Yaklaşık 2 hafta önce bıldırcın avından çıkarken tarla üzerinde karşımdan paralel şekilde epey uzak mesafeden karga geçiyordu..
Tavsiye üzerine hazırladığım numunelik 37 gr 1 no doluyu da hedefe veya kargaya denerim diye yanımda götürmüştüm..
kargayı görünce hemen fişeği değiştirdim, az bir önleme verdim ve tetik keser kesmez karga kafa üstü cansız düştü.
Tüfekte 5 şok takılıydı.. Hem şaşırdım hem de çok sevindim

Kargaya atış yaptığım mesafe 78 adım geldi, eksiği yok fazlası var en az 50 metre yapıyor..
Aynı doludan 1 no saçmayla 25 tane hazırladım, içerik, 1.75 gr A tip vectan barut ve 37 gr saçma.. Tapa zuberin klasik 2 kanatlı tapası...
Doluların formülü, ünlü fişek tasarımcısı
@Hüseyin ÜSTÜN imzalı, patent ona ait

2016-2017 Sonbahar-Kış kreasyonu için özel formül oluyormuş bu

Hüseyin abi, 50 metrelerde merkez saçmalar çok güçlü ve öldürücü oluyor demişti, gerçekten öyle, etkisi ve özellikle hızı muhteşemdi..
Bu fişeğin esprisi grupmandan ziyade uzak mesafedeki saçma gücüymüş. İnşallah zorlu havalarda ördekler üzerinde de güzel sonuçlar elde etmek nasip olur..
Bu da aynı dolunun 3 no saçmasıyla merkez yoğunluğu görmek için yaptığım 36.6 metre atışı..

Leş kargalarıyla pek ilgilenmiyorum ama ekin kargaları henüz gelmediler, adamın olmadığı yerde keçiye adurrahman çelebi derlermiş benimki de o hesap