Gönderen Konu: M2000 grupman testi  (Okunma sayısı 10145 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ramazan YILDIZ 20

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
M2000 grupman testi
« : 16 Kasım 2016, 00:02:54 »

36 Mtden desteksiz 3 no şok ve 1 no şok ile rc32 6 no 71cm namlu ile. Stoeger m2000 tüfeğimle yapıldı
  • Stoeger m2000 2012 model standart combo
  • sarsılmaz sp-flash 86
  • Huğlu Çifte
  • English Pointer
1990 DENİZLİ
Karavanacı Avcı

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Ynt: M2000 grupman testi
« Yanıtla #1 : 16 Kasım 2016, 00:08:59 »
 .
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2017, 00:53:22 Gönderen: Selim UYGUN »

The following users thanked this post: Ramazan YILDIZ 20

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 16 Kasım 2016, 00:13:55 »
Teşekkürler. Ancak belirtmeliyim ki hedefler 102*70cm ebatındadır. Grupmanı hiçte hoşuma gitmedi açıkçası. Zaten bu dertten muzdarip olduğumu yazdım, çizdim.
  • sarsılmaz sp-flash 86
  • Huğlu Çifte
  • English Pointer
1990 DENİZLİ
Karavanacı Avcı

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #3 : 16 Kasım 2016, 00:18:38 »
Teşekkürler. Ancak belirtmeliyim ki hedefler 102*70cm ebatındadır. Grupmanı hiçte hoşuma gitmedi açıkçası. Zaten bu dertten muzdarip olduğumu yazdım, çizdim.

Elinize sağlık bu şekilde yapılan amatör testler tam sonucu vermez  genelde bence bu şekilde yorumlamamak lazım olayı..
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

The following users thanked this post: Onur TAVACI, Ramazan YILDIZ 20, Selim UYGUN

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #4 : 16 Kasım 2016, 00:22:49 »
.
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2017, 00:43:35 Gönderen: Selim UYGUN »

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 16 Kasım 2016, 00:23:50 »
Elinize sağlık bu şekilde yapılan amatör testler tam sonucu vermez  genelde bence bu şekilde yorumlamamak lazım olayı..
Amatör denemeyle ne alakası var. Avda destekli mi atıyorsunuz veya ava atarken saçmaların önüne gelecek dalı budağı kesip sonda mı atış yapıyorsunuz. Bariz şekilde sonuç ortadadır. Şahsen ben ava trimpot götürüp atış yapmıyorum. Trofe avcısıda değilim. Lütfen şu gördüğünüz sonuca bahane bulmadan baktığınzda gruplamanın berbatlığını göreceksiniz.
  • sarsılmaz sp-flash 86
  • Huğlu Çifte
  • English Pointer
1990 DENİZLİ
Karavanacı Avcı

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #6 : 16 Kasım 2016, 00:30:27 »
 .
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2017, 00:43:02 Gönderen: Selim UYGUN »

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #7 : 16 Kasım 2016, 00:31:58 »
Amatör denemeyle ne alakası var. Avda destekli mi atıyorsunuz veya ava atarken saçmaların önüne gelecek dalı budağı kesip sonda mı atış yapıyorsunuz. Bariz şekilde sonuç ortadadır. Şahsen ben ava trimpot götürüp atış yapmıyorum. Trofe avcısıda değilim. Lütfen şu gördüğünüz sonuca bahane bulmadan baktığınzda gruplamanın berbatlığını göreceksiniz.

tamamda niye Atarlı konuşuyosun birader ? Ben sadece Tüfek Grupmanları bu şekilde tam olarak anlaşılamaz diyorum bunu ben değil bütün üreticiler ve silah testi yapanlarda söyler..

Evet Atış sehpasından yapılması gerekiyor sabit bir şekilde Dünyada silah grupmanları bu şekilde yapılır.. bilmiyorsanız araştırmanızı öneririm size gayet nazik kibar bir dilde cevap vermeme rağmen ters konuşmanıza gerek yok.. !
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

The following users thanked this post: Onur TAVACI, Ramazan YILDIZ 20, Selim UYGUN

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 16 Kasım 2016, 00:40:03 »
ortam gerilmiş anlaşılan ramazan beyin biraz sinirli ve muzdarip olduğunu stoeger team sayfasından bugün takip ettim  fakat samet kardeşimiz de olması gereken cevabı vermiş 76 cm daire çapına 36,6 metreden sehpa ile atış yapılması gerekli kendi yorumuma gelince ebat 76 cm olmasada homojen dağılım değil grupmanda boşluklar var yani kötü olmasada iyi değil birde başka bişi söyliycem hep şahit oldum buna silaha bakıyorsunuz pek aferin grupman değil fakat ölüsünü düşürüyor avın ayak çekemiyor diğerine bakıyorsun süper grupman ama hep canlı kanlı yaralı avlar belki bu olay dipsiz bir kuyu fakat bnce silahın çelgin bırakma sorunu yok ise bence takmayın ramazan bey içinize sinsin yeterki saçması tesirli olsun bnm düşüncem iyi akşamlar...
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
  • Huğlu 201 A Gr5 Engraved
  • Stoeger M3000 Peregrine 71 cm Şerit-61 cm Slug
1987 balıkesir

The following users thanked this post: Ramazan YILDIZ 20, Selim UYGUN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 16 Kasım 2016, 01:06:48 »
Grupman olayı çok iyi değil gibi görünsede farklı bir kaç fişekle daha iyi sonuçlar rahatlıkla ortaya çıkabilir.
 Fişeğinizi değiştirmenizi tavsiye ederim.

Farklı fişeklerle performans ve grupmanın  değiştiğini göreceksiniz.

Bu arada  benim aklıma başka bir şey geldi.Bu tüfeğin bu fişek performansıyla 35 mt gibi mesafelerde av kaçırtabilir.
Patchiness boşlukları mevcut.

Şimdi 35 mt de bu performansı yapan fişek  45  50 mt  mesafelerde grupman olarak  epey  zayıf kalacaktır.

Uzun menzil dediğimiz 40 mt ve üzeri atışlarda ördek tahtalı gibi avlarda kalitesini kanıtlamış grupman ı iyi fişekleri deneyipte almakta fayda var.

Hep 35 mt mesafeleri tavsiye etmemizin sebeblerinden biriside aslında bu gibi kötü grupman yapabilecek fişeklerin bile yine bu mesafelerde av vurmaya yetecek kadar grupman yapmasıdır.

Kısacası bu performanslar iyi olmasada  test edildiği 35 mt mesafede av vurmaya yetecektir.

Dahada uzayan mesafelerde pekte olumlu şeyler söylemek zor olacaktır....

• HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 16 Kasım 2016, 01:13:44 »
ortam gerilmiş anlaşılan ramazan beyin biraz sinirli ve muzdarip olduğunu stoeger team sayfasından bugün takip ettim  fakat samet kardeşimiz de olması gereken cevabı vermiş 76 cm daire çapına 36,6 metreden sehpa ile atış yapılması gerekli kendi yorumuma gelince ebat 76 cm olmasada homojen dağılım değil grupmanda boşluklar var yani kötü olmasada iyi değil birde başka bişi söyliycem hep şahit oldum buna silaha bakıyorsunuz pek aferin grupman değil fakat ölüsünü düşürüyor avın ayak çekemiyor diğerine bakıyorsun süper grupman ama hep canlı kanlı yaralı avlar belki bu olay dipsiz bir kuyu fakat bnce silahın çelgin bırakma sorunu yok ise bence takmayın ramazan bey içinize sinsin yeterki saçması tesirli olsun bnm düşüncem iyi akşamlar...
İşte orada atıcı faktörü devreye girer. İyi grupman yapan  bir tüfek ayak çektirmez.

Yeterki atıcı kuşu ana grupmana soksun.

İyi bir nişan hattına sokamadığınız av markası ne olursa olsun her tüfekle canlı düşer.
Bu gibi tüfeklere mana buluruz öldürmüyor diye.
Halbuki kendi nişan hatamızı kusurumuzu hiç görmek istemeyiz.
Çoğumuz kendimizi sniper zannederiz.
Halbuki bir avuç 300 civarı ve metrekarelerce alana yayılan saçmayla epey büyük sayılabilecek bir ava bir yada iki saçma isabet ettirmek çokta zor değildir.

Ama avın ölmemesi canlı düşmesi hep tüfek ve fişeğin kabahatidir.

Bizde hiç kusur yok mudur  diye düşünürüm bazen.

Nefis kendi kusurunu görmek istemezmiş.

Öyle bir şey herhalde.....

