Merhaba değerli forum üyeleri,
Aslında başlığı görünce eminim herkes yapılan avın fotoğraflarını görmek için konuya giriş yapacaktır
Ancak ben sizlere Erzincan'da keklik avı yapamadığımızı ve sorunlarımı aktaracağım.
11 Kişilik ekibimi ile 23 Ekim tarihinde Erzincan'ın Ilıç bölgesine evraklarımı tam bir şekilde avlanmaya gittik. Sabah 08:00'da avımıza başladık her şey çok güzeldi harika bir doğa. Güzel keklik sesleri 2-3 tane vurulan keklik neşemizi artırmıştı ki saat 9 gibi civar köyden gelen köylüler tarafından avımız yarıda kesildi ve bizlere tehditler savurmaya başladılar. Sonrasında köy muhtarı gelerek aynı şekilde bizlere avı bırakmamızı, bu bölgede avı yasakladığını belirtti. Bizde Elazığ'dan geldiğimizi "avcı" olduğumuzu, güzel bir gün geçirip döneceğimizi belirttik ancak avı bırakmamız durumunda arabalarımıza zarar vereceklerini belirtiler. Bizde böylelikle ağzımızın tadı kaçtığı için avı bırakmak ve geri dönmeye karar verdik.
Bölgede telefon çekmediği için jandarmayı arayamadık. Av bitiminde en yakın jandarma karakoluna ulaşıp yaşadığımız sorunu ilettiğimizde ise yapacak bir şeylerinin olmadığını belirttiler. Bizimde dediğimiz şu oldu devlet kim? Bana para ile av pulunu satan mı? Benim avımı engelleyen köylüler ve muhtar mı? Yoksa sessiz kalan kolluk kuvvetleri mi?
Bizler her sene bir dünya masraf edip ahlaklı şekilde avımızı yapmak isterken her yerden bir engele takılıyoruz.
Bu konuyu sizlerle paylaşmak istedim.
Teşekkürler.