Plastik de geçirir.
Polycarbomette 120 derecede 2 saat fırınlanmadan basılmaz.
Pp 80
Ps 82
Abs 80
Nylon 82
Pvc 71
Pet 180
Nerden baksanız tüm plastik malzemeler enjekte edilmeden 2 saat belirli sıcaklıkta fırınlanıyor nemi atması için. 2 saat malzeme fırınlıyorum. Elektirik 2 saat giderse malzeme gene fırın istiyor. 2 saatlik fırın boşa gidiyor.
Plastik dururken nemlenir.
Fişek kovanında ki plastik 2. Kalite bile değildir. Büyük ihtimal geri dönüşüm. Çogu fişekte. Koyu reng plastik geri dönüşüm olma ihtimali şaflara bakarak yüksek. Boyalı plastiği koyu renklere döndurursunuz. Şaffaf a asla dönmez.Her enjekte yada geri dönüşümde özeliğini yitirir.Nemi geçirir. Emin olun geri dönüşümde bu olay fazlasır.
Sayın Çavdar;
Konu malzeme bilgisine kadar dayandı izah edeyim efendim, Ben meslek olarak makina ve kalıp tasarımcısıyım, yüzlerce plastik, metal ve extruder kalıp tasarım ve imalatı yaptım, malzemelerin özelliklerini iyi bilirim.
Nalzemenin fırınlanması mevzuuna gelince, malzeme nemi içerisinde bulundurmaz, Plastik hammadde şeklindeyken granül şeklindedir, yani tabiri caiz ise buğday tanecikleri şeklinde. Parçacıklar nemi içerisinde değil, bulunduğu ortamın nemini üzerlerinde taşırlar. Fırınlama işlemi bu nemi baharlaştırarak malzemeden atma ve ham maddenin ön ısıtma işlemidir efendim.
Saygılar.