ben 0 No kullanıyorum.3 No şokta gayet iyi.1 No şokta kullanmanı tavsiye etmem.çünkü basınç artacak,saçmalar hedefe düzgün gitmez.bana göre en iyisi 3 No şok.
1 ve 3 no şoklarla 70 adımdan 9 lu şevrotin Atışı yaparak deneme şansım oldu.Bu atışlarımda bir şeyin farkına vardım... 1 no şok ile saçma ne kadar kalın olursa uzak mesafede ki hedefe saçma toplu gidiyor...3 adet saçma denk geldi. 3 şok ile 1 saçma denk geldi ve saçmalar çok dağıldı. Celal bey sizi çok iyi anlıyorum. Ben bunu denedim 1 numara şok kalın saçmayı seviyor bence... Kafama taktığım barut miktarı ve saçmayı hızlı sürmesi... Burada kışın tavşan uzak kalkıyor 60 70 adımdan...Bakalım B&P baby magnum 42 gr 04 saçma yararlı olurmu veya daha kalını Yaklaşık 60 metreden yeşilbaş ördeği winchester superspeed 40 gr 2no nikel saçma ile cansız aldım. Ata cy 66 namlu 3 no şok ile. Winchester öneririm.
winchester fişekleri malesef çok pahalı.Bütçemi aşar yinede önerin için teşekkürler...B&P fişekleri hem iyi hem fiyatı uygun...1 nolu şok ve 34 gr üzeri 6 7 numara gibi fişeklerde saçma yoğunluğu ve dar şokların etkisiyle namludan çıkan kütlesi hafif saçmaların grupmanda daha düşük yüzdeler tutturduğunu defalarca yaşadık.
Ancak aynı şok ve 36 gr 3 numara gibi daha iri saçmalarda grupmanın bozulmadığı ve oransal olarak daha iyi olduğunu gördük.
Zannedersem patlama basıncı kütle ağırlığı hafif olan ince saçmalarda daha fazla dağılmaya sebeb olurken
kütlesi ve ağırlığı daha büyük saçmalar daha iyi grupman yapıyor.
Oranlarınıda vereyim: 34gr 6 no 76.2 cm daireye %66 grupman yaparken
36gr 3 no fişek 76.2 cm daireye % 70 grupman yaptı.
Arada % 5 gibi fark var.İri saçma daha iyi grupman yapıyor.