Değerli Avcı Arkadaşlar
Birçok avcı arkadaşım artık belgesiz, kotasız, rezervasyonsuz ava yönelmeye başladı. Bu arkadaşlar bugüne kadar avlanma belgesi, vize, av pulu, ruhsat gibi tüm şartlarını yerine getiren dostlarım. Ancak AVBİS denen ve kötürüm doğan bu uygulama yüzünden belgeli avcılığı bırakma noktasına geldik.
Biz İzmir' de birçok av bölgesine gitmekteyiz. Bunlardan biri de bu yıl TİRE DEVLET AVLAĞI sınırları içinde kalan Belevi Gölü. Ancak gelin görün ki (bu yıl MAK kararlarınca yasaklanmış bölge değil) bu avlakta ördek ve diğer su kuşlarının kotası yok. Milli Parklar yetkilileri ile 2 gündür yaptığım görüşmelerde sorunun çözülemeyeceğini anladım.
Avlaklarda Kota belirleme de sayım, popülasyon kalitesi, üreme süreleri, alt-üst türler vb.. hiçbir bilimsel yaklaşımın uygulanmadığı, o avlakta hangi türlerin kotaya gireceğine bölge avcılarına gönderilen anketlere göre karar verildiğini, maalesef bu yıl eksiklikler olduğunu, kısaca bu yıl bu eksikliklerle idare etmemiz gerektiğini öğrendim.
Sözkonusu bölgenin yerel avcıları tarafından; ördek, kaz gibi su kuşlarının özellikle kotaya girmemesi için yönlendirici bilgi verildiğini, yöre avcılarının (tabiki hepsi değil) kota, gün, belge dinlemeden hatta avlanma dönemi açılmadan bu bölgede av yaptıklarını anlattım. Tüm bunları bildiklerini ancak birşey yapamadıklarını belirttiler.
Özellikle İzmir' li avcı arkadaşlardan ricam, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne hitaben, kayıtlı oldukları Avcı Dernek yada Klüplerin başkanlarınca kaşe imza yapılmış dilekçe göndermeleridir.
Bu sayede sesimizi duyurmaya, dikkate alınmaya çalışacağız. Bugün iki derneği bu konuda yönlendirdim. Yarın dilekçeler gidiyor. Avlaklarımıza sahip çıkalım Arkadaşlar, sesimizi duyurmadan dikkate almıyorlar çünkü.