider etrafında toplandıklarını izledim. 
Ayrıca bir çok ülkede, kavşaklarda araçların durarak diğer araca önce geçmesi için yol verdiklerini, toplu taşıma araçlarına binen insanların birbirlerini çiğnemeden bindiklerini, yaşlılara kadınlara yol verdiklerini, bir yerde çok müşteri biriktiğinde insanların düzgünce kuyruk oluşturduklarını, kısacası herkesin kendi hakkına razı olup başkasının hakkına saygı duyduğunu gördüm. Ülkem insanının bu bilinç düzeyine ben ölmeden hatta çocuğumun yaşam süresinde bile gelemeyeceğinin farkındalığıyla mutsuzum.
Dolayısıyla hafta sonları atış yapıp biraz kafa dağıtmaya niyetim var.
Saygılar.     
  • Beretta 1301 Tactical
Ahmet ÖZALP

The following users thanked this post: Fazlı MORAL, M.Ali AKDAĞCIK, Lokman DERELİ

Çevrimdışı Adem ÖZENEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
bir ülkede tarım hayvancılık sanayi yoksa neyi tartışıyoruz hele ki bunlar için dışarıya muhtaçsan
1963 Maltepe-İstanbul

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
'' it ulur kervan yürür benim yerli sanayim ne güne duruyor üretsinler işleri ne vatan yoksa onlarıdamı yedirtti uşaklara işte o zaman yanarız unutmayın.''

sayın arkadaşlarım yukarıdaki yorumumu boşa yazmadım ben.

üretmek fikren fenle ilimle irfanla doğru yetişmiş ezberci olmayan bir toplum olarak nezaman elimizdeki nimetlerin farkındalığını aşar hakkını verebileceğimiz saatte dışa bağımlılık ortadan kalkabilir ama o blince ve kadroya ulaşmak birazda ''yunus'' suresinde açıkça anlatılıyor aslında.

yVe mâ kâne li nefsin en tu’mine illâ bi iznillâh(iznillâhi), ve yec’alur ricse alâllezîne lâ ya’kılûn(ya’kılûne).

1. ve mâ kâne : ve olmadı, olmaz, olamaz
2. li nefsin : bir nefs için, bir nefsin
3. en tu'mine : mü'min olması
4. illâ : (ancak) hariç, olmaksızın
5. bi izni allâhi : Allah'ın izni ile
6. ve yec'alu : ve kılar, yapar, verir
7. er ricse : ceza, azap, pislik
8. alâ : üzerine
9. ellezîne lâ ya'kılûne : akıl etmeyen kimseler

1 - İmam İskender Ali Mihr: Ve Allah’ın izni olmaksızın, bir kimsenin (bir nefsin) mü’min olması (mümkün) olamaz. Ve (Allah), akıl etmeyen kimselerin üzerine ceza (azap) verir.

2 - Diyanet İşleri: Allah’ın izni olmadıkça, hiçbir kimse iman edemez. Allah, azabı akıllarını (güzelce) kullanmayanlara verir.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
atınç bey arkadaşım dışa bağımlı olduğumuz noktalara değinmişken
1-Ekenek tohum İsrail den
2-Besi inek Hollanda dan
3-İneğin önüne attığın ot İran dan
4-Elektrik- doğalgaz Rusya ve İran dan
5-Petrol  Irak dan
6-Montaj sanayii makina ve ekipmanları AB ülkelerinden
7-Gönül rahatlığıyla kekliğe ördeğe attığımız  rc,bp italyadan;)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
nerede benim meşhur ''mke çeliği'' çiftsan tüfeklerim yok vitrinde, itahalleri var virtinde.
nerede benim meşhur ''çengelköy salatalığım'' manav tezgahlarında yok ortalıkta, israil salatalığı bozması var heryerde.
nerede benim meşhur sultanlarla av yapan ''sultan tazıları'' meralarda yoklar, mak cular yassahhh,.. demiş avına.
kangala aksaray malaklısına sahip çıkamadığımız kıf a kaydettiremediğimiz yerli ırklarımız var çabalarımız zayıf akıl ermiyor bazen,
bunlarıdamı ithal edelim sahip çıkamadığımız daha pekçok milli değerlerimiz var
vs. vs. e..
 ne oldu topraklarımızda var olanlar kimselerde yok bu tabi kaynaklar yeraltı veya yerüstü neden üretip pazarlayamıyoruzda dışarıdan alıp işleyip pazarlarda boy gösteriyoruz global ekonomik dengelerle oynayanlara hep maşa rolünde yaşıyoruz veya yataklık ediyoruz kullanılmaktan öteye gidemiyor başımızı dikleştiremiyoruz dünya pazarında her bişeyime kota var narenciyeden pamuğa zeytinyağına kadar bu ne birader ne kotası neyin kafası, konu derin aslında...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ahmet beyin dedikleri yabana atılamaz gerçeklerdir bazılarının görmezden geldiği ama bunlar gerçek,

İyiye veya kötüye gidiyoruz diyenler var. Ülke olarak yine çalkantılı bir dönemdeyiz. Artık bu işlerin gerçekte küresel sermayenin çıkar savaşları olduğunu öğrenecek kadar yaşlandım. İşlerine gelmezse hemen başımıza bir çorap örüyorlar.
Hükümet politikası hk.da yorum yapmaya gerek yok. Dere geçerken at değiştirilmez. Gün birlik olma günüdür.
Birlikten F.B. lileri, Karadenizlileri, veya temsil Süryanileri kasdetmiyorum. Türkiye'de yaşayan, Türk vatandaşı olan, kendini Türk sayan herkesin ayrı gayrı'yı kenara bırakıp yekvücut olmasından bahsediyorum. O zaman Türkiye dimdik ayakta kalır.
İş icabı birçok ülke görüp farklı milletlerden insan tanıma şansım oldu, gurbette kimi milletlerin ortak düşmana (bu durumda idareye patronlara) karşı nasıl hemen kenetlendiklerini ve direndiklerini (örnek Mısırlılar, Filipinliler), biz Türklerin ise şahsi tepkiler gösterdiğini, konuşup eylem yapmadıklarını ancak son kertede bir lider etrafında toplandıklarını izledim. 
Ayrıca bir çok ülkede, kavşaklarda araçların durarak diğer araca önce geçmesi için yol verdiklerini, toplu taşıma araçlarına binen insanların birbirlerini çiğnemeden bindiklerini, yaşlılara kadınlara yol verdiklerini, bir yerde çok müşteri biriktiğinde insanların düzgünce kuyruk oluşturduklarını, kısacası herkesin kendi hakkına razı olup başkasının hakkına saygı duyduğunu gördüm. Ülkem insanının bu bilinç düzeyine ben ölmeden hatta çocuğumun yaşam süresinde bile gelemeyeceğinin farkındalığıyla mutsuzum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sürçülisan ettimse affola illimünatinin maşası olmayan ülke yok gibi az yada çok her ülke biraz içinde biraz dışında bu masabaşı oyunlarının allahım bizim birliğimizi bozacak oyunlara alet ettirmesin hadi kalın sağlıcakla.

sağlıkla birlik içerisinde saygı ve sevgiyle yaşamak dileklerimle hoşça kalınız.
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2016, 20:19:14 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
Alman Silah Şirketi, Türkiye'ye Satış Yapmama Kararı Aldı
http://www.haberler.com/alman-silah-sirketi-turkiye-ye-satis-yapmama-9005833-haberi/
  • -Baikal NK 43 E S&S

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
Bu çakal sürülerinin zamanlaması manidar,
Ama avuçlarını yalarlar.Milyonlarca şehidimizin kanıyla dalgalanmış al bayrak altındaki ülkem bu Çakalların oyunu ile hizaya gelmez,getirilemez..
« Son Düzenleme: 28 Kasım 2016, 17:40:32 Gönderen: Atagan YILDIZ »
  • -Baikal NK 43 E S&S

The following users thanked this post: Selim UYGUN