Gönderen Konu: bu fişekler hakkındaki görüşleriniz  (Okunma sayısı 4727 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
bu fişekler hakkındaki görüşleriniz
« : 06 Ekim 2016, 20:44:17 »
herkeze iyi akşamlar konu fişek olunca bir çok üyemiz çeşitli grupman çalışmalrından tutunda fişek anatomi incelemesi yapmakta ve bu sayede ciddi manada bilgi sahibi oluyoruz... bu konuda emeği geçen herkeze teşekkür ediyorum 2013 ve 2014 yılında almış olduğum remington shur shot heavy dove 32 gr 6 numara ve browning special carton 32 gr 2 numara fişekler hakkında yorumlarınızı bekliyorum bnm aldığım zamanlarda 42 tl idi remington browning ise 10 lu paket 13 tl idi işin remington şu anda 83 tl olmuş bnde açıkçası ördek avı gözden çıkartamadım :) fakat kopoyla tavşan için bu yıl kullanmayı düşünüyorum sizce nasıl bir fişektir tüfeğim huğlu 202b çifte 2012 model ....yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum herkeze iyi akşamlar.

• Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
  • Huğlu 201 A Gr5 Engraved
  • Stoeger M3000 Peregrine 71 cm Şerit-61 cm Slug
1987 balıkesir

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: bu fişekler hakkındaki görüşleriniz
« Yanıtla #1 : 06 Ekim 2016, 23:13:30 »
          Fişeklerin orijinal ve çok kaliteli fişekler.Fişek çok iyi olsa bile bazen her tüfekte  aynı randımanı vermeyebilir.Önemli olan fişekte marka ve fiyat değil, tüfeğine uyum sağlamasıdır.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

The following users thanked this post: İsmail BİLİR, Selim UYGUN

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 07 Ekim 2016, 00:15:32 »
          Fişeklerin orijinal ve çok kaliteli fişekler.Fişek çok iyi olsa bile bazen her tüfekte  aynı randımanı vermeyebilir.Önemli olan fişekte marka ve fiyat değil, tüfeğine uyum sağlamasıdır.
çok teşekkür ederim mehmet bey tüfeğim huğlu çifte kaldıki ithal ürünlerde hergün fiyat artışı enflasyon kurun yükselişi hepsi birer etken bu yıl kullanırsam tavşanda deniycem bakalım bir kaç tane tavşanda randıman alabilicekmiyim yoksa 25 adet fişek 83 tl ava atılacak türden değil açıkçası kaldıki kutusunu 18 tl ye aldığın fişeklede aynı işi görüyorsun bakalım deniycez artık görücez  :)
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #3 : 07 Ekim 2016, 00:52:10 »
.
« Son Düzenleme: 02 Kasım 2016, 00:27:40 Gönderen: Selim UYGUN »

The following users thanked this post: İlhan GÜNEN, İsmail BİLİR

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 07 Ekim 2016, 12:35:41 »
hayırlı geceler ;D nasıl bilirsiniz fişekleri atıktan sonra rahmetliyi iyibilirdik deriz  ;D ;D ;D ;D ;D ;D şaka bir yana tavşanda kekliklte canavar tabii benim tüfeklerle uyumlu fişekler.fiyatı iyi kaliteside iyi fişekler ikiside kıymetini bilmek lazım zaten bu ekonomik şartlarda her ava  dağa taşa atılmaz zaten  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
;D ;D teşekklür ederim selim bey iyi bilirdik diycem ama malum bu şartlarda tavşan avından başka avda kullanmayı düşünmüyorum bakalım çifteye uyum sağlıycakmı deneyip görüycez tekrar teşekkür ediyorum ilginiz için ... :)
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimdışı Ömer KARABÖRK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 07 Ekim 2016, 12:47:00 »
Browningten satmayı düşünürseniz özelden yazın lütfen
  • Franchi first class
  • Benelli montefeltro
1986- AFŞİN

Çevrimdışı Erdem VARDAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 07 Ekim 2016, 12:54:19 »
İsmail Bey,

