Special chasse 34 gr olanı kullandım. Saçamalar nikeldi ( veya nikel kaplıydı)
Bu fişekle ilgili aklımda kalan en önemli detay, normalden fazla toplu gitmesi. Tüfek fark etmiyor. Grupmanı çok yoğun bir fişekti.
O fişekle şimdikiler arasında malzeme nasıl, arada fark var mı bilmiyorum..
Bana göre dolar zamlarından sonra winchesteri bırakın, bp rc bile fiyatının ederi değil. Kötü fişek demiyorum, yanlış anlaşılmasın.
Fiyat aralığı 40-45 civarı olsa yine kurtarır dersin ama daha yukarısı, normal avrupa fişlekler için bence fazla..
Av zevk işidir, zevkin para hesabı olmaz mantığında olup parası bol olan zaten alır.. Biz yerli fişek pahalı derken adam tek partide 4 bin tl lik winchester fişek sipariş etti bakkaldan sakız alır gibi çıkarıp verdi parasını aldı gitti. Neden ısrarla winchester aldın dedim, cevap kısa ve net: ''Tüfeğim sevdi''..
Toplu atan tüfek / fişekle vuramayınca da suçlu hemen malzeme olur. Kimse düşünmez acaba ben bu avı grupmana sokabildim mi diye.
35 metrede hedef kağıdına pıtırak gibi saçma doldurunca hoşumuza gidiyor eyvallah. Ama 35 metrelerde avı o 76 cm daire içine sokmak gerçekten zor iş. O kısmı düşünmüyor çoğu.. Ama hasbelkader tek saçma kafaya vurup öldürsün, fişek de tüfek de efsane oluyor
Emrah bizim sorunumuz şu
Yerli bir ürün piyasaya girer girmez hemen kendine piyasada yer edinmiş ve bu sektörde duayen olmuş markaları kendine rakip görür.
Yerli bir tüfek üretir rakip Browning firmasıdır.Hemen
diyorlar işte grupmanda Browning i geçtik.Öyle oldu böyle oldu vs.vs.Kendisini daha iyi göstermek adına dünya markası olmuş bir markayı yerin dibine sokmaya çalışıp kendileri buradan nemalanmaya kalkarlar.
Halbuki bir çok model ve sisteme patent sahibi olmuş bir markayı kopyala yapıştırla geçtiğini zannetmek ahmaklıktan başka bişey değildir.
Fişek mesela o da aynı.Düne kadar Federal den daha iyi fişek üretiyoruz diyen bir fişek üreticisi yöneticisi şimdilerde foruma bile girmiyor.😀😀
Ama marka reklamı yaparken her gün buralarda fink atıyordu.Şimdi nerede? Ortalıkta yok.
Her Avrupa ürün daha kaliteli olacak diye bir kavram da yok.Burası da ayrı bir konu.
Fiyat performans oranında memnunsanız uygun fiyatlı yerli bir üründe kullanabiliriz.
Kullanıyoruz da zaten.Mantıklı olan da bence bu.
Ancak daha cin olmadan çarpmaya çalışmak hemen köşeyi dönmeyi istemek gibi kötü huylarımız var.
Sorun bizim ahlak yapımızdan kaynaklanıyor malesef.
Düzelebileceğini de sanmıyorum.
Bu gün dünya da bu sektörde marka olmuş üreticilerin Kalite ,arge,disiplin daha da iyisini yapabilme cabasını kimse referans almıyor malesef.
Şekillerini bir şekilde taklit edebiliyoruz.Ama kalitelerini asla.
Sonrada sosyal medya ya çıkan bir tüfek yada fişek üreticisi soluğu ya bir yalak başında yada bir çayırda alıyor.Amatör kullanıcılar gibi reklam yaparak rant sağlamaya çalışıyor.
Hiç bir üreticinin kendine ait bir poligon yada bir tesiste
yaptığı tüfek ya da fişek testini gördünüz mü ?
Göremezsiniz çünki o para bağlanmaya gerek duyulacak bir yatırım değildir.
Ama çıkarsınız bir anda sosyal medyaya sallamakta parayla değil ya, biz şu markadan daha iyi tüfek yaptık şu markadan daha iyi fişek yaptık dersiniz.
Benim için en iyisini sizin yapmanızdan önce ilk aradığım kriter dostdoğru,dürüst ,samimi olabilmektir.
Marka ya da model çalışarak geliştirilebilir.
Ancak kısadan köşeyi dönme sevdası olan bir zihniyetten iyi birşeyler çıkmasını beklemeke hata oluyor malesef.
Hiç uğraşmadan ,çalışmadan ,alınteri dökmeden para kazanmak galiba bize has bir durum oldu son yıllarda.
Ondan hala bu sektörde bir markamızın olmadığınında sebebi de bu bence.