Yaklaþýk 2 hafta önce býldýrcýn avýndan çýkarken tarla üzerinde karþýmdan paralel þekilde epey uzak mesafeden karga geçiyordu..
Tavsiye üzerine hazýrladýðým numunelik 37 gr 1 no doluyu da hedefe veya kargaya denerim diye yanýmda götürmüþtüm..
kargayý görünce hemen fiþeði deðiþtirdim, az bir önleme verdim ve tetik keser kesmez karga kafa üstü cansýz düþtü.
Tüfekte 5 þok takýlýydý.. Hem þaþýrdým hem de çok sevindim
Kargaya atýþ yaptýðým mesafe 78 adým geldi, eksiði yok fazlasý var en az 50 metre yapýyor..
Ayný doludan 1 no saçmayla 25 tane hazýrladým, içerik, 1.75 gr A tip vectan barut ve 37 gr saçma.. Tapa zuberin klasik 2 kanatlý tapasý...
Dolularýn formülü, ünlü fiþek tasarýmcýsý
@Hüseyin ÜSTÜN imzalý, patent ona ait
2016-2017 Sonbahar-Kýþ kreasyonu için özel formül oluyormuþ bu
Hüseyin abi, 50 metrelerde merkez saçmalar çok güçlü ve öldürücü oluyor demiþti, gerçekten öyle, etkisi ve özellikle hýzý muhteþemdi..
Bu fiþeðin esprisi grupmandan ziyade uzak mesafedeki saçma gücüymüþ. Ýnþallah zorlu havalarda ördekler üzerinde de güzel sonuçlar elde etmek nasip olur..
Bu da ayný dolunun 3 no saçmasýyla merkez yoðunluðu görmek için yaptýðým 36.6 metre atýþý..
Leþ kargalarýyla pek ilgilenmiyorum ama ekin kargalarý henüz gelmediler, adamýn olmadýðý yerde keçiye adurrahman çelebi derlermiþ benimki de o hesap