Gönderen Konu: 36-42 gram uzun menzil yarı magnum füşekler  (Okunma sayısı 6180 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yener KAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
36-42 gram uzun menzil yarı magnum füşekler
« : 14 Kasım 2016, 19:58:42 »
merhaba arkadaşlar. genelde kaz avında kullandığımız 36-42 gram arası yarı magnum 0-1-2 numara saçmakı fişeklerde grupman testi yapan arkadaşlar varmı acaba. yorum yazanlar tüfek markaları ve namlu boylarınıda yazarsa daha aydınlatıcı bi konu olur. saygılar
  • Browning Maxus Ultimate Ducks 76 cm
  • sarsılmaz mega champion 71cm
  • TOZ 16 cal 78 cm
  • stoeger x50 syntetic
1983 - Trabzon

Çevrimdışı Celal KALABALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: 36-42 gram uzun menzil yarı magnum füşekler
« Yanıtla #1 : 19 Kasım 2016, 18:17:41 »
Öneri olarak bp 42gr baby magnum kullanmanı öneririm.kendim kullanıyorum.iyi bir fişek.
  • Akkar Altay silver 12ga 71cm
  • Stoeger m2000 deluxe 66 cm
  • Robust çiftkırma 16 ga 71 cm
1979 BİNGÖL

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Polat KILIÇARSLAN

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #2 : 21 Aralık 2016, 18:27:32 »
Öneri olarak bp 42gr baby magnum kullanmanı öneririm.kendim kullanıyorum.iyi bir fişek.

Bp 42 gr  baby magnum bende almayı düşünüyorum...Tavşan avı için Fişek hakkında biraz bilgi verirmisin Celal bey Teşekkürler... 
1983 - Edirne
Karakterim ve tavrımı birbirine karıştırmayın.
Karakterim 'benim kim' olduğumla ilgilidir.
Tavrım ise 'sizin kim' olduğunuzla ilgili.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 21 Aralık 2016, 19:11:03 »
Bp 42 gr  baby magnum bende almayı düşünüyorum...Tavşan avı için Fişek hakkında biraz bilgi verirmisin Celal bey Teşekkürler...
Polat bey şayet tavşana kullanacaksanız tüfekte 2. Fişek olsun.çünkü fişeğin amacı uzak mesafe içindir.kaz gibi zor düşürülen avlara uygundur.sert fişektir ve uzak atışlarda geyet iyidir.eğer uzak mesafede duran ava rastlarsan mutlaka bu fişeği kullanmanı öneririm.
1979 BİNGÖL

The following users thanked this post: Polat KILIÇARSLAN

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 21 Aralık 2016, 19:13:58 »
Winchester Superspeed 2 No 40 Gram,B&P Mg2 Flash 3 no 36 gram..bu 2 fişeği sezon ortasında havalar soğumaya başladığı ve tavşanın uzak mesafeden kalktığı zamanlar kullanıyorum.2 veya 3 sene önce ördek avında sabah bek yaparken tesadüfen Wichester Superspeed ile 30 metreden bir sakarca kazı vurmuştum.Tabii piyasada artık farklı barut tiplerinde sacmalarda fişekler mevcut alternatif cok bu konuda :)
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2016, 19:16:19 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

• *
« Yanıtla #5 : 21 Aralık 2016, 20:31:58 »
Polat bey şayet tavşana kullanacaksanız tüfekte 2. Fişek olsun.çünkü fişeğin amacı uzak mesafe içindir.kaz gibi zor düşürülen avlara uygundur.sert fişektir ve uzak atışlarda geyet iyidir.eğer uzak mesafede duran ava rastlarsan mutlaka bu fişeği kullanmanı öneririm.

Zaten aklımdaydı demek uzun mesafelerde etkili.Kesinlikle 1 kutu almam lazım. B&P hayranıyım her fişeğini denemek isterim teşekkür ederim Celal bey ... Numara konusuna gelince 1 şokla kalın saçma dahada uzaktaki hedefe  etkili oluyor diye duydum 2 si 1 arada nasıl olcak?deneyelim bakalım :)

Winchester Superspeed 2 No 40 Gram,B&P Mg2 Flash 3 no 36 gram..bu 2 fişeği sezon ortasında havalar soğumaya başladığı ve tavşanın uzak mesafeden kalktığı zamanlar kullanıyorum.2 veya 3 sene önce ördek avında sabah bek yaparken tesadüfen Wichester Superspeed ile 30 metreden bir sakarca kazı vurmuştum.Tabii piyasada artık farklı barut tiplerinde sacmalarda fişekler mevcut alternatif cok bu konuda :)

B&P Mg2 Flash 3 no 36 gram Bu fişek tende almalı bir kutu Teşekkür ederim Deneyelim bakalım... 

