Gönderen Konu: Unutamadığınız Avcılık Anılarınız  (Okunma sayısı 3877 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Onur CELEP

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Unutamadığınız Avcılık Anılarınız
« : 08 Ekim 2016, 12:11:53 »
Sevgili büyüklerim bu konuyu açma sebebim sizin tecrübe ve güzel zamanlarınızı benimde burdan okuyarak,kısmen de olsa yaşamak istememdir. O yüzden burda unutamadığınız yada çok hoşunuza giden anılarınızı yazar ve benimle paylaşırsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim. O0
*2000-Mersin
*Avcılık tedavi edilmesi imkansız bir hastalıktır.

The following users thanked this post: Fatih S.M.YAPAR, Atagan YILDIZ, Halit YILDIRIM

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Unutamadığınız Avcılık Anılarınız
« Yanıtla #1 : 08 Ekim 2016, 14:50:14 »
Daha geçen gün ilginç bir şey geldi başıma bıldırcın avında bıldırcına attım yaralandı fakat gidiyor tam benim arabanın hizasına gelince birden yükseldi ve arabanın bagajının dibine ölü düştü 😊
Yaklaşık 10 gün öncede bıldırcına gidecez arkadaşa geliyorum diye telefon ettim,oda tamam geliyorum dedi evinin önüne vardım telefon ediyor hadi gel diye bende evin önündeyim dedim hani nerdesin dedi bende senin evin önündeyim dedim,güldü. Meğer oda benim evin önündeymiş ikimizde aynı anda arabaya binip evlerimizin önüne gitmişiz 😊
Anılar say say bitmez de geçen sene keklik avı açılışında heyecanla arabadan indim kuşandım ve çıktım ava arabadan bir 100 metre ayrıldım birşeyler eksik gibi birde baktım köpek yok bagajda unutmuşum heyecandan😊

reeder_P8C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 08 Ekim 2016, 15:03:08 »
Daha geçen gün ilginç bir şey geldi başıma bıldırcın avında bıldırcına attım yaralandı fakat gidiyor tam benim arabanın hizasına gelince birden yükseldi ve arabanın bagajının dibine ölü düştü 😊
Yaklaşık 10 gün öncede bıldırcına gidecez arkadaşa geliyorum diye telefon ettim,oda tamam geliyorum dedi evinin önüne vardım telefon ediyor hadi gel diye bende evin önündeyim dedim hani nerdesin dedi bende senin evin önündeyim dedim,güldü. Meğer oda benim evin önündeymiş ikimizde aynı anda arabaya binip evlerimizin önüne gitmişiz 😊
Anılar say say bitmez de geçen sene keklik avı açılışında heyecanla arabadan indim kuşandım ve çıktım ava arabadan bir 100 metre ayrıldım birşeyler eksik gibi birde baktım köpek yok bagajda unutmuşum heyecandan😊

reeder_P8C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

:) :)   bende arbanın anahtarını yeleğin içine koymuşum  yeleğide arabanın içine atıp kapıyıda kapattımışım  dışarıda mahsur kalmışık 2 saat sonra çilingirci çagırıp halletmiştik 
« Son Düzenleme: 08 Ekim 2016, 15:04:35 Gönderen: Özgür ATAŞ »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

The following users thanked this post: Fatih S.M.YAPAR, Selim UYGUN, Onur CELEP

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #3 : 08 Ekim 2016, 16:38:50 »
Avcılığa ilk başladığımda tavşan avını tam bilmediğim zamanlar,değerli ustan Dağdelen abim Ilgaz dağının eteklerinden telsizden anons ediyor"Atagan tavşan kalktı önünü kes,karşı dağın eteğini kuşat"diye.Ben heyecan ile tam ters istikametteki dağın yamacına dönüp ilerlemişim😊Köpek sesleride var,meğerki karşı dağda köyün köpekleri imiş havlayan😊En son gide gide telsizin menzili alanı dışına çıktık😊
Sonra anladım epeyi ters istikamete gittiğimi😊
Aklımıza geldikçe güleriz😊
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 08 Ekim 2016, 16:48:55 »
çok güzel mevzular çıkacak bu konuda..

bizimde geçen yıl keklik açılışında benim( gitmediğim bir avdı bu )  arkadaşlar hazırlıkları yapar ve Kayseri'den Tomarza'ya varırlar avlağa girerler teçhizatları kuşanırlar. herkes tüfeğini eline alır bizim Murat'ın tüfeği yok hanginiz aldı benim tüfeğimi diye. feryat figan sonra milletin elindekine sünüyormuş. her ava gidişte anlatılır yarılırız gülmekten.
  • ARMSAN PHENOMA aura 20 ga
  • SARSILMAZ SÜPER VURUCU 0/U
  • GARANTİE CESKA TEK KIRMA
1986 KAYSERİ   / ADANA

The following users thanked this post: Fatih S.M.YAPAR, Atagan YILDIZ, Selim UYGUN, Onur CELEP

