Gönderen Konu: ATA ARMS SU KUŞLARI İÇİN ÖNERİLEN ÜRÜNLER  (Okunma sayısı 10910 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ozan ÖZŞAHİN

• *
  • Ata Silah San. A.Ş.
    • Ata Arms (Ata Silah San. A.Ş.)
ATA ARMS SU KUŞLARI İÇİN ÖNERİLEN ÜRÜNLER
« : 31 Ekim 2016, 14:07:32 »

1955, İstanbul
"Türkiye’de Şimdiye Kadar Yapılmış En İyi Yarı Otomatik Av Tüfeği"
Kanadalı Silah Dergisi, Calibre.
(alan kodu girmeden) 444 91 04

The following users thanked this post: A.Emrah TOPRAK

Çevrimdışı Ayhan ATAY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ATA ARMS SU KUŞLARI İÇİN ÖNERİLEN ÜRÜNLER
« Yanıtla #1 : 31 Ekim 2016, 20:27:23 »
 :) ;) Türkiye de en iyi av tüfeği öyle mi ?? Peki yıllardır ava gittiğim arkadaş da  ata neo 12.cal var , bir sürü hatıram var en yeni olanı anlatayım. Yeşil baş ördeğe attı yaralı düştü saza girdi bulamadık,tahtalıya attı yaralı düştü, sinirlendi karga ya attı oda yaralı düştü. bilmiyorum diğer modelleri nasıl ama bunlar benim gördüklerim.
  • Beretta a 300 outlander
  • Fias Sp 67 4-2
  • Akdaş AE 312
  • İngiliz setter bleu belton
1972 istanbul

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 31 Ekim 2016, 22:08:17 »
herkesin kendi tüfeği güzeldir,lakin bugün yarı kinetik, yarı gazlı mekanizması ile ve 7 cm uzun şokları ile,mükemmel deliciliği ile venza fark yaratan bir tüfektir.eleştirilecek yönleri vardır elbet,kasa kalitesi boyası fazlaca ağır olması vs.ama vuruş gücü harika.en iyi yerli demesem de en iyi yerlilerden biri bence.avın canlı düşmesi her tüfekte olabilir.mesafe fazladır,gramaj yetersizdir,sıcaklık uygun değildir,en olmadı saçma ölümcül yere saplanmamıştır.yalnız yüksek gramajları daha çok seviyor gibi.
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

The following users thanked this post: İlhan GÜNEN, Cüneyt ESMER, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #3 : 31 Ekim 2016, 22:26:54 »
:) ;) Türkiye de en iyi av tüfeği öyle mi ?? Peki yıllardır ava gittiğim arkadaş da  ata neo 12.cal var , bir sürü hatıram var en yeni olanı anlatayım. Yeşil baş ördeğe attı yaralı düştü saza girdi bulamadık,tahtalıya attı yaralı düştü, sinirlendi karga ya attı oda yaralı düştü. bilmiyorum diğer modelleri nasıl ama bunlar benim gördüklerim.
Fişektendir o fişekten  ;D ;D
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Ozan ÖZŞAHİN

• *
  • Ata Silah San. A.Ş.
    • Ata Arms (Ata Silah San. A.Ş.)
« Yanıtla #4 : 01 Kasım 2016, 08:12:37 »
Ayhan Bey Merhaba,

ATA ARMS ürünü ile sorun yaşayan, sizin de tanıklık ettiğini arkadaşınızın 444 91 04 Teknik Servis Ercan Bey ile iletişime geçmesi durumunda kendisine yardımcı olunacaktır.

Saygılarımla
1955, İstanbul
"Türkiye’de Şimdiye Kadar Yapılmış En İyi Yarı Otomatik Av Tüfeği"
Kanadalı Silah Dergisi, Calibre.
(alan kodu girmeden) 444 91 04

The following users thanked this post: Yasin TORAN

Çevrimdışı Fatih ÖZKAN

• *
  • KIRK GÜN TABAN ETİ, BİR GÜN AV ETİ
« Yanıtla #5 : 13 Aralık 2016, 01:52:24 »
Herşeyi tüfeğe entegre etmek bence yanlış... Avcının tecrübesi, kullanılan fişek, havanın durumu vs. gibi konularıda irdelemek gerekir
  • STOEGER M3000 PEREGRINE
  • GLOCK 19 GEN 4
  • YAVUZ 16 COMPACT M.C.
1986 FATSA A RH+ ŞUANDA:ARDAHAN