« Son Düzenleme: 16 Kasım 2016, 01:21:18 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »

BİGA/1979

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Ramazan YILDIZ 20, Selim UYGUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 16 Kasım 2016, 07:15:03 »
Önceki konumuda takip ettiyseniz ben tüfeğimin iyi grupman yapmadığından. Uzak mesafede sıfır etkili olduğundan bahsederek yakındım. Stoeger teamde de çoğu kişi bu grupmanın iyi olduğunu söyledi ki bende standart grupmanları biliyorum. Standartları geçerseke zaten bariz gözle görülen boşluklar mevcut. Bir kaz veya ördek hatta tavşan bu grupmandan zor kurtulur ancak saatlerce arayıp arazide ter döktüğümüz keklik birde uzak kalktıysa vay halimize. O yüzden avdan soğuttu neredeyse. Sinirli veya kızgın olmamıda şöyle açıklamak isterim. Sizde kusura bakmayın ve testi öyle standartlarda yapmadım çünkü bunu kanıtlayıp fabrikaya yollayacağım. Her halükarda çok kötü. Bir isabet oranı var. Stoeger kullanan hatta belkide dün eline almış biri yok olamaz asla stoegerin grupmanı mükemmeldir diyor. Yani bu bendeki tüfeği gelip benden habersiz ara sıra kullanıyor mu da benim tüfeğim için net konuşabiliyor. Kızgınlığım bu yüzden. Lütfen alınmayın. Dün o yorumu yazarkende doluydum iyice :))
  • sarsılmaz sp-flash 86
  • Huğlu Çifte
  • English Pointer
1990 DENİZLİ
Karavanacı Avcı

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 16 Kasım 2016, 08:32:59 »
Zaten özel şok sağolsun forumdan bir akadaştan temin ettim daha ulaşmadı ulaşınca onlarla da deneyip atarım resimleri. Carlson's un şok tüpleri ile deneyeceğim daha d olmazsa fabrikaya yollarım. Gerekirse namluyu değiştirsinler yani grupmanı afaki derecede berbat olması fabrikasyon hatadır. Hak verirsiniz ki atışlar desteksizde olsa küçük sağa sola yukarı aşağı çekme olabilir. Sonuçta rahat bir pozisyonda atmadım hedef noktası ile namlu yüksekliğini aynı seviyede tutmak için
  • sarsılmaz sp-flash 86
  • Huğlu Çifte
  • English Pointer
1990 DENİZLİ
Karavanacı Avcı

Çevrimdışı İsmail DAL 01

• *
  • Av doğa demek, avcı doğayı koruyan demek
« Yanıtla #13 : 16 Kasım 2016, 08:45:29 »
birinci biraz aşağı ortalamış gibi ikinci acayip bişey olmuş. bir ata neo şokuyla denermisin . sanki şokta bir anormallik var . birde facebook ta stoeger team diye bir gurup var orada yayınla moderatörleri direk fabrika yöneticilerinden yardımcı olurlar
  • Remington 11 87 Premier Light Contour
  • Ata als 2100 tradition
  • kral Quen
  • Kral pompalı
  • pointer
Bismillahirrahmanirrahim
1980 Kadirli

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 16 Kasım 2016, 08:55:03 »
Bu tarz testler her kullanıcı tarafından yapılmalı doğru olan bu zaten.
Siz amatörce bile yaptığınız testte grupmanın iyi olmadığını yazmışsınız.
Evet biraz can sıkıcı bir durum.Dağılımı çok beğenmesekte tüfeğin arpacığı gördüğü yeri vuruyor gibi  bir görüntü var.
 Sizin sorununuz bir kaç değişik fişekle hallolacaktır.

Bu grupman testlerini yapıyoruz diye bir sürü eleştiri alıyoruz.Kağıt avcısı  diyorlar ,tüfek kağıtta denenmez diyorlar. Bir dünya hurafeden bahsedip  18 kiloluk yağ tenekesine atıp süper grupman yaptı diyenler oluyor.

Nasıl karar verebiliyorsalar buna onuda anlamıyorum.

Bu arada sizin tüfek en azından arpacığın gördüğü yeri vurmuş.
Biz bir kaç  marka biliyoruz namlu arpacığın 60  cm solunu vuruyordu.

Bence tüfeğiniz çok kötü değil ve acele etmeyin.

Daha iyisini nasıl yapabilirim diyerek denemelere devam edin.
Başka bir fişekle aynı şoku kullanarak 3 ad hedefe  tekrar deneme yapın.

Fişek olarak Bp,  Winchester,  RC,Mirage ,Nobel sport,Lambro gibi kendini ispat etmiş fişekleri kullanın.

Son olarak tüfeğinizin grupmanı bir şokla rahatlıkla halledilir.
Fazla kafaya takmayın bence.

BİGA/1979

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 16 Kasım 2016, 11:00:02 »
Ramazan kardeş birde kurşun atsaydın şu tüfekle.
  • Stoeger 2000
1973
memleket fethiye-iş burdur

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 16 Kasım 2016, 11:55:39 »
Kurşunda atardım ama sıkıntı namlunun hedefi vurmaması değil bence. Grupman düzensizliği var. Tek kurşunla iyi atışlar yaptığım oldu. Pek domuz avlamıyorum. %95 kuş türü ve tavşan avı yaparım. Tek kurşunu da bir ara uygun ortamda güvenli bir yerde denerim
  • sarsılmaz sp-flash 86
  • Huğlu Çifte
  • English Pointer
1990 DENİZLİ
Karavanacı Avcı

Çevrimdışı Ali AKIL

• *
« Yanıtla #17 : 16 Kasım 2016, 12:10:27 »
Önceki konumuda takip ettiyseniz ben tüfeğimin iyi grupman yapmadığından. Uzak mesafede sıfır etkili olduğundan bahsederek yakındım. Stoeger teamde de çoğu kişi bu grupmanın iyi olduğunu söyledi ki bende standart grupmanları biliyorum. Standartları geçerseke zaten bariz gözle görülen boşluklar mevcut. Bir kaz veya ördek hatta tavşan bu grupmandan zor kurtulur ancak saatlerce arayıp arazide ter döktüğümüz keklik birde uzak kalktıysa vay halimize. O yüzden avdan soğuttu neredeyse. Sinirli veya kızgın olmamıda şöyle açıklamak isterim. Sizde kusura bakmayın ve testi öyle standartlarda yapmadım çünkü bunu kanıtlayıp fabrikaya yollayacağım. Her halükarda çok kötü. Bir isabet oranı var. Stoeger kullanan hatta belkide dün eline almış biri yok olamaz asla stoegerin grupmanı mükemmeldir diyor. Yani bu bendeki tüfeği gelip benden habersiz ara sıra kullanıyor mu da benim tüfeğim için net konuşabiliyor. Kızgınlığım bu yüzden. Lütfen alınmayın. Dün o yorumu yazarkende doluydum iyice :))
Ramazan bey  tufeginize uyan baskı mark tüfeklerin veya özel şoklarla test edin farklı fişekler ile
  • BERETTA 690 Field lll
  • BERETTA S686 L SIPECIAL
Ali AKIL
1986-Antalya

Çevrimdışı Ali AKIL

• *
« Yanıtla #18 : 16 Kasım 2016, 12:14:18 »
Bu tarz testler her kullanıcı tarafından yapılmalı doğru olan bu zaten.
Siz amatörce bile yaptığınız testte grupmanın iyi olmadığını yazmışsınız.
Evet biraz can sıkıcı bir durum.Dağılımı çok beğenmesekte tüfeğin arpacığı gördüğü yeri vuruyor gibi  bir görüntü var.
 Sizin sorununuz bir kaç değişik fişekle hallolacaktır.

Bu grupman testlerini yapıyoruz diye bir sürü eleştiri alıyoruz.Kağıt avcısı  diyorlar ,tüfek kağıtta denenmez diyorlar. Bir dünya hurafeden bahsedip  18 kiloluk yağ tenekesine atıp süper grupman yaptı diyenler oluyor.

Nasıl karar verebiliyorsalar buna onuda anlamıyorum.

Bu arada sizin tüfek en azından arpacığın gördüğü yeri vurmuş.
Biz bir kaç  marka biliyoruz namlu arpacığın 60  cm solunu vuruyordu.

Bence tüfeğiniz çok kötü değil ve acele etmeyin.

Daha iyisini nasıl yapabilirim diyerek denemelere devam edin.
Başka bir fişekle aynı şoku kullanarak 3 ad hedefe  tekrar deneme yapın.

Fişek olarak Bp,  Winchester,  RC,Mirage ,Nobel sport,Lambro gibi kendini ispat etmiş fişekleri kullanın.

