Gönderen Konu: Ata cy model 98  (Okunma sayısı 1360 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hamza SEDA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ata cy model 98
« : 30 Ekim 2016, 16:06:54 »
Değerli arkadaşlarım ve büyüklerim. 1999 Model dedemden kalma Ata Cy 66 cm namlu gazlı sistemli tüfeğim var.Vuruşu,yakıcılığı,tek kurşun atışı filan iyi lakin;omuza sağlam oturtmadan atış yaptığımda maalesef boş kovanı dışarı fırlatmıyor;mekanizma yarı açık vaziyet de kalıyor. Benim tüfeğim sanırım dipçikden yaylı olmasından dolayı aynı kinetiklerde olduğu gibi sağlıklı çalışmıyor bu da benim canımı sıkıyor ne yapmalıyım? Artık bazı yerli üreticilerimizin kinetik sistemli modelleri bile desteksiz atıma izin verirken benim tüfeğimin gazlı sistemli olmasına rağmen bunu yapması benim tüfekten soğumama neden oldu. Tüfek dede yadigarı olmasından dolayı elden de çıkaramıyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum?
  • Özkanlar Fx12 (Standart) 66 cm namlu Yarı Kamuflaj
1984 AFYON

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Ata cy model 98
« Yanıtla #1 : 30 Ekim 2016, 17:10:48 »
elle kolu çekip bıraktığınızda sorun oluyormu .bana göre iki sebebi var, ya yay çok sert yada dipçik sökülüp yay temizlenmediği için rahat hareket etmiyor
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Hamza SEDA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Ata cy model 98
« Yanıtla #2 : 30 Ekim 2016, 17:21:43 »
Yavuz Bey mekanizmayı 1-2 santim geriye çekip bıraktığımda boş kovanı dışarı atıp dolu fişeği namluya sürüyor sorun ortadan kalkıyor. Lakin geçen Burdur Yeşilova da domuz avına gittim,Jet marka tek kurşun attım boş kovanı fırlatmadı. Allah muhafaza domuz bana dönse tehlikeli olurdu. Ama en son dediğiniz gibi dipcik içindeki yay bakımsızlıktan hafif takılmalara sebep olabilir. Bu akşam bakım yapmayı düşünüyorum. Ayrıca domuzu da vuramadım.  ;D ;D ;D
  • Özkanlar Fx12 (Standart) 66 cm namlu Yarı Kamuflaj
1984 AFYON