Bu fişeğin barutunu gösterdiğim çoğu kişi tecna dedi.. Dün biriyle daha görüştüm, 20 yıldır fişek inceliyorum bu fişekteki barut s4 diye özellikle ısrar etti
34 gr 5 no mandarin modelinde barut 1.8 gr ( küsüratı bilmiyorum ) üzerinde de jk6 yazıyor
Saçmalar 3.15 - 3.20 mm olarak değişiyor, yani 4 no sayılır.. 172 adet saydım.. Yapıları parlak düzgün ve biraz sert..
Tapa uzunluğu 40.40 mm, çapı 18.20 mm, ama diğer birkaç tane fişekten çapı 18.05 mm ve 17.95 mm olanları da çıktı
Fişek 8 kıvrım.. Kapsül cx 2000, kovan kaliteli..
Dün basit bir delicilik testi yaptım mandarini 34 gr 5 no Bps ile kıyaslayacaktım ama mandarinden çıkan saçmaların 4 no olduğunu görünce vazgeçtim..
Patlama basıncı ve hız olarak bu iki model kafa kafaya yarışır ancak; mandarin birazcık daha sert patlıyor ve bps ye göre 1 tık daha hızlı..
Lambro brown 33 gr modelinde 1.60-65 gr s4 barut var ve fişek 740 bar...
Eğer bu fişekteki barut s4 ise 1.8 gr s4 barutun 34 gr için balistiği nasıl olur
Mandarini avda denedim, etkisi gücü vs çok süper.. Kar ayazında eksilerde patlama sesi değişmeyen ve etkisini kaybetmeyen gördüğüm tek fişek diyebilirim..
Gt1 71 namlu 3 şokla 30 metrede toplamda 53 isabet ve 25 adet delen var, delmeyen saçmalar izlerinde çatlak oluşturmuş, yani delmek üzereyken kalmışlar...