bu yazdýklarýnýzýn benzerlerini bende yaþadým... kýþýn çat ayazda bile (-2 ila -10 derecelerde) 32 gr atýyorum... çokta güzel verim alýyorum...
Ben yerli tüfeklerle bi çok avý öldüremiyordum... Brownýng, Beretta, Benelli gibi tüfekler çok fark ediyor yerli tüfeklere göre...
Yener Bey Konya da 50-65 yaþ arasý ördek kaz avcý abiler var bunlardan çok farklý þeyler öðrendim... Mesela bu abiler 30 gr 7 numara fiþekten baþka fiþek atmazlar, marka önemsizdir.... kullandýklarý tüfekler 66 namludur, 5 numara þoktan baþka þok takmazlar, her avda...
30 gr 7 no saçma ile 5 no þok takarlar... yalnýz tüfekleri kalitedir... yaptýklarý avlar; keklik, tavþan, tahtalý, ördek ve kaz...
atýþ mesafeleri fazla uzak deðil... 25-30 metre ama kaza ne kadar yakýn atýlabilir ki...
Biz 34 gr 5 no atardýk bu avlara... Bu adamlarla tanýþýnca çok þaþýrdým meðerse ben hiç bir þey bilmezmiþim dedim... Bahsettiðim kiþilerden biri Yýlmaz Abi namý diðer Böcü dür lakabý... Konyalý avcý olupta bu adamý bilmeyen yoktur... Bu bahsettiðim Yýlmaz Abinin bir günde 102 kaz rekoru vardýr çok eskiden ve bu 102 kazda 30 gr 7 no saçma ile vurulmuþtur... asýl þimdi bak muhabbete... ne remingtonlar ne federaller ne wincsterler atýlacak kaza üüüü üüüüf.... Ýnanamayan konyalý herhangi bir av bayiyi yada avcýlar kulübünü arayýp sorabilir...