Gönderen Konu: geçici hafıza kaybı  (Okunma sayısı 2076 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Cihad GÜL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
geçici hafıza kaybı
« : 27 Ekim 2016, 11:34:20 »
 ??? bende mi sorun var tüfek mi sapıtıyor ara sıra anlamadım. huğlu poze kullanıcılarına bi sorum var .
bu sezon başı slx t1 12 modelinden almıştım,elim selektöre iyice alıştı.
son zamanlarda sıklıkla kullanıyorum avın geçiş mesafesine göre .
sorum şu ben mi şaşırıyorum anlamadım alta aldım sanıyorum üst patlamış üste aldım sanıyorum alt patlamış. şaşırmaya başladım.
elinde poze olanlar dan ricam.kontrol edebilirler mi? sağ alt sol üst mü ? yoksa tam tersimi ?
birde şok tecrübesi paylaşırsanız memnun olurum sizce alt geniş üst dar mı olmalı yoksa tersimi ?
ithal ve yerli çok poze inceledim hemen hemen hepsi aynı . full şoklu lar da alt geniş üst dar şok oluyor.
sizce bunun teknik bir sebebi var mı ?

« Son Düzenleme: 27 Ekim 2016, 11:38:57 Gönderen: M.Cihad GÜL »
Mustafa Cihad GÜL
A Rh +  1982 KONYA

Çevrimdışı Mehmet USTATÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: geçici hafıza kaybı
« Yanıtla #1 : 27 Ekim 2016, 11:59:03 »
Bu şok olayı başka bir konuda bahsedilmisti, alt göz kilit mekanizmasina daha yakın olduğundan ust göze gore tufegin  mekanizmasinda lackalasip gevseklik oluşma riski daha azmis ,  bu sebeplede genelde ilk yani yakın kalkan ava atilan alt göz oluyormus.
  • Kral Tundra
1986 - Kocaeli

The following users thanked this post: M.Cihad GÜL

Çevrimdışı M.Cihad GÜL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #2 : 27 Ekim 2016, 12:08:36 »
Bu şok olayı başka bir konuda bahsedilmisti, alt göz kilit mekanizmasina daha yakın olduğundan ust göze gore tufegin  mekanizmasinda lackalasip gevseklik oluşma riski daha azmis ,  bu sebeplede genelde ilk yani yakın kalkan ava atilan alt göz oluyormus.

konuyu bulamadım . mantıklı tabi ama bana göre bantla olan mesafesi gibi geliyor.
Mustafa Cihad GÜL
A Rh +  1982 KONYA

Çevrimdışı Baki BARIŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 27 Ekim 2016, 13:10:27 »
M.Cihat Gül hocam,Sağ alt-Sol üst,fişeği hızlı doldur boşalt istiyorsan tek atışlarda üste geniş,alta dar şok kullan.Tercih sana kalmış
İSTANBUL

The following users thanked this post: M.Cihad GÜL, Selim UYGUN

Çevrimdışı M.Cihad GÜL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #4 : 27 Ekim 2016, 14:12:49 »
M.Cihat Gül hocam,Sağ alt-Sol üst,fişeği hızlı doldur boşalt istiyorsan tek atışlarda üste geniş,alta dar şok kullan.Tercih sana kalmış

yani hocam sizce teknik olarak bi önemi yok anladığım kadarı ile ?

biraz önce bi kaç atış yaptık ben şeride olan mesafesinde dolayı önceliğin alt gözde olduğunu düşünüyordum ama grupmanda hiç bi fark yok.
size katılıyorum. tercih bize kalmış :)
Mustafa Cihad GÜL
A Rh +  1982 KONYA

Çevrimdışı Şevki MİRZA

• Müdavim Üyemiz
  • PARTRİDGE HUNTER
« Yanıtla #5 : 29 Ekim 2016, 20:22:55 »
yıllardın huğlu poze kullanırım .. gözünü değiştirip ilk o olsun sonra bu olsun yakınsa bu uzaksa bu ... sıkıntı yaratır değiştirece kadar zaten av uzaklaşır gider..
sola çektimi üst göz sağa çektimi alt göz standart tır bu olay bütün tüfeklerde.. şok olarak her daim 3  4  şok takılı durur tabı namlu 71 namlu..
herzaman ilk olarak üst gözü atın hedefe yakın olarak .. ve arpacığa en yakın namlu üst gözdür. alt namlu arpacığa uzaklığı yarım cm den daha fazladır.. naçizane fikrim
  • Huğlu 103 Ce Süper poze
  • Huğlu Renova
  • Canik 55 shark fc
  • Huğlu 200AC
1985 - Ankara

The following users thanked this post: M.Cihad GÜL, Selim UYGUN

Çevrimdışı M.Cihad GÜL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #6 : 29 Ekim 2016, 21:33:02 »
yıllardın huğlu poze kullanırım .. gözünü değiştirip ilk o olsun sonra bu olsun yakınsa bu uzaksa bu ... sıkıntı yaratır değiştirece kadar zaten av uzaklaşır gider..
sola çektimi üst göz sağa çektimi alt göz standart tır bu olay bütün tüfeklerde.. şok olarak her daim 3  4  şok takılı durur tabı namlu 71 namlu..
herzaman ilk olarak üst gözü atın hedefe yakın olarak .. ve arpacığa en yakın namlu üst gözdür. alt namlu arpacığa uzaklığı yarım cm den daha fazladır.. naçizane fikrim

aynen böyle düşünüyorum fakat sabit şoklu tüfeklerde neden alt göz geniş üst göz dar net bilgim yok. merakımda bu.

benim soruna gelince tüfekte sorun var. kimse duymasın yeni fark ettik :))))
Mustafa Cihad GÜL
A Rh +  1982 KONYA