Şimdik yazacaklarim her marka kinetik tufekler için geçerli. Başta benelli olmak üzere sayısız avrupa otomatik poze çifte kullandim. Ve yaptığım atis denemeleri olsun hepsinin ortak sorunu var oda 32gr no.6 üstüne ciktiginiz zaman gurupman aşırı derecede bozuluyor. Hele birde full Şok taktiginiz zaman beklenenin tam tersi oluyor saçma cildriyir ve cok dağınık atiyor. Ben rafello kullandim arkadaslarim da vardi ilk ben sattim pesime onlarda satti. 4 tane vurdan 92 a kullandim ayni durum bu tufeklerde var. 3 şokun altini sevmiyor diyebilir kinetik tufekler 4 sokla daha başarılı desem yeri var. Bu tufeklerin bence ortak sorunu namlu ic capi diye düşünüyorum. Belkide bu tufeklere tam anlamı ile uygun muhummat yok yada ben bulamadim. Yada beni özel Şok almak için arayan kişiler sayisini tahmin edemezsiniz sorun hep ayni gurupman bozuk dağınık atiyor.vs vs.
Aşırı şok konusunda kesinlikle haklısınız. Ayrıca yazdıklarınızın en önemli sebebi (bence) namlu iç çapıdır.. Sizin kadar tecrübem yok geçen yıldan bu yana ilk defa geniş iç çaplı namlu kullanıyorum, 32 gr 6 no dan tutun da 40 gr 2 no fişeğe kadar her çeşit saçma ve gramajda deneme yaptım, asla sapıtma yok, her çeşitte istikrarlı sonuçlar verdi..
Arkadaş huğludan yeni poze aldı, eskilere göre grupmanı daha güzel. Eski model pozelerdeki 18.40-18.50 aralığında olan namlu çapını 18.50-18.60 bandına çektik dediler.. Fuarda aldığım bilgi.. Bu değişiklik bile grupmana olumlu yansımış.. 18.40 ve daha dar namlular 34 gr 5 no fişekten sonra saçma kalınlaştıkça %90 sapıtmaya başlıyor..