Gönderen Konu: Tüfekleri saklama koşulları  (Okunma sayısı 1537 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fikri MUSLUOĞLU

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Tüfekleri saklama koşulları
« : 30 Ekim 2016, 21:06:46 »
Değerli Avlakform  üyeleri evde tüfekleri saklarken nelere dikkat etmeliyiz  ettikleri düşük  skilde yada parçalı halde yada tufeklikte tetik kilitli mi sizler nasıl sakliyorsunuz 

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1982 - Yenimahalle / Ankara

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Ynt: Tüfekleri saklama koşulları
« Yanıtla #1 : 30 Ekim 2016, 21:40:05 »
 Güvenlik amaçlı; evde kilitli kılıf yada tetik kilidiniz yoksa muhakkak tüfeklerini parçalarına ayırarak saklayın. Poze yada çifte tüfeklerin namlu ve kundak bölümünü muhakkak kasadan ayırırım. Otomatik tüfeklerimde de tetik tertibatını çıkarırım. Şeytan doldurmaz muhakkak bir insan kurcalar, doldurur. Göz önünde olması çok önemli değil, önemli olan çalışmamasıdır.
     En doğrusu kutusuna koyup kaldırmaktır.

Bakım için; hareketli bölümleri makina yağı ile, geri kalan bölümleri (namlu içi ve dışı, kasa, el kundakları) komple WD40 ile yağlayıp, çember yada tülbent ile hafif yağlı kalacak şekilde silerim. Böylece pas ve küf yapmamış olur.
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Fikri MUSLUOĞLU

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #2 : 31 Ekim 2016, 14:53:09 »
Teşekkürler  Cüneyt bey

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1982 - Yenimahalle / Ankara

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #3 : 31 Ekim 2016, 16:37:36 »
Evde küçük çocuk olmadığı için o konuda pek sıkıntım yok. Ama asla dolu tüfek bekletmem. Ev içinde doldur boşalt kesinlikle olmaz.. Tüfek, tetik düşürülmüş şekilde ve genelde kılıfında durur. Fişeklerle tüfekler aynı odada ama farklı yerdedir.. Misafir çocukların kurcalama şansı yok..

Diğer konuda da tüfeğe gerektiğinden fazla yağ bulaştırmam, temizlik takıntım çok yok, düzenli bakım yaparım, yağmurlu havalarda avdan sonra muhakkak kurularım, bazı tüfekler pasa yatkındır böyle durumlarda hemen pas yapar ama benim tüfeklerde çokşükür o sıkıntı yok, 1-2 defa mecburiyetten kılıfında ıslak bıraktım hiç bir sorun olmadı. Ama yağmur suyu tüfeğe uzun vadede zarar verir muhakkak kurulanması lazım..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı M.Cihad GÜL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #4 : 31 Ekim 2016, 16:40:12 »
Güvenlik amaçlı; evde kilitli kılıf yada tetik kilidiniz yoksa muhakkak tüfeklerini parçalarına ayırarak saklayın. Poze yada çifte tüfeklerin namlu ve kundak bölümünü muhakkak kasadan ayırırım. Otomatik tüfeklerimde de tetik tertibatını çıkarırım. Şeytan doldurmaz muhakkak bir insan kurcalar, doldurur. Göz önünde olması çok önemli değil, önemli olan çalışmamasıdır.
     En doğrusu kutusuna koyup kaldırmaktır.

Bakım için; hareketli bölümleri makina yağı ile, geri kalan bölümleri (namlu içi ve dışı, kasa, el kundakları) komple WD40 ile yağlayıp, çember yada tülbent ile hafif yağlı kalacak şekilde silerim. Böylece pas ve küf yapmamış olur.

ben içinde su içermeyen yağ bulamadım.ne kullandımsa yağlı bıraktığım zaman uzun saman durursa kesin karıncalama oluyor.
temizledikten sonra iyce kurularım.
Mustafa Cihad GÜL
A Rh +  1982 KONYA

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #5 : 31 Ekim 2016, 19:09:37 »
Evet namluda krom yoksa maalesef küf-pas kaçınılmaz, çok iyi bakmak gerek. Krom kaplı namlularda hiç korkmaya gerek yok :) ancak şerit ekleri küf yapar. ;) Zaten bu namlular hafif çizilsin namlu boyası ile boyayamazsınız. Rutuş için yapılan boyadan sonra bile dikkat edin yağla silin derler küf yapmasın diye, rutuş yapılan boyalar zaten kromsuzdur.   ;D  BENELLİ, BERETTA küf konusunda rakip tanımıyorlar. Bir arkadaşta beretta paradox var. Gidelim görelim şunu dedik. Bir çıkardı boydan boya küf yapmış  ;D ;D ;D Yağlı bırak yapmaz dedim. Küften kurtuldu sayemde  ;D
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı M.Cihad GÜL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #6 : 01 Kasım 2016, 10:18:31 »
Evet namluda krom yoksa maalesef küf-pas kaçınılmaz, çok iyi bakmak gerek. Krom kaplı namlularda hiç korkmaya gerek yok :) ancak şerit ekleri küf yapar. ;) Zaten bu namlular hafif çizilsin namlu boyası ile boyayamazsınız. Rutuş için yapılan boyadan sonra bile dikkat edin yağla silin derler küf yapmasın diye, rutuş yapılan boyalar zaten kromsuzdur.   ;D  BENELLİ, BERETTA küf konusunda rakip tanımıyorlar. Bir arkadaşta beretta paradox var. Gidelim görelim şunu dedik. Bir çıkardı boydan boya küf yapmış  ;D ;D ;D Yağlı bırak yapmaz dedim. Küften kurtuldu sayemde  ;D

biz alışkınız :) baikal  8) pastan delinse bile her türlü çalışır :)))
Mustafa Cihad GÜL
A Rh +  1982 KONYA