Çevrimdışı Onur CELEP

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 08 Ekim 2016, 19:48:31 »
Benim bir amcamın anlattığı anıyı size anlatayım bende. Amcam yıllar önce bir arkadaşıyla keklik avına çıkar merada gezerlerken 2 tane tavşan yatağından fırlar, amcam yılların tecrübesi ile birinin dişi birinin erkek olduğunu anlar ve eyvah der keklik avını bozduğu için ama yinede ikisinide yatırır. Yanlarına gider bakar dişi tavşanın içinde 2 tane tülü(yavru tavşan)var.Birine saçma değmiş diğeri canlı onu zarından çıkarmış yeleğinin içcebine koymuş sıcak tutsun diye ve onu beslemiş.Tamamen gerçektir.
« Son Düzenleme: 08 Ekim 2016, 19:49:54 Gönderen: Onur CELEP »
*2000-Mersin
*Avcılık tedavi edilmesi imkansız bir hastalıktır.

The following users thanked this post: Fatih S.M.YAPAR, Atagan YILDIZ, Gökhan AKDOĞAN, Selim UYGUN

Çevrimdışı Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 08 Ekim 2016, 20:06:53 »
Arkadasim Hasanla ilk keklik avina gittik evdeki butun fisekleri aldim 100 civari harbide filan cantada erzak su filan hey Allahimgun boyu yuruduk bi kanat goremeden geldik.  ;D Simdi10 fisekten fazla goturdugum sayilidir.
« Son Düzenleme: 08 Ekim 2016, 21:52:30 Gönderen: Gökhan AKDOĞAN »
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

The following users thanked this post: Fatih S.M.YAPAR, Atagan YILDIZ, Selim UYGUN, Onur CELEP

asadas74

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 08 Ekim 2016, 21:00:35 »
Çocuk ken evden tüfeği vermezdiler çalardim. Sonra bi hal oldu bana atiğimı vuran adam vuramaz oldum. Meğer babam içinden saçmalari almiş. Sadece ses var.

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Onur CELEP

Çevrimdışı Ömer KARABÖRK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 08 Ekim 2016, 21:20:47 »
Bizim Afşin de muslu topuz abimizin anıları çok komiktir.bigün diyo afedersin iiz tuvalete oturdum diyo biraz sonra baktım ki koca kulakla göz göze geldik karşıdan beni seyrediyor. Hiç kalkmadan aynı pozisyonda yanındaki tüfeği alıyor suratına tavşanı vuruyor.geri işi bitince kalkıyor tavşanı çantaya atıyor.
  • Franchi first class
  • Benelli montefeltro
1986- AFŞİN

The following users thanked this post: Fatih S.M.YAPAR, Onur CELEP

Çevrimdışı Ömer KARABÖRK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 08 Ekim 2016, 21:24:42 »
Benimde bıldırcın avında 16 cal tek kırmamla ilginç bir olayım oldu.bıldırcın kalktı biraz süzdüm attım düştü.tam onu alıyordum baktım 20 metre ilerde yerde bişey çırpınıyor. Gittim baktım ki bitane saçma başka bıldırcının kafasına denk gelmiş onuda aldım
  • Franchi first class
  • Benelli montefeltro
1986- AFŞİN

The following users thanked this post: Fatih S.M.YAPAR, Gökhan AKDOĞAN, Selim UYGUN, Onur CELEP

Çevrimdışı Emrah KÜÇÜK 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 09 Ekim 2016, 00:40:33 »
Selektörlü poze yle ilk avim :)..  tüfek alacak bi arkadaşıma ısrarla poze aldedim oda ejektorlu selektorlu bi poze alms ertesi günü hemen ava çıktık tabi tüfek gıcır gicir, dedim ver sen o tüfeği bana ilk gün boş boş gezmesin ben ona bi av yaptıriym :D girdik ormana bişey bulamadık. Geri dönüş için bi tepeye doğru Tırmanıyorum domuzlarda tepenin diğer yüzünden tirmaniyolarms :)kopeginde sesi cikmadi nerden ciktilar anlamadim en ondeki buyukle aynı anda tam zirvede kafa kafaya geldik bakakaldik birbirimize iki saniyelik bakısmadan sonra hemen tüfeği sırtımdan indirip yüzüme aldım oda kulakları bana doğru kabartti :( aramız 5 -6 metre Arpacık tam şakağinda emniyeti birturlu ileri yitiemiyorum, açılmıyor geri çekiyorm gelmiyo ileri yitiyorum gitmiyor, aradada biyandan tetiğe basiyorum belki patlar ümidiyle ama yok :) Selektöru unutmuşum. Domuz da baktı bi halt yok çenesini sertce bi aç kapa yapıp çıkardığı o sesle buseferlik dokunmuyorum der gibi döndü girdi sika. O dakka CÜNEYT ARKIN misali tüfeği taşlara vurup vurup parçalayasim bağırasim geldi ama nafile  ;D ;D ;D nereye vuruyorsun :)
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2016, 00:42:02 Gönderen: Emrah KÜÇÜK 34 »
  • armsan phenoma carbon
  • huglu 401a
  • çifsan s.poze
1988 - TOKAT

Çevrimdışı Oğuzhan ERTAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 09 Ekim 2016, 02:09:13 »
bir çok anım var ama bir ağabeyimin anlattığı çok komik şimdilerde artık usta avcı yaşıda ileride ama ava ilk başladıkları zaman iki arkadaş ilk defa üveyk avına gidiyorlar köyün yakınında ayçiçek tarlasına oturuyorlar ama nasıl heycanlıyız diyo bi an kuş çalışmaya başladı deli gibi fişek atıyoruz gelen ölmeye geliyor vuruyoruz sevinçten yerimizde duramıyoruz böyle birşey yok diyo sonra bi amca geldi ya gençler tüfek sesini duydum merak ettim ne yapıyoruysunuz burda diye sormuş ee amca av yapıyoruz ne avı oğlum üveyk gösterin bakalım şu kuşları bi gösterdik amca ee oğlum köyün guguklarının bilmem ne yapmışssınız diyip güldü biz meğer üveyik diye köyün guguklarını katletmişiz ne bilelim üveyikmi gördük sanki sessizce uzadık hemen ordan bi güzel pişirip yedik mecburen diye anlatır her aklıma geldiğinde gülerim  :) :)
  • fabarm xlr5
  • armsan a612
1986-Bursa

The following users thanked this post: Selim UYGUN, Onur CELEP

Çevrimdışı Ömer KARABÖRK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 09 Ekim 2016, 08:27:00 »
Eski avcılardan biabimiz anlatıyor. Sivas'ta jandarma ve av koruma avcı limit evrak kontrolü yapıyor diyo bende de biköpek var diyor adamdan akıllı.indik arabadan diyor köpekte indi.biraz sonra arabaya bindik ki ne görelim.arabanın içi keklik dolmuş.bi baktık ki bizim köpek av korumanın pikabının arkasına çıkıyor fazlalık el konulmuş keklikleri alıp alıp arabaya atıyor. Araba dolusu keklikle eve geliyorlar
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2016, 08:28:13 Gönderen: Ömer KARABÖRK »
  • Franchi first class
  • Benelli montefeltro
1986- AFŞİN

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK, Selim UYGUN, Onur CELEP

Çevrimdışı Osman ALP

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 09 Ekim 2016, 10:19:59 »
Sakarya'lı İsmail Amcanın domuz avı macerası.

Osman ALP
16.11.1970 - İZMİR
Browning Auto5, Sauer Beretta s56, Remington 1187 Special Purpose, Remington Model 11, Remington 870 Express Combo, JP Sauer&Sohn Royal Çifte, Retay Masai Mara, Derya MK-12, Rubans Anglais Dolma Çifte, Mossberg 500A Combo

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Gökhan AKDOĞAN, Selim UYGUN

Çevrimdışı Osman ALP

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 09 Ekim 2016, 10:21:43 »
İsmail Amcanın başka domuz avı macerası.

Osman ALP
16.11.1970 - İZMİR
Browning Auto5, Sauer Beretta s56, Remington 1187 Special Purpose, Remington Model 11, Remington 870 Express Combo, JP Sauer&Sohn Royal Çifte, Retay Masai Mara, Derya MK-12, Rubans Anglais Dolma Çifte, Mossberg 500A Combo

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Gökhan AKDOĞAN, Selim UYGUN

Çevrimdışı Ömer KARABÖRK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 09 Ekim 2016, 18:27:49 »
Afşin de temel abimiz var.eski avcı.Sivasa ava gidiyoruz diyor.akşam vakti wv transporter A malzemeleri koyduk düştük yola.muziplik yapacak ya şoför den habersiz arka tarafa geçmiş başına da bişey örtmüş arka camdan solladıkları tıra el sallıyor.tırcı görüyor tabi selektör yapa yapa basıyor gaza.şoför ulan bu arkamdaki tır üstümüze çıkacak selektör de yapıyor duralım ne diyor acaba diyor durumdan habersiz.iş ciddiye binince el sallayan arkadaş feryadı basıyor.amanı bilinmi durma tırcı bizi s.Ke.ck diyor.arkadan el salladım iş sandılar bizi diyor.basıyorlar gaza küfür.ede ede
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2016, 18:28:56 Gönderen: Ömer KARABÖRK »
  • Franchi first class
  • Benelli montefeltro
1986- AFŞİN

Çevrimdışı Remzi KARSLI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #16 : 09 Ekim 2016, 18:38:56 »
Benim degilde bizim grup anlatmıştı.kürt duran diye bi abi varmış adanadan hatrı sayılır bi köpek getirtmiş.neyse bıldırcın avına gitmişler .köpek fermaya çakılmış.duram ammi durun loo demiş tabakasını çıkarıp bi cigara sarmış yakmış köpek hala fermada bi iki fırt çekmiş.tabi hava 1000.sona bas olum demiş bıldırcın kalmış sıkmış vuramamış.köpek ardından gitmiş bıldırcının gidiş o gidiş köpeği bulamamışlar😀😀
  • Huglu
1966-Kahramanmaras

The following users thanked this post: Onur CELEP