AVCILIK
Geçtiðimiz haftasonu çok kýymet verdiðim kardeþlerimle birlikte daða çýktýk , av yaptýk . Çoðu hayvansever arkadaþlar bu konuda hassaslar ....Neden hayvanlarý vuruyorsunuz sorusu ise ilk akla gelen ....
Arz edeyim efendim ;
Biz Türk 'üz silaha ve ava olan yatkýnlýðýmýz kanýmýzdan gelir .Tarihe bakýnýz, Atalarýmýzdan geriye kalan oyma ve yontmalara ise daha dikkatli bakýnýz ...Hal böyle olunca bizler ; Genimizin gereðini yapýyoruz ! Hata var ise Atalarýmýzdadýr, eðer onlarda hata varsa. ..haþaa baþka bir yerde problem var demektir ..
Neyse efendim , ben devam edeyim ;
Ava çýkan erkek ya da kadýn fiziken güçlü olduðu gibi , tüm uzuvlarý ile koordinasyon içinde olmayý bilir, geliþtirir ... Gözler seçici olur , kulaklar hassas ...Kuvvetli bacak kaslarý ve kuvvetli omuzlara sahip olur zamanla ...
Doðayý yakýndan tanýr avcý , ona saygý duyar ... Ekip halinde kollektif iþ çýkarmanýn, koordinasyonun özünü kavrar ...Stres atar toprakla haþýrneþir olarak ...
Sesleri ayýrt eder , yönünü tayin eder ...Bulut hareketlerinden tutun da , mevsime gören deðiþen suyun tadýndan iklimin ve havanýn durumunu anlar ....
Poligonda ateþ etmek ile , ön sezileri kuvvetli canlý varlýða ateþ etmek arasýnda da çok büyük farklar vardýr ...Refleks ve zeka avda birleþir ...
Yurt savunmasýnda avcýlýðýn pozitif etkileri vardýr ...Nasýl mý ?
Yukarýda örneklerini verdiðim hususlarýn yaný sýra, daðda kilometrelerce yol giden bir avcý; kýþlasýnda atýl duran askerden daha fazla savaþa hazýrdýr .Harp kondisyon ister, doðayý kullanmayý bilmeyi gerektirir. Hayatý idame ise olmaz ise olmazdýr .
Daðýnda tepesinde avcý olmayan bir devletin boþ kalan arazilerini eþkýya basar ....Avcýlýk yalnýzca hayvan vurma eylemi ya da hobi deðildir anlayacaðýnýz ....
Doðayý anlamak, yaratýlýþ mükemmeliyetini çözmek , hayvan ile insan arasýndaki iliþkiyi kavramak açýsýndan da mühimdir ...
Avcýlýk Türk insanýnýn ruhunu yansýtan ve onu her zaman harbe hazýr kýlan ve yaþanýldýðý zaman kavranabilecek bir aktivitedir ...!
Pýsýrýk , gevþek, yumuþak ve hýmbýl insanlarýn yapabileceði bir eylem ise hiç deðildir avcýlýk
...
Türk genini layýki ile taþýyan tüm avcý dostlara selam olsun ....
Avcýlýk ayrýcalýktýr .......
Ersin Atalay /24 Ekim 2016