Gönderen Konu: Meca'nın bior tapa fişekleri hakkında bilgi sahibi olan var mı?  (Okunma sayısı 4989 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan HEKİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Çulluk avında kullanmak üzere almayı düşünüyorum.Çifte ile kullanacağım havalar şuan 15 derece civarı 30 gr düşünüyorum sizce iyi bir seçim mi?

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
iyi seçim 9 no olsun. ama 2. fişek olarak kullan derim. ilk fişek dispersant tapa 9 no olsun veya keçe 9 no
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsılmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

The following users thanked this post: Hakan HEKİM, Selim UYGUN

Çevrimdışı Mesut KARATAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Hakan bey birinin konuyu açmasını bekliyordum. Bu yıl meca bior 9 no fişeği int. Satın aldım. Akdaş poze nin namlü içerisinde saki tapa erimesi gibi bir tabaka oluşturur. Silahı kendim temizleyemedim. Akdaş A gönderdim. Namlü içine yağlı zımpara attılar. Fişekten birkaç tane arkadaşa verdim. Onun huğlu otomotiktede aynısı oldu. Ancak kendi imkanı ile temizledi. İsterseniz size bir kutu gönderebilirim. Halen bende birkaç kutu var. Ayrıca bu sezon bu fişekten kullanan var ise yorumlarını bekliyoruz.

Galaxy Nexus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1976-Elazığ/Palu (Malatya da ikamet eder)

Çevrimdışı Hakan HEKİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Namlu iç çapına göre saçmaların kücük kaldığında saçmaların bior tapa ile namlu arasında sıkışıp sıvandığını duydum.Sizin tüfeğinizin namlu çapı kaç?Bu sorun sadece meca için değil yaf içinde geçerli internette açılmış başlıklar var.Tecrübesi olanlar konuyu aydınlatacaktırlar.

Çevrimdışı Mesut KARATAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Namlü iç çapı  silahta yazıyor ancak fabrika bunu muhtemelen 18.40 olarak tanımlıyor. Silahın Akdaş 312 se

Galaxy Nexus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1976-Elazığ/Palu (Malatya da ikamet eder)

The following users thanked this post: Hakan HEKİM

Çevrimdışı Hakan HEKİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Benim çapta aynı hafta sonu 8 numara fişeği deneyip aynı etkinin olup olmadığını yazarım.

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2016, 21:26:42 Gönderen: Selim UYGUN »

Çevrimdışı Arif ÇANDIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
5 kutu 28 gr 10 numara biorunu aldım sezon açılmadan hem huğlu hem armsan phonemayla kullandım ama bir tane cansız düşen kuş görmedim bütün kuşlar ya yaralı düştü ya yaralı gitti..ama tabiki bu bizim tecrübemiz belki memnun olanlar vardır..
  • Armsan Phenoma Max5 / 76 cm
  • Stoeger M3000 Sentetik / 71 cm
  • Akkar Churchill 206 Silver / 71 cm
  • Ata Arms Sp Çulluk / 61 cm
  • Armtac RS-X3 / 61 cm
1991 / 03 memleket / 44 ikamet

_Avcı Rastgele_

Çevrimdışı M.Cihad GÜL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
işiniz yokmu arkadaş sizin yaa :) internet denen zıkkım çıkana kadar ne saçma sıvama vardı ne bilmem ne tapa vardı. petentenmasyon bilmem ne vardı
ne bilmem guruplama vardı alırdık tüfeği dikerdik tenekeyi 60 adıma saçma içindeyse on numara. bitti. hiç yanılmadık. bellemiş millet 36,6m neden bu mesafe oda garip. tüfek deniyoruz diye garip garip işler. sonra biri kalkıyor 70 metrede 12 saçma var diyince adamı yalancı çıkarmaya çalışılıyor.
saçmanın kaç metre gittiğini kurşunun kaç metre gittiğini bilen yok. sizin hayal dediğiniz mesafelerden tavşan vurmakla geçti ömrümüz. sizin bu testleriniz basit komik geliyor benim gibilere. bötyle yapmacık basit işler çoğalınca soğudum bu forumdan yıllardır giriyorum gülüp gülüp çıkıyorum. bi çoğunuz yokken biz vardık ama şimdi bakıyorum forumun en kıymetli konusu bizim dağılma sebebimiz olan keçi bokundan barut olurmuy u sollamış. iyi denenmeler. :)))
« Son Düzenleme: 20 Ekim 2016, 10:20:11 Gönderen: M.Cihad GÜL »
Mustafa Cihad GÜL
A Rh +  1982 KONYA

The following users thanked this post: Onur TAVACI, Yaşar KÖKÇEN

Çevrimdışı M.Cihad GÜL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
tüfeğin saçma sıvıyorsa alacaksın mazotu sıkacaksın namluya tel çekeceksin. pırıl pırıl :)
Mustafa Cihad GÜL
A Rh +  1982 KONYA

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
işiniz yokmu arkadaş sizin yaa :) internet denen zıkkım çıkana kadar ne saçma sıvama vardı ne bilmem ne tapa vardı. petentenmasyon bilmem ne vardı
ne bilmem guruplama vardı alırdık tüfeği dikerdik tenekeyi 60 adıma saçma içindeyse on numara. bitti. hiç yanılmadık. bellemiş millet 36,6m neden bu mesafe oda garip. tüfek deniyoruz diye garip garip işler. sonra biri kalkıyor 70 metrede 12 saçma var diyince adamı yalancı çıkarmaya çalışılıyor.
saçmanın kaç metre gittiğini kurşunun kaç metre gittiğini bilen yok. sizin hayal dediğiniz mesafelerden tavşan vurmakla geçti ömrümüz. sizin bu testleriniz basit komik geliyor benim gibilere. bötyle yapmacık basit işler çoğalınca soğudum bu forumdan yıllardır giriyorum gülüp gülüp çıkıyorum.. şimdi bakıyorum forumun en kıymetli konusu bizim dağılma sebebimiz olan keçi bokundan barut olurmuy u sollamış. iyi denenmeler. :)))

Aslında yukarıda saydığınız şeylerin bir çoğunun cevabı forumda var eski olmanıza rağmen demek ki forumu tam anlamıyla incelememişsiniz M.Cihad Bey.
Ör: neden 36,6 metre,kurşun kaç metre gider,neden 60 adım ve teneke gibi...
 "bi çoğunuz yokken biz vardık" slogan gibi olmuş elbette birileri bir öncekinden sonra üye olacak sürekli yaşayan bir forum burası.
1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: İlhan GÜNEN, Selim UYGUN

Çevrimdışı M.Cihad GÜL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Aslında yukarıda saydığınız şeylerin bir çoğunun cevabı forumda var eski olmanıza rağmen demek ki forumu tam anlamıyla incelememişsiniz M.Cihad Bey.
Ör: neden 36,6 metre,kurşun kaç metre gider,neden 60 adım ve teneke gibi...
 "bi çoğunuz yokken biz vardık" slogan gibi olmuş elbette birileri bir öncekinden sonra üye olacak sürekli yaşayan bir forum burası.

onlar soru değildi.  merakda etmedim zaten . ben ingiliz değilim. metre kullanırım. elin ingilizi hollan&holland atış okulunda 30 inçlik atış kağıdı kullanıyor diye bende 30*2,54= 76 cm kağıt yada bilmem kaç yardada sıfırlama yapılıyor diye 36,60 m kullanmak zorunda değilim.
milletin bu özentili tepeden bakar her haltı bilirim ama kusur tüfekte yada bu yıl meca fişeği beceremiyor yada bilmem kim ustanın tüfeği 36,60 :))) metrede sürekli sol üste vuruyor tavırları varya bitiriyor beni :) balistik eğriden haberi yok almiş bi tüfek bu hafta sonu test atışındaydım :)
ne güzel.
sen boşver hemşerim benim ne demek istediğimi anlıyan anladı girdi okudu ve çıktı.bu konuyada bi atıfta bulunmuyorum denk geldi sadece . konuyu daha fazla kirletmeyelim. ben tavsiyemde bulundum zaten arkadaşın işine yararsa ne mutlu. :)
çözüm mazot ve harbi yayı ;)
« Son Düzenleme: 20 Ekim 2016, 10:16:53 Gönderen: M.Cihad GÜL »
Mustafa Cihad GÜL
A Rh +  1982 KONYA

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
.
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2016, 21:24:57 Gönderen: Selim UYGUN »

The following users thanked this post: İlhan GÜNEN, Ramazan ÖZ

Çevrimdışı Ömer İNCİR

• *
  • Herkese Rastgele :)
ekim ayının başlarında meca bior 28 gr 11 no kullandık bıldırcın avında ve çok memnun kaldık ekip olarak gayet güzel fişekler bence 8  9  10   numaraları çullukta çok güzel iş yapar  havanın sıcaklığına göre gramajı artırmak yeterli olur
ömer İNCİR
Armsan Phenoma Argentum & Sarsılmaz Megastar 
Kurzhaar
1987 antalya

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
bu sene 10/28 ve 10/30 kullandık gayette memnunuz 3 yıldan beri kullanıyoruz hatta yanlışlıkla olsada üveiyktede attım başarılı sıvanma olmadı hiç benim tüfeklerde
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh
  • sarsılmaz camo 61 namlu

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
saçmanın kaç metre gittiğini kurşunun kaç metre gittiğini bilen yok. sizin hayal dediğiniz mesafelerden tavşan vurmakla geçti ömrümüz. sizin bu testleriniz basit komik geliyor benim gibilere. bötyle yapmacık basit işler çoğalınca soğudum bu forumdan yıllardır giriyorum gülüp gülüp çıkıyorum. bi çoğunuz yokken biz vardık ama şimdi bakıyorum forumun en kıymetli konusu bizim dağılma sebebimiz olan keçi bokundan barut olurmuy u sollamış. iyi denenmeler. :)))
Sn GÜL

Forum profilinize bakmadan  sizi epey yaşı ilerlemiş zannetmiştim.

Ancak öyle bir anlatmışsınız ki  siz olayı zaten bitirmişsiniz.
Bu forum  bilgi paylaşımı yapılması için kurulmuş bir paylaşım sitesi.

İyi yada kötü herkes fikrini,gözlemini,deneyimini,fotograf ve video larla paylaşabilir.

Eğridir, doğrudur ,hatalıdır yanlıştır bunu tartışabiliriz.

Amaç burada iyi niyetli olmak.Bilgi ve tecrübelerini paylaşmak.

Fakat sizi forumda yeni yeni görüyorum.Eski üye olmanız benim için hiç bir şey ifade etmiyor.

Şu ana kadarda bir paylaşımınızı görmediğim gibi  birde paylaşan arkadaşları zan altında bırakacak açıklamalar yapmışsınız.

Sanki paylaşım yapanlar suçluymuş gibi.

Buyrun siz madem bu işleri bitirdiniz tecrübelerinizi yazında bizde faydalanalım.

Konu sizin ilginizi çekmiyorsa bırakın efendim ilgisi çekenler paylaşım yapmaya devam etsin.

Lütfen iyi niyetli olalım.En azından olmak için kendimizi  zorlayalım.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Mutlucan KAYGAN, Hakan HEKİM, Selim UYGUN

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
@M.Cihad GÜL ,

Bence bırakın insanlar kendi denemelerini yapsınlar, paylaşımlarını da isterlerse yaparlar istemezlerse yapmazlar. Bırakın boşverin, insanlar ne yapmak isterlerse yapsınlar, ayrıca o çıkış sebebini yazmaya çalıştığınız o rakamların hiç birinin sebebi sizin yazdıklarınız değil, hepsinin bir nedeni var, teknik bir açıklaması var. Ancak insanların paylaşım yapmaları yönündeki isteği ya da motivasyonlarını azaltabilecek mesaj ya da üyelere pek olumlu bakamıyoruz. Kusura bakmayın.

Madem insanların paylaşımları "bitiriyor" sizi, isterseniz hiç girmeyebilirsiniz foruma... Hiç bir şey de okumayın bence.

Ha bir de, "balistik eğri" demişsiniz. Bize "balistik eğriyi" biraz anlatır mısınız? Anlatamazsanız ya da anlattıklarınızın arasında tek kelime yanlış olursa, ben başka bir şey yapacağım.

onlar soru değildi.  merakda etmedim zaten . ben ingiliz değilim. metre kullanırım. elin ingilizi hollan&holland atış okulunda 30 inçlik atış kağıdı kullanıyor diye bende 30*2,54= 76 cm kağıt yada bilmem kaç yardada sıfırlama yapılıyor diye 36,60 m kullanmak zorunda değilim.
milletin bu özentili tepeden bakar her haltı bilirim ama kusur tüfekte yada bu yıl meca fişeği beceremiyor yada bilmem kim ustanın tüfeği 36,60 :))) metrede sürekli sol üste vuruyor tavırları varya bitiriyor beni :) balistik eğriden haberi yok almiş bi tüfek bu hafta sonu test atışındaydım :)
ne güzel.
sen boşver hemşerim benim ne demek istediğimi anlıyan anladı girdi okudu ve çıktı.bu konuyada bi atıfta bulunmuyorum denk geldi sadece . konuyu daha fazla kirletmeyelim. ben tavsiyemde bulundum zaten arkadaşın işine yararsa ne mutlu. :)
çözüm mazot ve harbi yayı ;)

• Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul