Gönderen Konu: ATA ARMS SU KUŞLARI İÇİN ÖNERİLEN ÜRÜNLER  (Okunma sayısı 10909 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
Ynt: ATA ARMS SU KUŞLARI İÇİN ÖNERİLEN ÜRÜNLER
« Yanıtla #25 : 18 Aralık 2016, 21:49:10 »
Şimdik yazacaklarim her marka kinetik  tufekler için geçerli. Başta benelli olmak üzere sayısız avrupa otomatik poze çifte kullandim. Ve yaptığım atis denemeleri olsun hepsinin ortak sorunu var oda 32gr  no.6 üstüne ciktiginiz zaman gurupman   aşırı derecede bozuluyor. Hele birde full Şok taktiginiz zaman beklenenin tam tersi oluyor saçma cildriyir ve cok dağınık atiyor. Ben rafello kullandim arkadaslarim da vardi ilk ben sattim pesime onlarda satti. 4 tane vurdan 92 a kullandim ayni durum bu tufeklerde var. 3 şokun altini sevmiyor diyebilir kinetik tufekler 4 sokla daha başarılı desem yeri var. Bu tufeklerin bence ortak sorunu namlu ic capi diye düşünüyorum. Belkide bu tufeklere tam anlamı ile uygun muhummat yok yada ben bulamadim. Yada beni özel Şok almak için arayan kişiler  sayisini tahmin edemezsiniz sorun hep ayni gurupman bozuk dağınık atiyor.vs vs.
Aşırı şok konusunda kesinlikle haklısınız. Ayrıca yazdıklarınızın en önemli sebebi (bence) namlu iç çapıdır.. Sizin kadar tecrübem yok geçen yıldan bu yana ilk defa geniş iç çaplı namlu kullanıyorum, 32 gr 6 no dan tutun da 40 gr 2 no fişeğe kadar her çeşit saçma ve gramajda deneme yaptım, asla sapıtma yok, her çeşitte istikrarlı sonuçlar verdi..
Arkadaş huğludan yeni poze aldı, eskilere göre grupmanı daha güzel. Eski model pozelerdeki 18.40-18.50 aralığında olan namlu çapını 18.50-18.60 bandına çektik dediler.. Fuarda aldığım bilgi..  Bu değişiklik bile grupmana olumlu yansımış..  18.40 ve daha dar namlular 34 gr 5 no fişekten sonra saçma kalınlaştıkça %90 sapıtmaya başlıyor..
« Son Düzenleme: 18 Aralık 2016, 21:50:11 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı H.Kerem KOÇAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 19 Aralık 2016, 01:05:03 »
Neo 12 66 cm kullanıyorum. Öncelikle tüfeklerimiz agır grmaj 5 numaradan aşagı saçma ve dar şok sevmiyor. - 10 da 34 gram fiocci fişekle ördegin kafasının yarısının olmayıp kaçmaya çalıştıgını gördüm. 2. Atışda iki kanadı birden kırılıp halâ kaçmaya çalıştıgına şahit olup 3. Fişekde kuşu aldım. Ustalarıma sordum anlattım. Fişeginin gramajını düşür dediler. Gramajı düşürdüm. İnce saçma atmaya başladım sorun kökden çözüldü. 20 metrede yaralı gidip 100 metre ileriye düşen kuşlar 50 metreden cansız düşmeye başladı. Atalarda yüksek gramaj ve büyük saçma atmayın. Namlu iç çapı dar oldugu için saçmalar hayvanı delip geçiyor ve hayvan hemen düşmüyor. Saygılar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
1982 manisa

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 19 Aralık 2016, 10:10:09 »
Neo 12 66 cm kullanıyorum. Öncelikle tüfeklerimiz agır grmaj 5 numaradan aşagı saçma ve dar şok sevmiyor. - 10 da 34 gram fiocci fişekle ördegin kafasının yarısının olmayıp kaçmaya çalıştıgını gördüm. 2. Atışda iki kanadı birden kırılıp halâ kaçmaya çalıştıgına şahit olup 3. Fişekde kuşu aldım. Ustalarıma sordum anlattım. Fişeginin gramajını düşür dediler. Gramajı düşürdüm. İnce saçma atmaya başladım sorun kökden çözüldü. 20 metrede yaralı gidip 100 metre ileriye düşen kuşlar 50 metreden cansız düşmeye başladı. Atalarda yüksek gramaj ve büyük saçma atmayın. Namlu iç çapı dar oldugu için saçmalar hayvanı delip geçiyor ve hayvan hemen düşmüyor. Saygılar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
aynen katılıyorum.daha önce neo 12 kullandım.32 gr dan sonra sapıtıyor,farklı gramaj iki fişeği üst üste atmıyordu.düşük gramaj ve ince saçmalarda harikaydı.ama şimdi venza aldım,en dandik fişeği bile sorunsuz atıyorum.bahsettiğiniz sorunları böyle çözdüm.
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA