Gönderen Konu: Her Av İçin 2 Şer Koli Fişek Almak İsteseniz Ne Alırdınız.  (Okunma sayısı 3158 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kenan ÇAVDAR

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Sr112Ke Var Mobil şoklu 3'' 18.6 Sanırsam Son 6 rakamı tam okunmuyor.

Tüfek fişek secimi ws denemekle bulamadım ama almak istiyorum. Tecrubeleriniz Benden üstündür.
Ben Böyle düşündüm.

Tahtalı                            : B&P Pellagri 12Cal. 36Gr. MB Long Range  6   / Winchester Special Pigeon 36 Gr 5
Ördek/Kaz                      :Cheddite 100 Metri Av Fişeği    / RC50 12Cal. 50Gr. Magnum Av Fişeği (50 Gr korkutuyo ama 3'' ise atmali)                       
Çulluk                            : Fiocchi 12Cal. 34Gr. Dispersante Av Fişeği  /   Rc 12Cal. Dispersante Av Fişeği ( 2 Sinden biri yeter gibi.hiçbirini kullanmadim

Çakal Tilki ws için          : 0 ve alti 20 30 palet olan birşeyler

Bıldırcın                         :Fiocchi 12Cal. 30Gr. Keçe Tapa Av Fişeği

Domuz Ve Hedef            :B&P Pellagri ThrillShock 12Cal. Tek Kurşun /Fiocchi Tıro A Palla 12Cal. 28Gr. Tek Kurşun

Karga Avi için                :  Bunu kim nederse dedin Emrah bey ne derse o  :D

Bunları düşündüm deneme imkanım olmadi ama bizdeki de merak.
Hiçbirini doğru dürüst atmadim.

fişekler sp için  Kullanma durumuma göre 1 er koli yada 2 şer koli alıcam.

Her sene fişek takip etmek istemiyorum..

Tüfeğin fişeğini de bilmiyorum.
  • Huğlu SR112KE
1986 - Bartın

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Aslında tahtalı, tavşan ve ördek için aynı fişeği kullanın bp mg2 flash ve rc camuflage 37 gr 5 no.            çulluk  için rc dispersant 9 no ve  rc titano 9 no                                                                                         bıldırcın rc titano 9 no                                                                                                                                çakal ve tilki için 05 ithal fişek                                                                                                                    domuz rc palla veya bp thrill shock veya bp tek kurşun                                                                              keklik rc sipe 7 no                                                                                                                                     Çok masrafa gerek yok aynı fişekle birçok av yapabilirsiniz ben hep 8 ve 5 no fişek alırım genelde ;)
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsılmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

The following users thanked this post: Selim UYGUN, Kenan ÇAVDAR

Çevrimdışı Kenan ÇAVDAR

• *
Aslında tahtalı, tavşan ve ördek için aynı fişeği kullanın bp mg2 flash ve rc camuflage 37 gr 5 no.            çulluk  için rc dispersant 9 no ve  rc titano 9 no                                                                                         bıldırcın rc titano 9 no                                                                                                                                çakal ve tilki için 05 ithal fişek                                                                                                                    domuz rc palla veya bp thrill shock veya bp tek kurşun                                                                              keklik rc sipe 7 no                                                                                                                                     Çok masrafa gerek yok aynı fişekle birçok av yapabilirsiniz ben hep 8 ve 5 no fişek alırım genelde ;)

Kötü alişkanliklara vermediğim paraları verecem desem :D Kötü alişkanliklardan bunlarlar arınıyorum
  • Huğlu SR112KE
1986 - Bartın

The following users thanked this post: Yasin TORAN, Selim UYGUN

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
O zaman B&P ve RC nin çok güzel çeşitleri var bunlar dışına pek çıkmayın. Avcılık gibisi varmı süper enerji atıyor kalori stres bırakmıyor :)
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsılmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

Çevrimdışı Kenan ÇAVDAR

• *
O zaman B&P ve RC nin çok güzel çeşitleri var bunlar dışına pek çıkmayın. Avcılık gibisi varmı süper enerji atıyor kalori stres bırakmıyor :)

Aynen öyle pazar günü akşama kadar gezdim uzun zamandır gitmediğim yol geçmez yerlere gitim. 1 fişek bile atmadim  hiçbirşey yoktu.  Ter içinde kalmişim  yoruldum dinlenem bile demedim aklımın ucuna gelmedi.

Ama nedense bu hafta da gidesim var :D millet kahvede otursun :D Koz ver desin dursun.
  • Huğlu SR112KE
1986 - Bartın

The following users thanked this post: Yasin TORAN, Selim UYGUN

Çevrimdışı İhsan ÇIKRIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bartın'ın neresinden toprağım
Huğlu 104 A 71 Poze,
Army Marocchi 71 Poze,
Huğlu 16 Kalibre 76 Çifte,
Ateş Seter, 
1982 Bartın/İstanbul

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
Kardeş gözünü seveyim ne o öyle 36 50 gramlar? Elinizdeki çifte ile bence maximum 34 gramla her türlü avı rahat rahat yaparsınız. Ağır gramaj sevdası ile tüfekten dayak yemenin bence manası yok.
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı Kenan ÇAVDAR

• *
Bartın'ın neresinden toprağım

Ulugeçitambarcı merkez sendemi Bartın :D
  • Huğlu SR112KE
1986 - Bartın

Çevrimdışı Kenan ÇAVDAR

• *
Kardeş gözünü seveyim ne o öyle 36 50 gramlar? Elinizdeki çifte ile bence maximum 34 gramla her türlü avı rahat rahat yaparsınız. Ağır gramaj sevdası ile tüfekten dayak yemenin bence manası yok.

Haklısınız  bi arar omuzu morartmıştım nerden oldugunu anlayamadım. sonradan çaktim 3 5 kutu fişek yakmıştım yüksek gr onlar yaptıgını  atletli atişlarda yaz ayında çaktım :D

3'' sp neden yapıyorlar  diyerekten atıyoruz :S 3'' se atmalı
  • Huğlu SR112KE
1986 - Bartın

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
Bunlar hep amerikan oyunu 😀 Hep daha fazlasını daha büyüğünü iste. Adamların fastfood porsiyonları ile bizde 3 kişilik aile doyar. Gelmeyin amerikanın oyunlarına yeterinden fazlası zararlıdır en kötü ihtimal faydası yoktur. Herşeyin...
Ersin BAHAR
1983 mersin

The following users thanked this post: Kenan ÇAVDAR

Çevrimdışı Mustafa GÖNEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Kenan Bey bakış açınız bana farklı geldi.

Bence burada tüfeğin potansiyelinden ziyade atış konforu öncelikli olmalı. Düşündüğünüz fişeklere baktım da bıldırcın ile domuz fişeği hariç hepsi yüksek gramaj ve bu fişeklerden 2'şer koli aldığınızı düşündüm bi an...

Keyif sizin tabi ki ama bence de S&S veya O/U çiftelerde istisna durumlar hariç 34'ün üzerine çıkmaya gerek yok. Bu sayede hem geri tepme olayı daha düşük olacak, hem tüfek daha az çırpma yapacağı için ikinci atışa daha hazır olacaksınız hem de tüfeğiniz ve kulaklarınız daha az hasar görecek.

Rast gele.

1988 - Fethiye/Muğla - Bayramiç/Çanakkale

• Akdaş AH212 Kamuflaj 71 cm Yarı Otomatik
  • Yıldız SPZ ME Steel 71 cm Üst/Alt Çifte

The following users thanked this post: Kenan ÇAVDAR

Çevrimdışı Mustafa GÖNEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bir de denemekle bulamadığınız/denemediğiniz fişeklerden bu kadar fazla miktar almak çok doğru değil bence.

Ben önce kutu kutu, numara numara, marka marka fişekleri alırım; patlamasını/konforunu, dağılım desenini, ava etkisini ve fiyatını beğendiğim fişeklerden daha sonra düşünmeden fazla fazla alırım.
Fiocchi Nova, RC S4, Mirage JK6, Mirage Standart Game 32, Meca Rifled Slug, Sierra Munysur, BP Big Game Buckshot bunlardan mesala.

• Akdaş AH212 Kamuflaj 71 cm Yarı Otomatik
  • Yıldız SPZ ME Steel 71 cm Üst/Alt Çifte