Gönderen Konu: TAHTALI GEÇÝT AVI  (Okunma sayýsý 23597 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Özgür ATAÞ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 3717
Ynt: TAHTALI GEÇÝT AVI
« Yanýtla #25 : 06 Kasým 2016, 21:01:55 »
brownýg a 500 ile abinin atýðý fiþek 34 gr 7 no imperýal  42 adýmým þerit metreyle ölçülmüþtür 35 mt 77 adým kuþ cansýz  daha önce burda yazmýþtým 31 gr 8 no rc titano  71 poze 4 þok 96 adým dan çamurcun  76 çiftsan 110 adým 32 gr 5 feltro keçe tapa bunlar hiç biri uydurma deðildir   daha örnekleri var sayabilirim a 500 ün  vurduðu tahtalýya 612 ile ben etkileyemedim bile üzerine ful þok takýlý a 500
Özgür ATAÞ
1976 MANÝSA  Retay masaý mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huðlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER

Çevrimdýþý Ergün ALTIN

• *
  • Ýleti: 53
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #26 : 06 Kasým 2016, 21:23:21 »
Allah kazasýz nice güzel boyle avlar dilerim. Alaycý konuþmalarý lütfen býrakalým saygý deðer dostlar .yoksa dost bulamayacaksiniz . 40 50 çok normal bakýp atmasýný bilene...
  • ARMSAN Phenoma
1983 BURSA ÝNEGÖL/ANKARA BEYPAZARI

Çevrimdýþý Yener KAR

• *
  • Ýleti: 225
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #27 : 06 Kasým 2016, 21:25:15 »

free

image

upload
.   arkadaþlar burda yanlýþ anlaþýlan bi durum var. bende  97 yýlýnda alýnan sarsýlmaz poze kullanýyodum ve uzak mesafeler için tahtalýya 34-36 gram fiþekler kullanýyodum. ve denemediðim fiþek markasý kalmadý. ama farkettimki gramaj arttýkça tüfeðin daha uzaða vuracaðý garantisi artmýyor. fotorafta gördüðünüz fiþekleri sýrayla deniyorum. rc 32 den gerçekten memnun kaldým. maxus kullanan arkadaþlarýn tavsiyesi üzerine mirage 30.5 gram 7 numara  3 no þokla denicem. adamlarýn söylediði fiþeðin gramajýna pek kafa yorma. hemde 3 þokla akýl almaz yerlerden tahtalý be ördek avý yapýyoruz diyolar. demekki adamlar denemiþler. hava sýcaklýðý - ye düþmediði sürece 28-30 gram 6-7 numara fiþekler tavsiye ediyolar. geçen sezon 34 gramdan daha hafif fiþek kullanmadým tahtalýda. ama gerçekten keyifli bir av yapamadým diyebilirim. bu sezon maksimum 32 gram kullanýyorum. geçen hafta konusu açýlmýþtý yine hatýrlatmak istiyorum. 34 gram mirage jk6 5 numara fiþek kullandým sonuç hüsran. biraz daha havalar soðuyunca elimdeki 32-34 gram fiþekleri denicem. þunu tekrar söylim browning maxus kullanan 4 kiþi ile görüþüyorum ve hepside 28-30 gram fiþekler öneriyor. yarým þokla bile uzak mesafelerden  güzel avlar yaptýklarýný söylüyolar. bu bir kiþinin söylediði biþey deðil 4 kullanýcýda ayný þeyi söylüyor. demekki tecrübe edilmiþ bir durum. ben EMRAH AKDENÝZ'in bütün videolarýný izledim 40 gramla vuramýyosak ben bu avý býrakýyorum demiþti kendiside hatýrlýyodur . demekki farklý gramajlarda test etmek gerekli.her tüfek ayný gramajlarý sevmiyo olabilir.   emrah kardeþ senin tüfeðinde xbore namlu. belki farklý gramajlar deneyerek daha uzak mesafelerde daha etkili avlar yapabilirsin. ben bir fiil 15 yýldýr tahtalý avý yapýyorum ve gerçekten ummadýðým fiþeklerle uzak mesafelerde güzel avlar yaptým. 76 namlu ful þokla 45-50 metrelerde av yapmak zor deðil. 71 bamlu 3 þokla 36 metreden atýþlarý izledik hepimiz. demekki namlu boyu ve þok kombinasyonu mesafeye çok etkisi oluyo.

« Son Düzenleme: 06 Kasým 2016, 21:27:47 Gönderen: Yener KAR »
  • Browning Maxus Ultimate Ducks 76 cm
  • sarsýlmaz mega champion 71cm
  • TOZ 16 cal 78 cm
  • stoeger x50 syntetic
1983 - Trabzon

The following users thanked this post: Emrah AKDENÝZ

Çevrimdýþý Mehmet ÇAKIR

• *
  • Ýleti: 112
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #28 : 06 Kasým 2016, 21:47:13 »
Yener Bey tekrar söylüyorum bende sizinle ayný düþüncedeyim ve söylediklerinize katýlýyorum fiþeðinizi denemiþ bulmuþsunuz avýnýzý yapmýþsýnýz vurulmayýnca 40 gram ile bile av vurulmaz ama 32 gramla bile çok güzel avlar yapabilirsiniz dediðim gibi arkasýndaki çok önemli saygýlar.
1993-SALÝHLÝ-MANÝSA---ELEKTÝK TEKNÝSYENÝ

Çevrimdýþý Emrah AKDENÝZ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 5004
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanýtla #29 : 06 Kasým 2016, 22:14:07 »
Yener Bey bahsettiðiniz videoda tüfekte full hatta extra full þok takýlýydý ve kuþlar o sabah 15-25 metre arasý geldi. Ben av vuramadýðým zaman hýrs yerine esprisini yaparým.Sol tarafta profilimin altýna bakýn orada karavanacý yazar. Fiþek-tüfek konusunda kimseyle de polemiðe girmek istemem. Yorumlara baktýðým kadarýyla birçok kiþi 32 gr 6 no ile 40-50 metreden av vurulur diyor.. mübarek olsun ozaman.. mümkünse sonraki yorumlarda lütfen benim adým geçmesin.. herkese rast gele..
  • Akdaþ Kuntor 312 SE
  • Huðlu 104A
  • Huðlu Renova
  • Huðlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Onur TAVACI, Samet BÝRÝCÝK, Berkay TOPUZ, Selim UYGUN

Çevrimdýþý Hamza SEDA

• *
  • Ýleti: 289
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #30 : 06 Kasým 2016, 22:21:52 »
Allah elinize gözünüze tüfeðinize zeval vermesin. Avýnýz bol olsun. Güzel av olmuþ.
  • Özkanlar Fx12 (Standart) 66 cm namlu Yarý Kamuflaj
1984 AFYON

Çevrimdýþý Yener KAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #31 : 06 Kasým 2016, 22:29:53 »
burda herkes kendi düþüncelerini ve tecrübesini paylaþýyor. kimse alýnmasýn lütfen. yine konu yerli ve yabancý tüfek farkýna girecek belki ama yabancý videolarý izlemenizi tavsiye ederim. 20 metre mesafeden extra ful þok kullanýrsanýz tabiki karavana þansýnýz artacaktýr. yada denk getirebilirseniz avý parçalayacaksýnýz. perazzi poze ile 34 gram 5 numara fiþek kullanarak 60-70 metre mesafelerde tahtalý avlandýðýný gördüm. tüfek trap tüfeði 1/2 sabit þoklu. þimdi bu tüfekle 20 metre mesafeden av düþmüyosa tabiki problem tüfeðin arkasýndaki kiþidedir. gerek tüfek konusunda gerekse fiþek konusunda avrupalýlarýn bizden daha ilerde olduðu kesin. oyuzden para kýyýp yabancý tüfek almaya çalýþýyoruz. konfor, saðlamlýk, ve etkili silah için genelde hep yabancý tüfekler tercih ediliyor. kimse çýkýpta yerli tüfeklerin ithal tüfeklerden farký yok demesin. desede o kiþi sadece kendini kandýrmýþ olur. benim yaptýðým araþtýrmalarýn hepsi kullandýðým tüfek üzerine. forumda yorum yapanlarýn neredeyse hepsi farklý marka tüfekler kullanýyolar. oyuzden yorumlardada farklýlýk oluyo haliyle. ben tutupta kimseye 20 metreden avý vuramýyosan avcýlýðý býrak demiyorum ve diyememde. ama kimsede benim paylaþtýðým tecrübeleri alay konusu yapmasýn lütfen. burdaki paylaþýmlarýn amacý belki kullanýlan fiþek yada tüfekler hakkýndaki yorumlarýn baþkalarý için faydalý bilgiler edinmesini saðlamaktýr. farkettiyseniz daha 10 güne kadar kendi tüfeðimden þikayet edip duruyodum. öldürmeme sorunu yaþadýðýmý belirtmiþtim. ama görüyorumki kullandýðým marka ve gramajlarda yanlýþ tercihler sonucunda bu tür sorunlarla karþýlaþýyorum. þimdiye kadar hangi avda hangi fiþekleri kullanýyosunuz diye yapýlan yorumlarda herkes kendi tüfeðiyle yaptýðý avlarý anlatýyo. çünkü tecrübesi o yönde. oyuzden kimse kimsenin paylaþýmlarýný alay konusu haline getirmesin.
  • TOZ 16 cal 78 cm
  • stoeger x50 syntetic
1983 - Trabzon

Çevrimdýþý Mehmet UZUN 38

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 36
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #32 : 07 Kasým 2016, 00:18:45 »
 kismetse aralik ayinda turkiyeye geldigimde soylediginizi ilk ordek avinda deneyecegim ben ordege 34 gram 5 numara kullanirim ama dediginiz gibi 40 gram degil 50 gram 5 numara atacagim 34 gram 5 numaralayla 35-40 metrederden keklikte tavsanda vurdum 50 gramra 100 metreyede gozum kapali atarim artik.

« Son Düzenleme: 07 Kasým 2016, 01:54:45 Gönderen: Mehmet UZUN 38 »
  • Winchester sx3
1982 - Almanya

Çevrimdýþý Mehmet UZUN 38

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 36
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #33 : 07 Kasým 2016, 02:14:37 »
Hedefe daha fazla saçma yollarsa o zaman 10 no 32 gr atýn 50 mt ye  ? 1000 tane saçma var =) daha güzel öldürür kalýn fiþek niye kullanýyoruz ki ?

50 mt den 6-7 No ile tahtalý düþmesi Mucize gibi biþey olur herhalde
samet bey ben sacmanin kalinligindan bahsetmiyom burda anlatmak istedigim olay 32 gram 6 numara bir fisek 35 metreyi vuruyorsa 40 gram 6 numara fisekle 70-80 metreyi vururum diye bir olay yok
  • Winchester sx3
1982 - Almanya

Çevrimdýþý Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1024
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #34 : 07 Kasým 2016, 09:42:50 »
Tüfeðiniz de avýnýzda hayýrlý olsun Yener Bey,saçma atan tüfekler ve mühimmatlarý dipsiz kuyudur olmadýk þeylerle karþýlaþýlabilir,50 metreden ince saçmayla av vurulur mu  evet vurulur ama bu sayý insan ömründe bir kaç adedi geçmez haliyle bu durum genellenemez, tahtalý çok hýzlý uçan bir kuþtur kuþun vurulduðu yerle düþtüðü yer anlýk hislerle  ben dahil bir çok avcý arkadaþýn yanýlmasýna sebep olur olmuþtur da öyle durumlarla karþýlaþýrsýnýz ki aklýnýz karýþýr  bu hafta olmayacak iþler beceren bir fiþek bir sonraki hafta saç baþ yoldurur daha bunun gibi bir çok örnek verilebilir avcýlýk tecrübeyle bilgi harmanlandýðý zaman daha keyifli hale gelebilir o yüzden ispatý mümkün olmayan konularda karþý çýkanlar olduðu kadar destek olanlarda olacak kýrmadan dökmeden birbirimize destek çýkmak zorundayýz çünkü avcýlarýn derdini sevincini paylaþabileceði bu kadar kapsamlý baþka bir mecra yok.
Selametle kalýn...
« Son Düzenleme: 07 Kasým 2016, 09:53:29 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eðirdir-Isparta

