Gönderen Konu: TEK KURŞUN ATIŞLARINDA SOL - SAĞ - ALT VEYA ÜST ATMA PROBLEMLERİ GİDERME ÇÖZÜM  (Okunma sayısı 1488 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kamer ORHAN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Arkadaşlar birçok avcı bende dahil olmak üzere tüfek alırken dipçik ölçüsü aldırmadan tüfekleri omuzlayıp sadece nişan hattı veya tetik mesafesinin kendimize uygun olup olmadığa bakar ve bu şekilde karar verip tüfek almaktayız. Daha sonrasında tek kurşun atışlarımızın hedef aldığımız yerin altına üstüne sağ yada soluna çektiğini ve nişan alınan noktaya vuruş yapmadığını görmekteyiz. Bunun en büyük nedeni tüfek dipçiğinin sağ ve sol avans açısının kendi vucudumuza göre uygun olmamasıdır. Bizzat kendim denediğim bir yönetemle bunu kısaca açıklayacağım.

Resimde gördüğünüz 12 cal sıfırlama lazeri ile pompalı- çifte - süperpoze ve otomatik av tüfeklerimize takarak tüfeği omuzladığımızda nişan eğer dipçik açısı kendimize ugun değilse lazer ile arpacığın farklı noktaları gösterdiğini göreceksiniz. Bunu bizzat kendim farklı markalar üzerinde deneyerek gördüm. Burada marka vermeden yazıyorumki daha sonrasında amaç farklı anlaşılmasın. Bazı modellerin sol üst bazılarının sadece üst gösterdiğini test ettim.

Önerim şudur tüfek alırken eğer alacağınız bayilerde bu sıfırlama lazeri var ise namluya bu lazeri takıp tüfeği o şekilde omuzlayın ve bakın bakalım lazer ile arpacık aynı yeri gösteriyormu buna göre kendize göre bir ayarlama yapabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2016, 13:00:34 Gönderen: Kamer ORHAN »
1986 - Ankara

The following users thanked this post: Ömer ÖZSOY, Ergün ALTIN, Osman KÜÇÜKMUMCULAR, Veysi ŞENGÜL

Zahitdipli

• Ziyaretçi
Dipcik ayari ucar avlari icin degilmiydi nisan alinarak yapilan tek kursun atislarinda dipcigin onemi oluyo mu