Sözüm meclisten dışarıdır, çok merak ediyorum şu tüfeklerde icra yayı dipçikte olunca neden hemen kinetik kelimesi cümle içinde geçiyor ? Venza gaz operasyonlu bir tüfek.. Yani gazlı sistem.. icra yayı dipçikte olsa ne farkeder kundakta olsa ne farkeder ?
Venzanın namlu iç çapını fuarda sordum 18.35 mm civarı bir değerden bahsettiler.. Delicilikte muadillerine göre biraz daha üstün seviyede olabilir, ama mükemmel demek için bu tek başına yeterli değil..
Venzayı bizim bölgede birçok kişi göl avında denedi, pistona su kaçınca tüfek çalışmayı durduruyor.. Özellikle yağmur altında göl avında çalışmayan bir tüfek..
Geçenlerde benzer sorunu bir arkadaşım sarsılmaz model gazlı tüfekte de yaşadı, yağmurlu havalarda tıkanıyor diye şikayet etti, baktık sebep aynı.. Gazlı modellerde pistona su kaçınca büyük ihtimal, barut pisliği çamur halini alıp tıkanmaya sebep oluyor.. Ama bu sıkıntıyı yaşatmayan gazlı tüfekler de var.
Öldürmeme olayına gelince, çevremde neo 12 modeli kullanan kişilerden hiç böyle bir şikayet görmedim.. Çalışmasından ve avından son derece memnunlar. Ata venza çok övülüyor ama bence neo her yönüyle çok daha iyi bir model..
Phenoma için de öldürmüyor muhabbeti çok var, forumda olsun çevremde olsun, phenomanın 76 namlusuyla bafrada ördek şov yapanlar mı istersin, Ardahanda -25 derecede yeşilleri boy boy dizenleri mi istersin ne ararsan var.. Şu öldürmüyor muhabbetini bir kenara bıraksak bence iyi olacak gibi.. Tüfekle güzel uyum sağlayan sevdiği fişeği bulup mesafesinde attıktan sonra öldürmeyen tüfek olmaz...
Bunlar benim görüşlerim, eleştriye açıktır