Çevrimdýþý Yener KAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #35 : 07 Kasým 2016, 14:54:48 »
geçen sezon kaz avýnda aðýr gramaj fiþekler denedim. winchester super speed 50 gr. bp magnum 50 gr. önce hedefte deneyip grupmanlarýna baktým. bide winchester soer speed 40 gram nikel saçmalý fiþek kullandým. en iyi sonucu 40 gram fiþeklerden aldým. gerek delicili gerekse grubmaný 50 gr fiþeklerden daha iyiydi. kaz avýnda da 40 gram winchester çok iyi sonuç verdi. 50 gr fiþeklerle ateþ ettiðim kuþlardan çatýr çutur sesler geliyo fakat düþmüyodu 40 gramlar hiç affetmedi ama. tüfekten tüfeðe bu sonuç deðiþebilir ama uzak mesafelerde kaz avýnda magnum yada süper magnum fiþekler kullanmýyorum. yavancý av sitelerinde magnum fiþekler kullanýyolar ama attýklarý mesafe 20-30 metre anca. fiþek markalarýnýn internet sitelerinde zaten fiþeklerin hýzlarýný yazýyolar. uzak mesafede delicilik zayýf olduðundan hayvaný düþüremiyo malesef
  • TOZ 16 cal 78 cm
  • stoeger x50 syntetic
1983 - Trabzon

Çevrimdýþý Mustafa AYDIN 54

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 914
  • avcýlýk özgürlüktür.
« Yanýtla #36 : 07 Kasým 2016, 16:44:30 »
Yener bey hayýrlý olsun, daim olsun inþallah. Mesafe konusu çok yanýltýcý bir konudur, çoðu zaman yanlýþ mesafe tayini yaparýz hepimiz. Bende bu konuda mesafe tayini hatasý olabilir diyorum. O metrelerden tabiki tahtalý düþebilir fakat kuþta 10 dan fazla saçma var birde delip geçmiþ saçmalar, öyle görünüyor.
  • Franchi Affinity y.oto. 71
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda
Mustafa AYDIN  1973 SAKARYA

The following users thanked this post: Selim UYGUN, Fatih ÖZTÜRK

Çevrimdýþý Yener KAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #37 : 07 Kasým 2016, 17:38:49 »
tahtalý geçit yaparken yüksek uçtuðu için göðsünden atmak yerine yandan atýyorum. bunuda geçit yaptýðý boðazýn yüksek kenarýna çýkýp orda bekliyorum. kuþ benim olduðum seviyeye paralel olarak yanýmdan geçiyo ve kanat altýndan atýþ yapýyorum. bu tahtalýyýda kanat altýndan vurdum yani saçmalarýn bazýlarý sýrtýný sýyýrmýþ oyuzden tüyleri kalkýk görünüyor. bu hayvaný uzak mesafede göðsünden atýþ yapýp ölü düþürmek gerçekten zor. ya çok kalýn saçma kullanacaksýnýz ( 3-4 numara gibi ) yada çok iyi önleme  yapýlmalýki çok sayýda saçma isabet etsin. bu kuþa 1 metreden daha fazla önleme verip öyle atýþ yaptým mesafeyi aþaðý yukarý kestirebilirsiniz ben 45 -50 metre dedim evet yanýlma payým var tabiki oyuzden direk 50 metreden vurdum demedim. herkese rast gele kazasýz belasýz bol avlar.
  • TOZ 16 cal 78 cm
  • stoeger x50 syntetic
1983 - Trabzon

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54

Çevrimdýþý Halit YILDIRIM

• *
  • Ýleti: 382
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
    • Find Sexy Womans in your town for night
« Yanýtla #38 : 07 Kasým 2016, 23:28:35 »
Bence gereksiz bir tartýþma olmuþ.32 6 no ile o mesafeden vurulmaz diye biþey yok. Brownin a 500 vuruyor. Ussr tüfekler vuruyor. Bu tüfek neden vurmasýn. Uygun þok, uygun hava koþullarýnda pekala mümkün. Daim olsun kardeþ.
  • USSR IJ27
  • HuСЂlu RENOVA
  • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !

Çevrimdýþý Ali DELÝOÐULLARI

• *
  • Ýleti: 171
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #39 : 09 Kasým 2016, 19:44:57 »
Yener Bey avýnýz daim olsun... Vurulmaz diyen arkadaþlara soru yöneltmek istiyorum? BROWNING, BERETTA, BENELLÝ gibi tüfekler þimdiye kadar kaç tahtalý vurdunuz? Ýkinci sorum bi tüfeklerle 6 numara 32gr fiþekle tahtalý veya ördeðe 55-60 metre mesafeye hiç cesaret edip attýnýzmý? Daha öncede bazý arkadaþlarla ben polemiðe girmiþtim... 60 metreye kadar benim atýþ menzilimdir... Millet konuþa dursun biz avýmýza bakalým Yener Bey, bol avlar...
  • Beretta S56E
  • Beretta Ultralight DELÜX
  • Benelli Raffaello Standart
  • Franchi Black Magic
  • Retay Masai Mara
  • Franchi black magic
1985 KONYA

The following users thanked this post: Suat ÇALIÞKAN, Yener KAR

Çevrimdýþý Yener KAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #40 : 09 Kasým 2016, 20:13:03 »
iþin garip tarafý ne biliyomusunuz. tüfeði geçen sezon satýn aldým ve 34 gramdan daha hafif fiþek kullanmadým. kullandýðým fiþeklerin bazýlarýnda öldürmeme sorunu yaþadým. ve tüfeði aldýðým Yazýcýlar av maðazasýný ayarýp yaþadýðým sorunu anlattým. adamlarýn ilk sorduðu kaç gr fiþek kullanýyosujuz. normal hava þartlarýnda ördek ve tahtalý için 28-30 gram fiþekler önerdiler. havalar iyice soðuyunca 32 gram kullanýn dediler. her kim maxus alýp kullandýysa kesinlikle aðýr gramaj tavsiye etmiyo. daha doðrusu gerek olmadýðýný söylüyor. sadece kaz avýnda 36-40 gram fiþekler kullanabilirsiniz diyolar. diðer bütün avlar için 32 gramdab daha aðýr fiþek kullanmayýn diyorlar. bende geçtiðimiz sezon 34-36 gram fiþeklerle tahtalý avýnda keyifli avlar yapamadým. ya canlý düþtü yada tüy döküp gitti hayvan. ama bu sezon 30.5 gram mirage. 30 -32 gr rc ve fiochi fiþeklerinden inanýlmaz verim aldým. saçma numarasý olarak 6 dan daha  kalýn atmýyorum. 6-7 no mesafeye göre ful yada 3. þokla tahtalýyý adeta muma çeviriyo. ördek avýnda 30-32 gram 6 numara power tapa fiþekler  kullanacam.
  • TOZ 16 cal 78 cm
  • stoeger x50 syntetic
1983 - Trabzon

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #41 : 09 Kasým 2016, 21:02:12 »
bu yazdýklarýnýzýn benzerlerini bende yaþadým... kýþýn çat ayazda bile (-2 ila -10 derecelerde) 32 gr atýyorum... çokta güzel verim alýyorum...
Ben yerli tüfeklerle bi çok avý öldüremiyordum... Brownýng, Beretta, Benelli gibi tüfekler çok fark ediyor yerli tüfeklere göre...
Yener Bey Konya da 50-65 yaþ arasý ördek kaz avcý abiler var bunlardan çok farklý þeyler öðrendim... Mesela bu abiler 30 gr 7 numara fiþekten baþka fiþek atmazlar, marka önemsizdir.... kullandýklarý tüfekler 66 namludur, 5 numara þoktan baþka þok takmazlar, her avda...
30 gr 7 no saçma ile 5 no þok takarlar... yalnýz tüfekleri kalitedir... yaptýklarý avlar; keklik, tavþan, tahtalý, ördek ve kaz...
 atýþ mesafeleri fazla uzak deðil... 25-30 metre ama kaza  ne kadar yakýn atýlabilir ki...
 Biz 34 gr 5 no atardýk bu avlara... Bu adamlarla tanýþýnca çok þaþýrdým meðerse ben hiç bir þey bilmezmiþim dedim... Bahsettiðim kiþilerden biri Yýlmaz Abi namý diðer Böcü dür lakabý... Konyalý avcý olupta bu adamý bilmeyen yoktur... Bu bahsettiðim Yýlmaz Abinin bir günde 102 kaz rekoru vardýr çok eskiden ve bu 102 kazda 30 gr 7 no saçma ile vurulmuþtur... asýl þimdi bak muhabbete... ne remingtonlar ne federaller ne wincsterler atýlacak kaza üüüü üüüüf.... Ýnanamayan konyalý herhangi bir av bayiyi yada avcýlar kulübünü arayýp sorabilir...
  • Beretta S56E
  • Franchi Black Magic
  • Retay Masai Mara
  • Franchi black magic
1985 KONYA

Çevrimdýþý Menderes NUR

• *
  • Ýleti: 512
  • Ya Nasip Ya Kýsmet
« Yanýtla #42 : 10 Kasým 2016, 10:00:37 »
Selamlar,

Bir çok arkadaþýn da belirttiði gibi o mesafelerden av vuruluyor vurulmasýna ama o kadar çok fiþek atýyoruz ki farkýnda olmuyoruz. Vurunca da hemen o vuruþu baz alýyoruz her avýmýzda. 2 Yýl boyunca ördek avlarýmda Vinci kullandým. Tüfeðin farkýný hava sýcaklýðý -10 ve altýnda iken anladým. 32 gr 6 no sipe ile duble atýþla boz ördek ve diþisini ele geçirdim ki mesafe de hatýrý sayýlýr bir mesafe idi. Ama o tarihten bu zamana kadar bir daha o tür bir hava denk getirip de avlanma fýrsatým olmadý. Yani þahsým adýma belirtmem gerekirse senede kaç defa hava o deðerlere düþecek, av gününe denk gelecek ve ben ava gideceðim. Ben de tüfeði deðiþtirerek stoeger alýp ve ördek avý malzemelerine parayý yatýrdým.

Saygýlar.
Menderes Remzi NUR / 1978 / Serik / Antalya

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdýþý Suat ÇALIÞKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 4409
« Yanýtla #43 : 10 Kasým 2016, 11:48:37 »
Zaman zaman bu mesafelelerden av hayvanlarý vurulabilmektedir.

Üveyik býldýrcýn açýk arazide çulluk gibi avlar 6 no gibi saçmayla eðer grupmana sokulursa vurulabilir.
Ancak bu mesafede avý cansýz ele gecirebilmek  neredeyse çok zordur.

Tahtalý ,ufak ördek ,büyük ördek familyasýndan bir kuþu 50 mt civarýnda vurabilirsiniz.

Ancak 6 numara ve standart kurþun saçmayla epey zor.

Hatta çok  çok zor.

Burada verilen mesafelerde ya yanlýþ yada hatalý ölçüm  yapýldýðýný düþünüyorum.

45 50 mt  mesafede en az 5 bence 4 no dan daha ince saçma atmamak gerekir.

Hatta tüfeðinizin grupmanýna güveniyorsanýz daha iri saçma da atabilirsiniz.

6 numarayla güzel tahtalý avý yapýlýr.

30 mt civarlarýnda.

Daha uzak mesafeler için tavsiye etmiyorum....

« Son Düzenleme: 10 Kasým 2016, 11:50:44 Gönderen: Suat ÇALIÞKAN »
  • HANÝÇ ÇÝFTE SXS 67.5 cm Mobil þoklu
  • WÝNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
Ýtibar paradan kýymetlidir, deðerini bilene

BÝGA/1979

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Selim UYGUN

Çevrimdýþý Yener KAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #44 : 10 Kasým 2016, 12:29:03 »
  perazzi  76 namlu fix þok
  • TOZ 16 cal 78 cm
  • stoeger x50 syntetic
1983 - Trabzon

Çevrimdýþý Suat ÇALIÞKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 4409
« Yanýtla #45 : 10 Kasým 2016, 12:49:36 »
Siz bu video ya bakýp aldanmayýn.

Biz bu kadar tahtalý rüyamýzda bile göremeyiz.
Popülasyon çok adamýn  kuþ kaçýracaðým kaygýsýda yok.

Ve adam da bizim gibi amatör deðil.

Bu adamdan çok daha uzak mesafelerde  plak vuran atýcý video su  seyretmistim.

Ancak onu bu sitede yayýnladýktan sonra millet 100 mt mesafelere bile  rahat rahat tüfek atmaya kalkar.

Dünyayý yeniden kesfetmeye gerek yok.

45 50 mt vuruþlarýn çoðu bizim gibi amatör atýcýlar için þanstan öte deðil..