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #6 : 13 Aralık 2016, 11:50:01 »
Sözüm meclisten dışarıdır, çok merak ediyorum şu tüfeklerde icra yayı dipçikte olunca neden hemen kinetik kelimesi cümle içinde geçiyor ?  Venza gaz operasyonlu bir tüfek.. Yani gazlı sistem.. icra yayı dipçikte olsa ne farkeder kundakta olsa ne farkeder ?
Venzanın namlu iç çapını fuarda sordum 18.35 mm civarı bir değerden bahsettiler.. Delicilikte muadillerine göre biraz daha üstün seviyede olabilir, ama mükemmel demek için bu tek başına yeterli değil..
Venzayı bizim bölgede birçok kişi göl avında denedi, pistona su kaçınca tüfek çalışmayı durduruyor.. Özellikle yağmur altında göl avında çalışmayan bir tüfek..
Geçenlerde benzer sorunu bir arkadaşım sarsılmaz model gazlı tüfekte de yaşadı, yağmurlu havalarda tıkanıyor diye şikayet etti, baktık sebep aynı..  Gazlı modellerde pistona su kaçınca büyük ihtimal, barut pisliği çamur halini alıp tıkanmaya sebep oluyor.. Ama bu sıkıntıyı yaşatmayan gazlı tüfekler de var.  ???

Öldürmeme olayına gelince, çevremde neo 12 modeli kullanan kişilerden hiç böyle bir şikayet görmedim.. Çalışmasından ve avından son derece memnunlar. Ata venza çok övülüyor ama bence neo her yönüyle çok daha iyi bir model..

Phenoma için de öldürmüyor muhabbeti çok var, forumda olsun çevremde olsun, phenomanın 76 namlusuyla bafrada ördek şov yapanlar mı istersin, Ardahanda -25 derecede yeşilleri boy boy dizenleri mi istersin ne ararsan var.. Şu öldürmüyor muhabbetini bir kenara bıraksak bence iyi olacak gibi.. Tüfekle güzel uyum sağlayan sevdiği fişeği bulup mesafesinde attıktan sonra öldürmeyen tüfek olmaz...
Bunlar benim görüşlerim, eleştriye açıktır  :)
« Son Düzenleme: 13 Aralık 2016, 11:51:22 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Ayhan ATAY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 13 Aralık 2016, 18:02:47 »
Burada Benim eleştirim Ata firmasını kötülemek veya çamur atmak değil, gönül ister ki avcı olarak daha kaliteli ürünlere sahip olalım. Gecen yıl forumda bir arkadaşımız şunu yazmış ( HER AVCI ALDIĞI ÜRÜNÜ TARAFSIZ DEĞERLENDİRİP ELEŞTİRSEYDİ belkide yerli silah sanayimiz çok daha ilerde olacaktı ) !!!
  • Beretta a 300 outlander
  • Fias Sp 67 4-2
  • Akdaş AE 312
  • İngiliz setter bleu belton
1972 istanbul

Çevrimdışı Sefa KOYUNCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 14 Aralık 2016, 15:29:01 »
     Gazlı sistem tüfeklerden ben de çok yoruldum artık. Sarsılmaz kullanıyorum neredeyse hiç sorun çıkarmıyor fakat, tüfeğin kirli olması hiç içime sinmiyor. Parça sayısıda çok fazla. En kısa zamanda bir Ata Neo almak istiyorum. Güzel tüfekler, bir gün aldım dağ evine gidip dünya kadar fişek attık denedik işimiz bitti bir de temizlik yapalım dedik, içini bir açtık bir tane parça çıktı zaten öyle olduğunu biliyorduk ama arkadaşımla göz göze geldik ve başladık gülmeye. Bizim gazlı tüfekleri düşününce işimiz gayet kolaydı.
      Bazı gazlı ithal yarı otomatik tüfeklerin de temizlikleri çok kolay mesela Beretta A300 lere bakıyorum gayet basit mekanizmalılar. Tıkır tıkır da işleyen tüfekler.
      Heleki bu videoyu izliyorum ya biz uygulamada hata yapıyoruz ya tüfeklerin gerçekten temizliği zor ben anlamadım ama kararım kesin bir süre kinetik tüfekleri deneyeceğim. Bakalım hayırlısı. Emrah usta Huğlu Gt1'e de aklım gitmiyor değil. Ağırlığı biraz fazla diyorlar fakat ben zaten genel itibari ile bek avlarında kullanmayı düşünüyorum. Biraz ağır tüfekler zaten atış konforu sunuyor bu da çok büyük bir artı. Bakalım kısa sürede bir karar vericem.

• Baikal USSR ij 58
  • Huğlu GT1
  • Ata Arms Cy 12
  • Deutsch Kurzhaar - Akhisar'dan GEKAS
1987 Hendek/SAKARYA

The following users thanked this post: Hasan BOZKURT

Çevrimdışı Bahri TUĞRULTEKİN

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #9 : 14 Aralık 2016, 16:24:09 »
Bende görüntü olarak ata neo ları beğeniyorum bence türkiyenin en yakışıklı tüfeği hatta alacaktım geçen sene forumda bi yazı okudum vazgeçtim. Bi avcı arkadaş tüfeğinin önce alt vurduğunu sonra ataya gönderdik ten sonra üst vurduğu yazıyordu. Hatta en çok dikkatimi çeken ozan beyin ilgilendiği halde böyle olduğu bu arkadaş 6 sefer tüfek yollamış ama olmamış ve buna benzer yazıları 1 den fazla kişiden okudum. Çevremde de buna benzer şeyler duydum. Hatta fişek seçtiğini avı yaralı bıraktığını da duydum. Bi türk avcısı olarak bu konudaki şahsi düşüncem teknik servisin bu konuları inceleyip sorunu bularak üretimi ona göre yapılmasına yön vermeleri. Hem bizide avrupa tüfek almaktan kurtarmış olurlar. O kadar para vermek hiç kimsenin hoşuna gitmiyo. Şuan türkiye de güvenerek alınabilecek marka yok ben teknik servisle uğraşıp durduktan sonra ne anladım bu işten. Kaldı ki gönder al gönder olayı zaten başlı başına bi sorun. Bu iş gönül işidir özenerek alırsın ama bu olaylar avcıda maddi ve manevi tahribat yapar. Inşallah türkiye tüfek sanayi, sanayi devrimini gerçekleştirir
1983 Malazgirt/Muş

The following users thanked this post: Ahmet ARIKAN, Erdinç YILMAZ

Çevrimdışı Hamza SEDA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 14 Aralık 2016, 17:07:51 »
Valla ben de Ata Cy var 1999 model rahmetli Dedemden kalma. Tüfeğin eksi ve artı yönlerini söylemek istiyorum.
Artıları
1-Tüfek hafif olmasına rağmen atış konforu çok iyi.
2-Gazlı olmasına rağmen dipçikten yaylı ve parça sayısı az.
3-Tüfekte paslanma hiç yok.
4-1999 yıllarında ki üretilen en yakışıklı tüfek ve işçilik güzel.
5-Kulaklı gezli olmasından dolayı sabit hedefte ve uçar avında iyi hedefe nişanlanıyor.Tek kurşun atışı muhteşem,mermiye balans veriyor neredeyse.
Eksileri ise;
1-Tüfek dipcikten yaylı olmasından dolayı serbest atışta bazen çalışmıyor(denediğim fişekler 28 gr rc,30 gr sterling,30 gr Gb)
2-Tüfeğin iç malzemesi sağlamlık açısından sanki bana biraz narin gibi gözüküyor tabi bu düşüncem yanlış olabilir.
3-Evet bazen soğuk havada canlı bırakabiliyor. RC,B&P,Rio,Gb,winchester denedim soğuk havada winchester ss ve Gb fişekle çok iyi randıman verdi ama diğerleri maalesef genellikle canlı bıraktı.
4- 3 No şok ile yapılan avlarda sanki 5 no şok kullanıyormuş gibi çok çabuk dağıtıyor saçmayı.
5- Benim tüfek geniş bantlı(kulaklı gezli) olduğundan 2 yıldır geçmesine rağmen hala alışımadım. Ani kalkan avlarda afallayıp kalıyorum.

Bana göre yerlide en iyi gazlı sistem Armsan,Akkar,Sarsılmaz,Yıldız. Kinetik de ise Özkanlar ve Stoeger.
  • Özkanlar Fx12 (Standart) 66 cm namlu Yarı Kamuflaj
1984 AFYON

The following users thanked this post: Hasan BOZKURT

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 14 Aralık 2016, 20:55:46 »
Burada Benim eleştirim Ata firmasını kötülemek veya çamur atmak değil, gönül ister ki avcı olarak daha kaliteli ürünlere sahip olalım. Gecen yıl forumda bir arkadaşımız şunu yazmış ( HER AVCI ALDIĞI ÜRÜNÜ TARAFSIZ DEĞERLENDİRİP ELEŞTİRSEYDİ belkide yerli silah sanayimiz çok daha ilerde olacaktı ) !!!

Bende bir iki kelam edeyim.

Kullandığım tüfek kinetik bir y oto.

Markası Huğlu.

Milletin abarttığı kadar tepmiyor.Temizlik istemiyor.3 kg ağırlığında.
Bazı 24 gr hariç her türlü fişeği sorunsuz atıyor.Namlu Arpacığın gösterdilği yeri vuruyor.Sağ, sol ,üst ,alt vuruş yok.

Bu tüfek 401 kinetik modeli.
Belkide benim kadar bu ülkede memnun olan yoktur bu tüfekten.
İki yıl önce kampanyada 1000 tl iken ben 800 tl ye almıştım.
Tüfeğin tek kusuru bu fiyata göre harika bir performans sergilemesi.

Yani bana göre hakkı en az 2000 lik bir tüfek.Tek kötü tarafı bu.
İyi taraflarını da söyleyeyim.

Limitleri doldurmakta gerçekten  çok başarılı.😁😁😁

• HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Hasan BOZKURT, Halit YILDIRIM

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 15 Aralık 2016, 10:17:38 »
ata venza ile ilk avımda yağmur ve fırtına vardı.evet silah tutukluk yaptı ama gaz borusunun tıkandığını sanmıyorum.çünkü tutukluk yaptığında kurma kolu da çekmekte zorlandım.ben bu durumu tüfeğin içinde üüretimden gelen bir yağ var ve bu yağ suyu görünce çamurlaşıp yapışkan hale geliyor.o gün bol miktarda ıslandık ama tüfek birkaç kez tutukluk yaptıktan sonra ıslanmasına devam etmesine rağmen tutukluk yapmadı.ben buna bağladım.
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 15 Aralık 2016, 10:24:32 »
Sözüm meclisten dışarıdır, çok merak ediyorum şu tüfeklerde icra yayı dipçikte olunca neden hemen kinetik kelimesi cümle içinde geçiyor ?  Venza gaz operasyonlu bir tüfek.. Yani gazlı sistem.. icra yayı dipçikte olsa ne farkeder kundakta olsa ne farkeder ?
Venzanın namlu iç çapını fuarda sordum 18.35 mm civarı bir değerden bahsettiler.. Delicilikte muadillerine göre biraz daha üstün seviyede olabilir, ama mükemmel demek için bu tek başına yeterli değil..
Venzayı bizim bölgede birçok kişi göl avında denedi, pistona su kaçınca tüfek çalışmayı durduruyor.. Özellikle yağmur altında göl avında çalışmayan bir tüfek..
Geçenlerde benzer sorunu bir arkadaşım sarsılmaz model gazlı tüfekte de yaşadı, yağmurlu havalarda tıkanıyor diye şikayet etti, baktık sebep aynı..  Gazlı modellerde pistona su kaçınca büyük ihtimal, barut pisliği çamur halini alıp tıkanmaya sebep oluyor.. Ama bu sıkıntıyı yaşatmayan gazlı tüfekler de var.  ???

Öldürmeme olayına gelince, çevremde neo 12 modeli kullanan kişilerden hiç böyle bir şikayet görmedim.. Çalışmasından ve avından son derece memnunlar. Ata venza çok övülüyor ama bence neo her yönüyle çok daha iyi bir model..

Phenoma için de öldürmüyor muhabbeti çok var, forumda olsun çevremde olsun, phenomanın 76 namlusuyla bafrada ördek şov yapanlar mı istersin, Ardahanda -25 derecede yeşilleri boy boy dizenleri mi istersin ne ararsan var.. Şu öldürmüyor muhabbetini bir kenara bıraksak bence iyi olacak gibi.. Tüfekle güzel uyum sağlayan sevdiği fişeği bulup mesafesinde attıktan sonra öldürmeyen tüfek olmaz...
Bunlar benim görüşlerim, eleştriye açıktır  :)
emrah kardeşim,venza ya kinetik denmesinin sebebi icra yayının dipçik içinde olması değil.atış esnasında tüfek mekanizma hareketini kinetik başlatıyor,mekanizma bir miktar geriye gidince gaz borusu açılıp barut gazı namludan pistona gidiyor.aslında evet kinetik denmez,gazlı diye bahsedilir.bu çalışma sistemi sanırım fişek namluyu terketmeden basınç düşüklüğü olmasın diye olabilir.
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #14 : 15 Aralık 2016, 12:32:39 »
emrah kardeşim,venza ya kinetik denmesinin sebebi icra yayının dipçik içinde olması değil.atış esnasında tüfek mekanizma hareketini kinetik başlatıyor,mekanizma bir miktar geriye gidince gaz borusu açılıp barut gazı namludan pistona gidiyor.aslında evet kinetik denmez,gazlı diye bahsedilir.bu çalışma sistemi sanırım fişek namluyu terketmeden basınç düşüklüğü olmasın diye olabilir.
Gaz tahliyesi olan tüfeklerde patlama esnasında gaz odasına gelen bir miktar gaz basıncının pistonu ittirip mekanizmaya ilk hareketi vermesiyle çalışan bir sistem yok muydu ? Ya da ben mi yanlış biliyorum  ::)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 15 Aralık 2016, 14:05:04 »
Gaz tahliyesi olan tüfeklerde patlama esnasında gaz odasına gelen bir miktar gaz basıncının pistonu ittirip mekanizmaya ilk hareketi vermesiyle çalışan bir sistem yok muydu ? Ya da ben mi yanlış biliyorum  ::)
dediğin sistem doğru,aynen öyle ama venza da önce geri tepme esası ile mekanizma bir miktar geri gidiyor,bağlı olduğu kol gaz valfini açıyor,ondan sonra barut gazı odacığa girip hareketi tamamlıyor.
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 18 Aralık 2016, 02:16:17 »
Çevremde bir adet tane ata kullanıpta ne tüfek diyenini duymadım ama adamlar türkiyenin en iyi reklam yapanı taktir etmek gerekli
Taner MEMET
Bursa-1988

The following users thanked this post: Bahri TUĞRULTEKİN

Çevrimdışı Hamza SEDA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 18 Aralık 2016, 09:05:12 »
Çevremde bir adet tane ata kullanıpta ne tüfek diyenini duymadım ama adamlar türkiyenin en iyi reklam yapanı taktir etmek gerekli
Aynen katılıyorum.
  • Özkanlar Fx12 (Standart) 66 cm namlu Yarı Kamuflaj
1984 AFYON

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 18 Aralık 2016, 11:55:58 »

Bu yil ata neo 66 namlu tufek kullaniyorum.yarali gitme olayi olmadi zarif yuze gelişi hoş bir tufek.
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

• *
« Yanıtla #19 : 18 Aralık 2016, 14:22:36 »
1983 Malazgirt/Muş

• *
« Yanıtla #20 : 18 Aralık 2016, 14:43:50 »
Taner bey reklam olayını iyi yapıyolar bi de dış görünüşü güzel tüfekler yapıyolar lakin iç güzelliği önemli. Ata kadar sıkı yeren fişek seçen yaralı bırakan yerli bi tüfek duymadım. Bizim burda bütün çevremizde aynı şeyi düşünüyor
1983 Malazgirt/Muş

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 18 Aralık 2016, 15:51:36 »
Ata Arms sosyal medyayı en iyi kullanan firmalardan biri reklam araclarını iyi kullanıyorlar buda onlara kocaman bir artı puan olarak dönüyor,Facebook,mail gibi kanallardan müşterileri ile etkileşimleri cok iyi.Ben birkaç defa merak edip bişeyler sordum gayet acıklayıcı şekilde kısa süre icinde cevabımı aldım.
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 18 Aralık 2016, 20:28:07 »
Su kuşlarının sayısı azalmamış olur  ;)
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

• *
« Yanıtla #23 : 18 Aralık 2016, 20:35:16 »
Su kuşlarının sayısı azalmamış olur  ;)

😀
1983 Malazgirt/Muş

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 18 Aralık 2016, 21:29:01 »
Şimdik yazacaklarim her marka kinetik  tufekler için geçerli. Başta benelli olmak üzere sayısız avrupa otomatik poze çifte kullandim. Ve yaptığım atis denemeleri olsun hepsinin ortak sorunu var oda 32gr  no.6 üstüne ciktiginiz zaman gurupman   aşırı derecede bozuluyor. Hele birde full Şok taktiginiz zaman beklenenin tam tersi oluyor saçma cildriyir ve cok dağınık atiyor. Ben rafello kullandim arkadaslarim da vardi ilk ben sattim pesime onlarda satti. 4 tane vurdan 92 a kullandim ayni durum bu tufeklerde var. 3 şokun altini sevmiyor diyebilir kinetik tufekler 4 sokla daha başarılı desem yeri var. Bu tufeklerin bence ortak sorunu namlu ic capi diye düşünüyorum. Belkide bu tufeklere tam anlamı ile uygun muhummat yok yada ben bulamadim. Yada beni özel Şok almak için arayan kişiler  sayisini tahmin edemezsiniz sorun hep ayni gurupman bozuk dağınık atiyor.vs vs.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

The following users thanked this post: Uygar TANDOĞAN, Emrah AKDENİZ, Veysi ŞENGÜL