1983 - Edirne

The following users thanked this post: Celal KALABALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 21 Aralık 2016, 20:45:57 »
Zaten aklımdaydı demek uzun mesafelerde etkili.Kesinlikle 1 kutu almam lazım. B&P hayranıyım her fişeğini denemek isterim teşekkür ederim Celal bey ... Numara konusuna gelince 1 şokla kalın saçma dahada uzaktaki hedefe  etkili oluyor diye duydum 2 si 1 arada nasıl olcak?deneyelim bakalım :)

B&P Mg2 Flash 3 no 36 gram Bu fişek tende almalı bir kutu Teşekkür ederim Deneyelim bakalım... 
ben 0 No kullanıyorum.3 No şokta gayet iyi.1 No şokta kullanmanı tavsiye etmem.çünkü basınç artacak,saçmalar hedefe düzgün gitmez.bana göre en iyisi 3 No şok.
1979 BİNGÖL

Çevrimdışı Hamza SEDA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 21 Aralık 2016, 20:51:22 »
Yaklaşık 60 metreden yeşilbaş ördeği winchester superspeed 40 gr 2no nikel saçma ile cansız aldım. Ata cy 66 namlu 3 no şok ile. Winchester öneririm.
  • Özkanlar Fx12 (Standart) 66 cm namlu Yarı Kamuflaj
1984 AFYON

• *
« Yanıtla #8 : 21 Aralık 2016, 21:23:00 »
ben 0 No kullanıyorum.3 No şokta gayet iyi.1 No şokta kullanmanı tavsiye etmem.çünkü basınç artacak,saçmalar hedefe düzgün gitmez.bana göre en iyisi 3 No şok.

1 ve 3 no  şoklarla 70 adımdan 9 lu şevrotin Atışı yaparak deneme şansım oldu.Bu atışlarımda bir şeyin farkına vardım... 1 no şok ile  saçma ne kadar kalın olursa uzak mesafede ki hedefe saçma toplu gidiyor...3 adet saçma denk geldi. 3 şok ile 1 saçma denk geldi ve saçmalar çok dağıldı. Celal bey sizi çok iyi anlıyorum. Ben bunu denedim 1 numara şok kalın saçmayı seviyor bence... Kafama taktığım barut miktarı ve saçmayı hızlı sürmesi... Burada kışın tavşan uzak kalkıyor 60 70 adımdan...Bakalım  B&P baby magnum 42 gr 04 saçma yararlı olurmu  veya daha kalını :)

Yaklaşık 60 metreden yeşilbaş ördeği winchester superspeed 40 gr 2no nikel saçma ile cansız aldım. Ata cy 66 namlu 3 no şok ile. Winchester öneririm.

winchester fişekleri malesef çok pahalı.Bütçemi aşar yinede önerin için teşekkürler...B&P fişekleri hem iyi hem fiyatı uygun...

1 nolu şok ve 34 gr üzeri 6 7 numara gibi fişeklerde  saçma yoğunluğu ve dar şokların etkisiyle namludan çıkan kütlesi hafif saçmaların grupmanda daha düşük yüzdeler tutturduğunu defalarca yaşadık.

Ancak aynı şok ve 36 gr  3 numara gibi daha iri saçmalarda grupmanın bozulmadığı ve oransal olarak daha iyi olduğunu gördük.
Zannedersem patlama basıncı kütle ağırlığı hafif olan ince saçmalarda daha fazla dağılmaya sebeb olurken
kütlesi ve ağırlığı daha büyük saçmalar daha iyi grupman yapıyor.
Oranlarınıda vereyim: 34gr 6 no 76.2 cm daireye %66 grupman yaparken

36gr 3 no fişek 76.2 cm daireye % 70 grupman yaptı.

Arada % 5 gibi fark var.İri saçma daha iyi grupman yapıyor.
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2016, 13:44:10 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
1983 - Edirne

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #9 : 21 Aralık 2016, 22:06:51 »
@Celal KALABALIK  baby magnum 42 gr fişek, sizin görüşünüzde, sıfır ve -2 derece hava, 30-40 km kuzeybatı rüzgarında 40-60 metre arasında uçan ördeklerde etkili olur mu ? 0 veya 2 nosunu alıcam.. ?
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 22 Aralık 2016, 08:36:17 »
@Celal KALABALIK  baby magnum 42 gr fişek, sizin görüşünüzde, sıfır ve -2 derece hava, 30-40 km kuzeybatı rüzgarında 40-60 metre arasında uçan ördeklerde etkili olur mu ? 0 veya 2 nosunu alıcam.. ?
Emrah bey zaten 42 Gr fişeği 0 °C  altında kullanılmalı.Benim yaşadığım bölgede hava bazen -20°C'lere iniyor.ben bu fişeği çok soğuklarda kullanırım.çok etkili bir fişek. bahsettiğiniz mesafelerde tutturursan affetmez.
1979 BİNGÖL

