Gönderen Konu: belgesiz biriyle avlanma ve yasak bölgede avcılık  (Okunma sayısı 4797 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emre GÜLENÇ

• *
  • "YARATILANI HOŞ GÖR YARATANDAN ÖTÜRÜ"
belgesiz biriyle avlanma ve yasak bölgede avcılık
« : 22 Kasım 2016, 17:35:51 »
belgesiz biriyle avlansak ve arazide denetime denk gelsek  belgesi tam olana cezai işlem uygulanır mı
diger bi sorum ise ava  yasak bölgede aracı yol üzerine park edip arazide denetime denk gelsek ne gibi cezalarla karılasirız  belge iptali olur mu .  yol kenarında park halindeki araca ceza veya baglama  yapılabilir mi  bu konular hakkında bilgisi olan arkdas  bilgi paylasımı yaparsa sevinirim
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2016, 18:18:37 Gönderen: Emre GÜLENÇ »

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
Ynt: belgesiz biriyle avlanma ve yasak bölgede avcılık
« Yanıtla #1 : 22 Kasım 2016, 17:42:42 »
belgesiz biriyle avlanırsanız size herhangi bir ceza yansımaz belgesi olmayan şahısa uygulanır ceza..

ava yasak bölgede araçta yakalanırsanız tüfeğiniz bagajınızda kılıf içinde ise hiçbir işlem uygulanamaz Ayrıca Avbis uygulamasında nereden kota aldıysanız orda avlanmak zorundasınız ..Ama elinizde tüfek dışarda yakalanırsanız vay halinize yasak bölgede avlanmaktan ceza avladığınız hayvan başına ceza avbis izni olmadan avlanmaktan ceza binbir türlü ceza yersiniz.. + olarakda devlet size tazminat davası açar.. aracınıza el konulmaz sadece gece avı yaparsanız aracınıza el konulur..
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2016, 17:45:01 Gönderen: Samet BİRİCİK »
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

The following users thanked this post: Onur TAVACI, Emre GÜLENÇ

Çevrimdışı Emre GÜLENÇ

• *
« Yanıtla #2 : 22 Kasım 2016, 18:00:00 »
belgesiz biriyle avlanırsanız size herhangi bir ceza yansımaz belgesi olmayan şahısa uygulanır ceza..

ava yasak bölgede araçta yakalanırsanız tüfeğiniz bagajınızda kılıf içinde ise hiçbir işlem uygulanamaz Ayrıca Avbis uygulamasında nereden kota aldıysanız orda avlanmak zorundasınız ..Ama elinizde tüfek dışarda yakalanırsanız vay halinize yasak bölgede avlanmaktan ceza avladığınız hayvan başına ceza avbis izni olmadan avlanmaktan ceza binbir türlü ceza yersiniz.. + olarakda devlet size tazminat davası açar.. aracınıza el konulmaz sadece gece avı yaparsanız aracınıza el konulur..
bu soruyu sormamın  sebebi av belgesi olmayanın yanındaki kisiye sıkıntı cıkarması  ayrıca cevremde bazı kisiler  yasak bolgeye av esnasında bilerek veya bilmeyerek  gecsek bile ne gibi cezalarla karsılasırız düsüncesiydi  çünki tepenin bi kısmı ava acık alan diger kısmı yasak tel orgu vs yoksa nasıl anlıyacan
ayrıca böyle bir bölgede park halındeki araca işlem yaparlar diyen arkadaslar  var baglama dahil  sasırdım dogrusu sonucda gece avı yapmıyorsun ki   baglama yapsınlar
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2016, 18:20:41 Gönderen: Emre GÜLENÇ »

The following users thanked this post: Samet BİRİCİK

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #3 : 22 Kasım 2016, 18:11:34 »
bu soruyu sormamın  sebebi av belgesi olmayanın yanındaki kisiye sıkıntı cıkarması  ayrıca cevremde bazı kisiler  yasak bolgeye av esnasında bilerek veya bilmeyerek  gecsek bile ne gibi cezalarla karsılasırız düsüncesiydi  çünki tepeni bi kısmı ava acık alan diger kısmı yasak tel orgu vs yoksa nasıl anlıyacan
ayrıca böyle bir bölgede park halındeki araca işlem yaparlar diyen arkadaslar  var baglama dahil  sasırdım dogrusu sonucda gece avı yapmıyorsun ki   baglama yapsınlar

Hayır efendim herkes kendinden meshuldur kimse size sıkıntı çıkartamaz..Sizin belgeleriniz tamsa yanınızdaki sizi bağlamaz ..hocam elinizde harita var uygulamalar var ava açık kapalı yerler belli hepsi zaten ava kapalı yerden avbisten izin alamazsınız bu sizin elinizde orman bölge haritanızı yanınızda taşıyın diyor yasak bölgeler vs herşey belli bu haritalarda yasak bölgede elinizde silahla yakalanırsanız sorun çıkar doğal olarak..
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2016, 18:13:48 Gönderen: Samet BİRİCİK »
  • Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #4 : 22 Kasım 2016, 19:50:24 »
    Park demeyelim de, Ava yasak sahada araç içinde yaban hayvanı ile yakalanırsanız arabanızını bağlarlar. Yasak sahada yakalanırsanız idari para cezası uygularlar, yasak sahada hayvan ile yakalanırsanız ekstra ceza bindirirler. Fakat yasak sahada içinde av hayvanı olan araç ile yakalanırsanız aracı bağlarlar.
     Ava açık bölgelerde kota aşımı sonrasında yakalanmak ile yasak bölgede yaban hayvanı ile yakalanmak ayrı şeylerdir. Ava açık bölgede limit aşımında limitten sonraki her hayvan başına veya kotanızda olmayan hayvan başına ceza ödersiniz. ANCAK Ava yasak bölgede kaçak avcı durumuna düşersiniz. Silahınız, av ekipmanlarınız, motorlu aracınız neyiniz varsa memurun insiyatifine göre el konulur.
    Gece millet kafa lambası ile avlanıyor fakat eve gelirken araçla yakalanıyor, araçlarına el konuyor. Ha gece kafa lambası ile avlanmışsınız ha yasak bölgede avlanmışsınız. RİSKLERİ AYNI...
    Keklik avı yaptınız ava açık bölgede ve limiti aştınız 10 keklik vurdunuz. Eve dönüşte yakalandınız keklik başına ceza ödersiniz. Fakat aynı durumu yasak bölgede yaşarsanız Tüfek, Fişek, Aracınız ne varsa gider. Kesin gider mi? Memur insaflıdır cezayı keser kaybol der gönderir araç gitmez. Memur insafsızdır ALLAH ne verdiyse yerleştirir ocak söndürür. Bu işin riski olmaz.

Ayrıca Ava yasak bölge, Yaban hayatı koruma ve yetiştirme parkı ise bırakın yakalanmayı aracın bagajında kılıf içinde olan tüfekle bile gezemezsiniz. O tüfeği alırlar. Trakyalı olanların çoğu bilirler, Binkılıç taraflarında jandarma az çevirme yapmadı, kaç kişinin tüfeğini alıp canını yaktılar.   

• Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: Samet BİRİCİK

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #5 : 22 Kasım 2016, 19:57:30 »
Gideceğiniz avlak yasak yerden geçiyorsa tüfek bagajda ve kılıfdaysa avbis izinlerinizde tamsa.. Olduki av koruma çevirdi ordan geçeken silah nasıl gidicek avlağa ? tüfeği kargo ile mi yollayacaz :D Mantık hataları olmasın bence bu işte hakkınızı arayın..Bagajdaki kapalı tüfeğe laf ettirmem ben kusura bakmasın kimse elinizde kapı gibi taşıma ruhsatı var..
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2016, 19:58:47 Gönderen: Samet BİRİCİK »
  • Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #6 : 22 Kasım 2016, 20:19:25 »
Gideceğiniz avlak yasak yerden geçiyorsa tüfek bagajda ve kılıfdaysa avbis izinlerinizde tamsa.. Olduki av koruma çevirdi ordan geçeken silah nasıl gidicek avlağa ? tüfeği kargo ile mi yollayacaz :D Mantık hataları olmasın bence bu işte hakkınızı arayın..Bagajdaki kapalı tüfeğe laf ettirmem ben kusura bakmasın kimse elinizde kapı gibi taşıma ruhsatı var..
   Samet yol mu bitti memlekette? Yaşanmış bir olayı söyledim ben. Adam alır yada alamaz, mahkemeye verirsin orasını bilemem. O kadar kişinin alınmış birisi mahkemeye vermeyi akıl edemedimi? Salak mı bu insanlar? Bilmediğimiz birşey varki alıyor herifler... Yasak bölgede benimde bir ALLAH' ın kulu gelip bagajdan tüfeğimi alamaz! Bu olaylardan sonra bu parkların etrafından bile geçmem. Dediğim bölgenin yanından geçerken araçla bile park edemiyorsun. Sen içene girip geçeceksin. Adam demeyecek mi sana "hooop ne arıyon burada, Bak giriş te yaban hayatı koruma yazıyor, eee sende avcısın, bu bölgenin içindesin, tüfeğinde bagajda belliki ava gelmişsin"diyee.. Sonra ne olacak....?
   Heh şimdi kendini izah edebilirsin. "Bak memur bey ben şurada oturuyorum. iznimi şuraya aldım, yolum buradan geçiyor," diye adam salar ayrı konu. Sizin başınızdan buna benzer olay geçmemiştir. Geçenler iyi bilir nasıl alıp ceza kestiklerini.

Alır-almaz tartışması değil bu, Herif tuttu tutanak aldı tüfeğimi "kardeşim yasak burası sen başka yoldan gideceğine içine girmişsin ne işin var burada? yol mu bitti? ben tutuyorum tutanağımı git derdini Devlet' e anlat" diyerek. Ne olacak şimdi? Gitti 10000liralık tüfek... Sonra...? Hangi mahkemeye gideceğiz??..  10 yıl sonra sonuçlanacak olan mı? O da haklı çıkarsam..

• Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #7 : 22 Kasım 2016, 20:24:29 »
   Samet yol mu bitti memlekette? Yaşanmış bir olayı söyledim ben. Adam alır yada alamaz, mahkemeye verirsin orasını bilemem. O kadar kişinin alınmış birisi mahkemeye vermeyi akıl edemedimi? Salak mı bu insanlar? Bilmediğimiz birşey varki alıyor herifler... Yasak bölgede benimde bir ALLAH' ın kulu gelip bagajdan tüfeğimi alamaz! Bu olaylardan sonra bu parkların etrafından bile geçmem. Dediğim bölgenin yanından geçerken araçla bile park edemiyorsun. Sen içene girip geçeceksin. Adam demeyecek mi sana "hooop ne arıyon burada, Bak giriş te yaban hayatı koruma yazıyor, eee sende avcısın, bu bölgenin içindesin, tüfeğinde bagajda belliki ava gelmişsin"diyee.. Sonra ne olacak....?
   Heh şimdi kendini izah edebilirsin. "Bak memur bey ben şurada oturuyorum. iznimi şuraya aldım, yolum buradan geçiyor," diye adam salar ayrı konu. Sizin başınızdan buna benzer olay geçmemiştir. Geçenler iyi bilir nasıl alıp ceza kestiklerini.

Alır-almaz tartışması değil bu, Herif tuttu tutanak aldı tüfeğimi "kardeşim yasak burası sen başka yoldan gideceğine içine girmişsin ne işin var burada? yol mu bitti? ben tutuyorum tutanağımı git derdini Devlet' e anlat" diyerek. Ne olacak şimdi? Gitti 10000liralık tüfek... Sonra...? Hangi mahkemeye gideceğiz??..  10 yıl sonra sonuçlanacak olan mı? O da haklı çıkarsam..

Adamlar ya salak ya haklarını savunamıyorlar .... NİYE BEN 30-40 KM fazla dolaşayım Misal olarak iyide o zaman yoluda kapatması lazım karayollarının izniyle hiçbir allahın kulunu sokmaması lazım öyle bişey varsa ben mantıklı olarak söyledim Burası karayoluysa hiçkimsenin seyahat özgürlüğü kısatlanamaz anayasada bellidir.. Eğer bu şekilde bir karar çıkarsa çok saçma olur iyi o zaman avada gitmeyelim tam olsun kimse keyfine ceza yazamaz resmiyet bellidir..Orası karayoluysa bende gayet doğal arabamla geçer giderim eğer izin verilmiyorsa uyarılar olması lazım yada yolu kapatması lazım çok net ..
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2016, 20:28:13 Gönderen: Samet BİRİCİK »
  • Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #8 : 22 Kasım 2016, 20:53:51 »
Samet seni anayolda zaten alıkoyamazlar. Ben yasak sahanın içinden bahsediyorum. Sen çatalca yolundan gelmişsin kim karışır. Ama girersin içeri kestirme diye tali yola kendini anlatamazsın güzel arkadaşım. Yasak sahanın içinden bahsediyoruz.  Yolu kapatsa kanun niye koysun tabela niye assın herifler. Çilingoz da yollar mı kapalı. Köpeği girenin köpeğini bağlıyorlar içeride. 3 hafta önce başımıza geldi takip cihazı olmasa köpeklerin salındığı yer gösterilmese köpeği vermeyeceklerdi.
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #9 : 22 Kasım 2016, 21:02:43 »
Samet seni anayolda zaten alıkoyamazlar. Ben yasak sahanın içinden bahsediyorum. Sen çatalca yolundan gelmişsin kim karışır. Ama girersin içeri kestirme diye tali yola kendini anlatamazsın güzel arkadaşım. Yasak sahanın içinden bahsediyoruz.  Yolu kapatsa kanun niye koysun tabela niye assın herifler. Çilingoz da yollar mı kapalı. Köpeği girenin köpeğini bağlıyorlar içeride. 3 hafta önce başımıza geldi takip cihazı olmasa köpeklerin salındığı yer gösterilmese köpeği vermeyeceklerdi.

Tabela asacak kural budur yasak saha diye herkes tedbirini alacak elinde tüfekle gitmeyecek ben çoğu avcıyı biliyorum cüneyt merak etme elinde tüfekler ön tarafta savaşa gidiyorlar sanki..nizami hiçbişey yok kaç kere gördüm kılıfa sokmadan ön tarafa almış gidiyor adam şimdi bunlara kitlese yeri var. Tamam işte bende bundan bahsediyorum sen avbis izinlerini almışsın herşeyin tam geçip gidiyosun herşey normal tüfekler bagajda nizami herşey sana niye karışacak ? bunu anlatmaya çalışıyorum burası yolsa geçip gidecem kimsede karışamaz
  • Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER

Çevrimdışı Emre GÜLENÇ

• *
« Yanıtla #10 : 23 Kasım 2016, 00:04:46 »
Benim anlamadigim yasak bolge veya devlet avlagi olsun  belirli bir yere park edilmis araca nasil baglama veya ceza yazabilirler sonucda park halinde icinde suc teskil edebilecek herhangi bir seyde yok gece avida yapmiyorsun neye dayanarak bu ceza uygulayabilirsin anlamis degilim

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #11 : 23 Kasım 2016, 09:08:43 »
    Samet karıştırıyorsun. Öne tüfekle binmeyi de söyleyeyim sana; Tetikçi diyorlar o binenlere. Tetikçi olan ön tarafa tüfeğini kılıfa koymadan, dolu şekilde biner.. Arabayla giderken yolu böle hayvana camdan hızlıca atış yapar.  Yakalanırsa Gererler insanı... Zaten kaldı ki AVA AÇIK bölgede bile o şekilde GEZEMEZSİN... Ben sana yaban hayatı koruma parkı diyorum Sen ben girerim diyorsun. geçer giderim, kanun var diyorsun. Yol çevirmesi yapan jandarma polis kanuna uymuyor mu şimdi? Seyahat özgürlüğünü mü kısıtlıyor? Bu adamlara boşuna mı kolluk verildi..¿¿ Kanun varsa açıp okumak gerek..
    Devlet tarafından yapılan her uygulamanın bir dayanağı vardır yasa ve yönetmelikte. Birgün milli parklara denk gelirsen sorarsın bu anlattıklarımı. Kırklareli' nde de İstanbulda' da bu parklardan mevcut. Onlar sana açıklama yapar. Ya da oralarda denk gelirsen anlatırsın kanun var nizam var diye..

Benim anlamadigim yasak bolge veya devlet avlagi olsun  belirli bir yere park edilmis araca nasil baglama veya ceza yazabilirler sonucda park halinde icinde suc teskil edebilecek herhangi bir seyde yok gece avida yapmiyorsun neye dayanarak bu ceza uygulayabilirsin anlamis degilim
Emre hocam özelden de sordunuz, konu açıldığından da bana bahsettiniz. Tartışma olacağı için konuya yazamayayım demiştim... Benim anladığım kadarı ile sizin gittiğiniz yerde yasak bölge var ve burası size daha uygun geliyor. Arabayı da yasak bölgeye bırakıyorsunuz ama sonuçların ne olacağını da bilmiyorsunuz. Tereddütte siniz yanii.. Yakalanmaktan ziyade araba alınır mı düşüncesindesiniz gibi geldi bana...  Yasak bölgede yakalanırsanız KAÇAK AVCI durumuna düşersiniz. Buna göre araştırma yapın..
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #12 : 23 Kasım 2016, 10:48:51 »
    Samet karıştırıyorsun. Öne tüfekle binmeyi de söyleyeyim sana; Tetikçi diyorlar o binenlere. Tetikçi olan ön tarafa tüfeğini kılıfa koymadan, dolu şekilde biner.. Arabayla giderken yolu böle hayvana camdan hızlıca atış yapar.  Yakalanırsa Gererler insanı... Zaten kaldı ki AVA AÇIK bölgede bile o şekilde GEZEMEZSİN... Ben sana yaban hayatı koruma parkı diyorum Sen ben girerim diyorsun. geçer giderim, kanun var diyorsun. Yol çevirmesi yapan jandarma polis kanuna uymuyor mu şimdi? Seyahat özgürlüğünü mü kısıtlıyor? Bu adamlara boşuna mı kolluk verildi..¿¿ Kanun varsa açıp okumak gerek..
    Devlet tarafından yapılan her uygulamanın bir dayanağı vardır yasa ve yönetmelikte. Birgün milli parklara denk gelirsen sorarsın bu anlattıklarımı. Kırklareli' nde de İstanbulda' da bu parklardan mevcut. Onlar sana açıklama yapar. Ya da oralarda denk gelirsen anlatırsın kanun var nizam var diye..
 Emre hocam özelden de sordunuz, konu açıldığından da bana bahsettiniz. Tartışma olacağı için konuya yazamayayım demiştim... Benim anladığım kadarı ile sizin gittiğiniz yerde yasak bölge var ve burası size daha uygun geliyor. Arabayı da yasak bölgeye bırakıyorsunuz ama sonuçların ne olacağını da bilmiyorsunuz. Tereddütte siniz yanii.. Yakalanmaktan ziyade araba alınır mı düşüncesindesiniz gibi geldi bana...  Yasak bölgede yakalanırsanız KAÇAK AVCI durumuna düşersiniz. Buna göre araştırma yapın..

Biseyi karistirmiyorum.kanunlar neyse onu uyguluyorum bu yakalanip ceza yiyenler senin tetikci dedigin adamlar..evet gecer giderim.iddaa ediyorum.kimsede tufegimi.alip.ceza yazamaz acik ve net denk.gelirse sana videosunuda.cekicem merak etme :) ben herseyimi.alacam avbis izinlerim vs tam olucak bagajdaki kiliftaki tufege ceza yazacak.??, hangi kanunda var bu ya ..neyse uzatmaya gerek.yok kanunsuz is yapanlara yapistirsinlar iyi olur avciyim diye geziyorlar ortada konu benim.icin bitmistir bana nizami haller disinda ceza yazacak adam tanimiyorum.kimse kusura bakmasin
« Son Düzenleme: 23 Kasım 2016, 10:54:48 Gönderen: Samet BİRİCİK »
  • Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul