@Murat YILMAZ 55 Teþekkürler
@Recep ERTUNÇ saðolun.. 18.40 namlu pozeyle 30 gr fiþeklerle çok güzel avlarým oldu, dar namluyla düþük gr avý keyifli oluyor, gt1 ile de aðýr fiþeklerin keyifini çýkartýyorum
Ama bu avda zuber 32 gr 4 no (csb barutlu) ve sterling 34 gr 5 no (mavi kovan barut A1 veya A6 ) kullandým. Açýkçasý bukadar yüksek geçeceklerini tahmin edemedim. Bu fiþekler makul mesafelerde iyi ama uzak atýþlarda etkisiz kalýyor.. Pellagri 34 gr 5 no 50 metreye yakýn mesafelerde daha etkili mesela.. Önleme hatasý yoksa denk gelince kuþu havada býrakmýyor..
Tahtalýda gramaj farketmeksizin hep 5 no fiþek kullanýyorum. hava çok soðuk olursa 3-4 no seçiyorum.. fiþek mevzusu açýlýnca muhabbet uzuyor kusura bakmayýn aklýma geldi yazdým
@Erol ÖZTÜRK þiir gibi konuþtun gerçekten
Teþekkürler..
2013 den bu yana ne hikmetse bizim bölge epey yoðun göç alýyor. Öncesinde tahtalý bulunmaz hint kumaþýydý
Bu durumdan da gayet memnunum çokþükür..
@Menderes NUR iþin zevkli kýsmý o zaten vurmasam bile fiþek atmak güzel oluyor, biz keyif alýyoruz av bayileri bizim gibi karavancýlar sayesinde kazanýyor
sisli puslu hava oluyor tabi, aralýk sabahlarýnda olur, siste pusta fazla uçmaz uçsa da alçak uçuþ yapar..genelde hava açýlana kadar aðaçta tüneyip bekler. Çok teþekkürler size de rast gelsin inþallah..
@Hüseyin ÜSTÜN teþekkürler
önleme iþi ciddi sýkýntý halen tam anlamýyla çözemedim. mesafeye ve kuþun hýzýna atýþ pozisyonuna göre çok deðiþiyor.. Karga avýnýn çok faydasý var tabi olmazmý, ekin kargalarýný görünce tahtalýdan fazla seviniyorum