Sn.Yıldız,
Yivliden anlamam, Forumda çok daha faydalı bilgi aktaracak pekçok yivli kullanıcısı arkadaş mevcut..Türkiye gibi domuzun balkanlık,sık ormanlarda avlanıldığı bir ülkede böyle bir vergilendirmeyi düşündüğümde Fully Rifled namlulu 12 ga bir yarıoto çok daha mantıklı..Hem iyi bir sabot slug ile 150 metrelere kadar atabilirsiniz..Atanlar böyle diyor..
Öncelikle domuz avcısı değilim ve yivlimde yok,ama benelli SBE 2 rifled namlu ile çok keyifli hedef atışları yapılıyor biliyorum,
Türkiye şartları malum devlet direk alamadığı vergileri, dolaylı yollardan ve aynı oranda alıyor,zengin fakir farketmiyor,
Böyle olunca yivli tüfek lux bir hal alıyor, yoksa çok maliyetli olmadığı halde,
Paradox namlu konusunda ,yeni çıkacak silah yasası için yapılan Konya Çalıştayında,kayıtsız silahların kayda geçirilmesi,
ve paradox namlununda legal sınırlara çekilmesi için çalışma yapıldığını biliyorum,ama gerçekten sonuç çıkar mı bilmiyorum.
Ben domuz avcısı olsam yivsiz slug veya paradox namluyu düşünürdüm Türkiye şartlarında....
selamlar..