Birde 6 no saçmaysa büyük þans...
  • HANÝÇ ÇÝFTE SXS 67.5 cm Mobil þoklu
  • WÝNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
Ýtibar paradan kýymetlidir, deðerini bilene

BÝGA/1979

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Selim UYGUN

Çevrimdýþý Samet BÝRÝCÝK

• Avlak Yönetici
  • Ýleti: 1988
« Yanýtla #46 : 10 Kasým 2016, 13:12:37 »
Siz bu video ya bakýp aldanmayýn.

Biz bu kadar tahtalý rüyamýzda bile göremeyiz.
Popülasyon çok adamýn  kuþ kaçýracaðým kaygýsýda yok.

Ve adam da bizim gibi amatör deðil.

Bu adamdan çok daha uzak mesafelerde  plak vuran atýcý video su  seyretmistim.

Ancak onu bu sitede yayýnladýktan sonra millet 100 mt mesafelere bile  rahat rahat tüfek atmaya kalkar.

Dünyayý yeniden kesfetmeye gerek yok.

45 50 mt vuruþlarýn çoðu bizim gibi amatör atýcýlar için þanstan öte deðil..

Birde 6 no saçmaysa büyük þans...

adam 5 no 34 gr atýyor ve bu adam dünyanýn en iyi atýcýsý ödüllerini yazsak burda roman olur =) videoda attýðý mesafelerde öyle 50 mt ler filanda deðil çoðu yakýn geçiyor kuþlarýn =)
  • Kýrklareli
  • Ýstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdýþý Yener KAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #47 : 10 Kasým 2016, 13:31:27 »
demekki tüfeðin arkasýndaki kiþi önemli. 30 metre mesafeden  5-6 numara  saçma  ile vuramayýp sorunu hava  þartlarýna  baðlayarak olmuyo bu iþler..
  • TOZ 16 cal 78 cm
  • stoeger x50 syntetic
1983 - Trabzon

Çevrimdýþý Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 586
« Yanýtla #48 : 10 Kasým 2016, 20:29:16 »
   Tahtalýya atýþ mesafesi çoðunlukla 30-60metre arasýdýr. 50metrede vurabilirsiniz 30metrede de... Atýcýnýn yeteneðine kalmýþ. Kendi sýkýlarýmla 60metrelere kadar atabiliyordum rahat rahat. Fiþeðe ve kendine güvenen atar ve zamanla düþürmeye de baþlar. 150m gibi mesafelerden tahtalý vuran gördüm. Aðzým açýk bakakaldým. Çok yakýn arkadaþým, "ne atýyorsun?" sorusuna "7/0" cevabý gelince alay ediyor diye biraz kalayladým. Sonra gerçekten öðrendim BP 7/0 atýyormuþ. Gün sýkýcý ise uzak mesafelere güvenli bölgelerde atýlabilir. Kendim de denedim iþe yarýyor kalabalýk sürülerde.. Ayný arkadaþ Benelli ile 02-3 no arasý karýþýk atarken ben 6 numara ile ondan daha uzak mesafelerden tahtalý aldým kaç kez..
     5-6 numara deyipte geçmemek gerek, tüfeðin iyi grupmaný vardýr.... Eskiler gibi söyliyeyim; Kýlavuz gelmiþtir hayvana düþer  ;D Ýþin sakasý bir yana 40 metreden fazla mesafeye atmayanlara þaþýrýyorum. Millet 90 yard mesafeden Trap plaðý vuruyor... Bu insanlar yetenekli de siz deðil misiniz? Kullandýðýmýz þey tüfek arkadaþlar, su borusu deðil...  Sulak bölgelere denk gelirseniz 50-60 metrelerde tüfeðiniz neler yapýyor deneyin bence..
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sýralý Patlar

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #49 : 10 Kasým 2016, 20:47:51 »
Cüneyt Beyin dediklerine katýlýyorum... Uzak mesafelerden ölü düþürdüðüm kuþlara bi iþaret koyarým av bitince ilk iþim onlarý yolup incelemek olur.... Bunu sizede tavsiye ederim... Çok tecrübe katýyor...
  • Beretta S56E
  • Franchi Black Magic
  • Retay Masai Mara
  • Franchi black magic
1985 KONYA