Gönderen Konu: ölümsüzler  (Okunma sayısı 911 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ölümsüzler
« : 27 Ekim 2016, 21:47:20 »
Tarihin En Ölümcül Savaşçılarından Birisi (Spartalıların Korkulu Rüyası): Pers Ölümsüzleri

Ahamenniş İmparatorluğu döneminde Pers ordusunun özel bir birimi olan "Ölümsüzler" isimlerini hiçbir zaman eksilmemelerinden almaktadır.

Sayıları 10.000 kadar olan bu birlik asla eksilmezdi, aralarından birisi eksilse hemen yenisi gelir 10.000 sayısını tamamlardı. Ahammeniş İmparatorluğu'nun topraklarında yapılan özel yarışmalar neticesinde seçilen bu savaşçılar belirli bir fiziki standartlara sahip olmak zorundaydılar.

2 yıl boyunca özel beslenen bu ekip ilgili coğrafyadaki kılıç ustalarından özel eğitimler alırlardı. Fakat bu da bu birliğe katılmak için yeterli olmazdı. 2-3 yıl da uzak bölgelerdeki savaşlara katılıp usta birer savaşçı olarak dönerler ve anca öyle ölümsüzler birliğine katılabilirlerdi.

Pers Ölümsüzleri sadece özel durumlarda aksiyon alırlardı. Mesela Spartlalılar 30-40 kişilik Pers öncü kuvvetlerini bir çırpıda katledince Ölümsüzler, Spartlalıların etrafını sarmış ve savaşa son verniştir. Heredot'tan öğrendiğimize göre Pers'lilerin Yunan işgali sırasında da önemli rol oynayan ölümsüzler, Thermoplyae muharebesinin de kilit isimlerindedir.

• fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Özgür UYAR, Erol ÖZTÜRK, Selim UYGUN

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: ölümsüzler
« Yanıtla #1 : 28 Ekim 2016, 20:02:46 »
Paylaştiginiz tüm konular icin tesekkürler Murat bey cok ince konulara deyinmişsiniz. Diger konularda bizi cok cok düşündüren yerler var. Birde bu eski çağ beni delirtiyor bu konulardan kendimi alamiyorum. Bende zaten günlük hayatimin bi parcasi olmuş olarak buldum sonunda kendimi. Eski yunanlilar mükemmel tarih arcaic dönem heleki savaşları.
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ölümsüzler
« Yanıtla #2 : 28 Ekim 2016, 21:14:38 »
Ben teşekkür ederim özgür bey
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende