kadir bey benim bildiğim bunlar.cocukluğumdan beri baya köpek baktım. goldun setter irlanda setter kurtzar pointer bizim araziler makilik alan bazı yerlerde ilerlemek mümkün degil bakın benim arazilerimde pointer bile güçlük çekiyor. bana uygun köpek ingiliz setteri benim arazime daha yatkın. sizin arazinizi bilmem uygun köpek zevk verir. bu sizi bir tık ileri götürür.beni yanlış anlamayın pointer v.b. yapmaz demiyorum yüzü agazı kan içinde ayagı topallayan çok köpek gördüm. beni avdan. köpeği ava gidememekten üzüyo. şimdi bizim ingilizler doguştan fermacıdır.benim enceklerim bahçedeki kedi ve balaz tavuklara ferma verirler. hiç ferma öğretmem siz 2,5 yaşında dediğiniz köpeğe ferma ögreteceksiniz bu şuna benziyor.gezmeye gideceksiniz ön tarafa binmek yerine arka dörtlünün ortasına oturmak gibi. zamanınız varsa uğraşınız.her şeyi geçtim diyelimki öğrettiniz bu ferma bir pointerin(kral yürürken gözlerinin ucuyla halka bakarya) onun gibi bir duruş olmuycaktır. veya bir ingiliz setterinin (120 km suratla giden bir arabanın aniden bir duvara çarparak durması) gibi olmaz. umarım umduğunuzu bulursunuz .
ben evimin arkasında 10 yaşını aşmış ingiliz setterimi bu sene ava götüremiyorum. encek lerle çıkıyorum. encekleri almaya gittiğimde onun içi acıyor merada eski günleri hatırladıkça beni içim acıyor.iyi bir köpek kolay bulunmuyor. kadir bey iyi şanslar