Son olarak tüfeğinizin grupmanı bir şokla rahatlıkla halledilir.
Fazla kafaya takmayın bence.
Suat bey kağıt avcısı güzel miş  grupman testleri ile bilgilendirme yapmaya çalışan insanlara teşekkür yerine avcılığına söz atarlar. Suat bey bu forum da emegi geçen iyi bir üyesiniz
  • BERETTA 690 Field lll
  • BERETTA S686 L SIPECIAL
Ali AKIL
1986-Antalya

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 16 Kasım 2016, 23:38:37 »
İşte orada atıcı faktörü devreye girer. İyi grupman yapan  bir tüfek ayak çektirmez.

Yeterki atıcı kuşu ana grupmana soksun.

İyi bir nişan hattına sokamadığınız av markası ne olursa olsun her tüfekle canlı düşer.
Bu gibi tüfeklere mana buluruz öldürmüyor diye.
Halbuki kendi nişan hatamızı kusurumuzu hiç görmek istemeyiz.
Çoğumuz kendimizi sniper zannederiz.
Halbuki bir avuç 300 civarı ve metrekarelerce alana yayılan saçmayla epey büyük sayılabilecek bir ava bir yada iki saçma isabet ettirmek çokta zor değildir.

Ama avın ölmemesi canlı düşmesi hep tüfek ve fişeğin kabahatidir.

Bizde hiç kusur yok mudur  diye düşünürüm bazen.

Nefis kendi kusurunu görmek istemezmiş.

Öyle bir şey herhalde.....

suat abi haklısınız ben zaten bu konu ile alakalı işin bilimsel kısmından yanayım ama belki hurafe belki mantığımıza yatmasada öyle anlıyoruz yada öyle anlamak istiyoruz dediğiniz merkez grupmana girdiğinde bir hayvan ayak çekemez diye düşünüyorum ben çifte ile geçen yıl yaşamıştım hayvanın kıç kısmından aldığı 3 yada 4 saçma yaralı kanat kırığı düşürdü yeşilbaşı hatta eski avlakresimler mevcut acaba dedim tüfektemi sıkıntı var ama şunu hiç düşünmedim bendeki sıkıntı var diye önceleikle kendimizi sorgulamak gerekiyor anladım hayvana etek saçma vurmuş30gr 6 numara bp mb light fişek 15 metreden çaput eder yani saygılarımla :)
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 16 Kasım 2016, 23:42:44 »
ramazan bey bnce uyumlu başka marka bütçe müsait ise ithal marka şoklarla denemenizi bnde tavsiye ediyorum kimbilir belki harikalar yaratabilrisiniz yerli şok markalarından serkan çimen in tepe serisi şokları tavsiye ediyorlar deneyin derim .
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 17 Kasım 2016, 06:19:09 »
Özel şoklar geliyor ama ptt kargo bir türlü ulaştıramadı. Nasıl bir kargo şirketidir bu.
  • sarsılmaz sp-flash 86
  • Huğlu Çifte
  • English Pointer
1990 DENİZLİ
Karavanacı Avcı

Çevrimdışı Zafer YÜKSEL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 17 Kasım 2016, 21:04:11 »
Şoklarınızı elektronik kumpasla ölçüme şansınız varsa iyi olur şoklarda tüfekten tüfeğe değişen bi tutarsızlık mevcut stoegerlerde ben genelde 3 nolu şoku kullanırım aynı tüfekten bi arkadaşımda aldı benim 4 nolu şok ile onun 3nolu şokun ölçüleri aynıydı 17.76
1980
ORDU

Çevrimdışı Ömer KARABÖRK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 18 Kasım 2016, 08:25:39 »
Fiochi 32 gr, winchester Üniversal,browning 32 gr hangisini dönerseniz deneyin çok güzel grupman yaptığını göreceksiniz.mesele namlu iç çapınıza uygun tapaya sahip kaliteli fişeği bulmada
  • Franchi first class
  • Benelli montefeltro
1986- AFŞİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 18 Kasım 2016, 08:33:38 »
Aynen öyle iş tapada. Geride sıkışıp yavaş kalıyorsada açıp gidiyordur. Haklısınız. Ama stoegerin 3 nolu şoku carlson's un long range şokundanda dar. Bunu söyleyeyim. Bendeki şoklara göre konuşuyorum
  • sarsılmaz sp-flash 86
  • Huğlu Çifte
  • English Pointer
1990 DENİZLİ
Karavanacı Avcı