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Sefa KOYUNCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 22 Aralık 2016, 09:09:12 »
40 gram 3 no saçma Winchester Super Speed nikel fişeği bir tarihte korkunç bir mesafeden tavşana atmıştım tavşan takla attı adeta. Çok farklı bir fişek 10 lu küçük bir kutuda satın almıştım. Bir süredir hiç kullanmadım bir kaçta tane duruyordu. Nasip olursa bu hafta sonu bir denemk lazım tahttalı da. :)
  • Baikal USSR ij 58
  • Huğlu GT1
  • Ata Arms Cy 12
  • Deutsch Kurzhaar - Akhisar'dan GEKAS
1987 Hendek/SAKARYA

Çevrimdışı Erdem VARDAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 22 Aralık 2016, 09:49:31 »
Benimde tavsiyem B&P'nin özel kolleksiyon olarak adlandırdığı MYthos valle semi magnum 40 gr. özel tapa yapısı sayesinde -20 derece'de bile tapanın yapısal yarılmaya dirençli olması, saçmanın sertleştirilmesi ve özel bir yüzey işleme tekniğiyle yapılması sonucu daha iyi dağılım vermesi, ve en önemlisi M92S barutuyla çok güçlü bir fişek olmasından dolayı benim tercihim bu olurdu. ancak bazı bayilerin ellerinde kalmamış olabilir, bunun muadili yine özel kolleksiyon serisinden olan MG2 FLASH 36 tercih edilebilir.
Bu fişeklerin saçmaları özel bir yüzey sertleştirme ve yüzey işleme tekniğiyle imal edilerek yapılıyorlar. tapaları da diğer fişeklerden çok farklıdırlar. şu anda piayasada satılan 22,5 tl civarında satılan MG2 FLASH 36  italya'da 10,7 euro'ya satılmaktadır. diğer marka fişeklerin de fiyatları ekteki linkte mevcut.

http://www.dimararmi.it/cal-12-109#/produttore-baschieri_pellagri
Erdem VARDAR
B Rh + 1982 Enez EDİRNE

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ, Polat KILIÇARSLAN

Çevrimdışı Erdem VARDAR

• Müdavim Üyemiz
Erdem VARDAR
B Rh + 1982 Enez EDİRNE

Çevrimdışı Sefa KOYUNCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 22 Aralık 2016, 10:08:35 »
Erdem bey ben bu sitede bir şeyi fark ettim fişek fiyatları bizimkilerle neredeyse aynı gözüküyor. İtalyamı acaba site o konuda tam emin değilim ama euro kuruyla çarptığımız zaman 10 lu kutular en a 20 tl ye,  25 li kutular ise 35 tl ye filan takabül ediyor. Yoksa bu fişek fiyatları bütün dünyadamı böyle?
  • Baikal USSR ij 58
  • Huğlu GT1
  • Ata Arms Cy 12
1987 Hendek/SAKARYA

Çevrimdışı Sefa KOYUNCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 22 Aralık 2016, 10:12:49 »
Tabiki yine de bizden ucuz, ama bazı fişekleri yakın bulduğum için böyle yazdım. Winchester 40 gr nikel Türkiyedekinden 10 tl daha ucuz mesela ama bazılarıda yakın değerde gibi geldi bana.
  • Baikal USSR ij 58
  • Huğlu GT1
  • Ata Arms Cy 12
1987 Hendek/SAKARYA

• *
« Yanıtla #16 : 22 Aralık 2016, 11:47:23 »
Benimde tavsiyem B&P'nin özel kolleksiyon olarak adlandırdığı MYthos valle semi magnum 40 gr. özel tapa yapısı sayesinde -20 derece'de bile tapanın yapısal yarılmaya dirençli olması, saçmanın sertleştirilmesi ve özel bir yüzey işleme tekniğiyle yapılması sonucu daha iyi dağılım vermesi, ve en önemlisi M92S barutuyla çok güçlü bir fişek olmasından dolayı benim tercihim bu olurdu. ancak bazı bayilerin ellerinde kalmamış olabilir, bunun muadili yine özel kolleksiyon serisinden olan MG2 FLASH 36 tercih edilebilir.
Bu fişeklerin saçmaları özel bir yüzey sertleştirme ve yüzey işleme tekniğiyle imal edilerek yapılıyorlar. tapaları da diğer fişeklerden çok farklıdırlar. şu anda piayasada satılan 22,5 tl civarında satılan MG2 FLASH 36  italya'da 10,7 euro'ya satılmaktadır. diğer marka fişeklerin de fiyatları ekteki linkte mevcut.

http://www.dimararmi.it/cal-12-109#/produttore-baschieri_pellagri

Bu fişekte ilgimi çekti bulabilirsem 1 kutu alıp denemem lazım teşekkür ederim hepinize güzel öneriler gerçekten ama tavşan sezonu bitmesine az kaldı deneme fırsatım bu sene olmayacak gibi :) Sezon bitten  stok yaparım artık o vakit  fişek fiyatları düşüyor...
1983 - Edirne