Ülkemizde ava ve iklime göre fişek kullanım bilinci yeni yeni oluşmaya başladı, halen ava uygun fişek gram ve numarasını bilmeyen bir çok avcı var. Türk avcısının çoğu fişek tercihini markaya göre yapıyor. bu çok yanlış bir seçimdir. her markanın uygun ava ve iklime göre fişek çeşidi mevcut. ülkemizde fahiş fiyata satılan Remington ve Federal fişeklerin çoğu upland ( yerden havalanan) sülün, bıldırcın, üveyik fişekleri her avda kullanılıyor. Amerikalıların upalnad için üretmiş olduğu bu fişekleri 80-100 TL'ye alıp kullanmak bana göre gereksiz, aynı performansı daha ucuza alıp kullanacağımız bir çok kaliteli fişek mevcut. ancak su kuşu avları hariç, bu avlarda kaliteli fişek olması şart burada Remington ve Federal tercih edilebilir, ancak ben ülkemizde Remington ve Federalin su kuşu avı için üretmiş olduğu fişek satışı göremedim. çünkü su kuşu avları zor ve meşakkatli olabiliyor, bazen extrem mesafelerden atış yapılması gerekiyor. bu sebeple tercih edilir.
Sizdeki remingtonun 32 gr. ile de tavşan avı yapılır, ancak yakın ve nispeten ılık havalarda, Browning legia da 32 gr. 2 no. olması gerekli keçe tapa bir fişek sadece 2 no olarak Türkiye'ye girdi diye biliyorum, başka numarası yoktur. keçe tapa 2 no. bir fişekte gereksiz olarak görüyorum.
Erdem VARDAR
B Rh + 1982 Enez EDİRNE

The following users thanked this post: İlhan GÜNEN, İsmail BİLİR

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 07 Ekim 2016, 13:11:47 »
Browninglerin aynısından 10-15 tane  ( 32gram 2 numara ) kullandım rus çifteyle, neredeyse her biri bir tavşan aldı diyebilirim yanlış hatırlamıyorsam, benim tüfekle mükemmel uyum sağladı. Denk getirsem alırım. Remingtonun shurshot olanını değil ama Express long range modellerini atıyorum onlar da çok etkili. Bir 6 bir 2 numara koyun tüfeğe tavşanda memnun kalırsınız. Soğuk havada 2 tane 2 numara daha iyi olur.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

Çevrimdışı Sefa KOYUNCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 07 Ekim 2016, 14:11:19 »
Bu fişekler gerçekten güzel fişekler. Şuanda ikisinin de bayilerde kolay kolay bulunamadığınıda düşünürsek elinizde çok değerli bir koleksiyon var. Dursun bence bunlar. Bir ava götürün, bir ava götürmeyin. :) Uzun bir süre tadını çıkarabilirsniz. :) Bil hassa Remington gerçekten istisna bir fişek. Ve amerikan üretimidir diye düşünüyorum. Şuanda ülkeye girişi de olmayabilir.
  • Baikal USSR ij 58
  • Huğlu GT1
  • Ata Arms Cy 12
  • Deutsch Kurzhaar - Akhisar'dan GEKAS
1987 Hendek/SAKARYA

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 07 Ekim 2016, 15:37:11 »
Browningten satmayı düşünürseniz özelden yazın lütfen
ömer  bey elimde 2 paket  1o lu 1 paket te yarım olarak 5 adet fişeği var o yüzden satmayı düşünmüyorum duyarlılığınız için teşekkür ederim...
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 07 Ekim 2016, 15:40:37 »
İsmail Bey,

Ülkemizde ava ve iklime göre fişek kullanım bilinci yeni yeni oluşmaya başladı, halen ava uygun fişek gram ve numarasını bilmeyen bir çok avcı var. Türk avcısının çoğu fişek tercihini markaya göre yapıyor. bu çok yanlış bir seçimdir. her markanın uygun ava ve iklime göre fişek çeşidi mevcut. ülkemizde fahiş fiyata satılan Remington ve Federal fişeklerin çoğu upland ( yerden havalanan) sülün, bıldırcın, üveyik fişekleri her avda kullanılıyor. Amerikalıların upalnad için üretmiş olduğu bu fişekleri 80-100 TL'ye alıp kullanmak bana göre gereksiz, aynı performansı daha ucuza alıp kullanacağımız bir çok kaliteli fişek mevcut. ancak su kuşu avları hariç, bu avlarda kaliteli fişek olması şart burada Remington ve Federal tercih edilebilir, ancak ben ülkemizde Remington ve Federalin su kuşu avı için üretmiş olduğu fişek satışı göremedim. çünkü su kuşu avları zor ve meşakkatli olabiliyor, bazen extrem mesafelerden atış yapılması gerekiyor. bu sebeple tercih edilir.

Sizdeki remingtonun 32 gr. ile de tavşan avı yapılır, ancak yakın ve nispeten ılık havalarda, Browning legia da 32 gr. 2 no. olması gerekli keçe tapa bir fişek sadece 2 no olarak Türkiye'ye girdi diye biliyorum, başka numarası yoktur. keçe tapa 2 no. bir fişekte gereksiz olarak görüyorum.

erdem bey bu remingtonları henüz hiç denemedim su kuşu avları için zaten kullanmayı düşünmüyorum fiyatından dolayı şu anda kutusu 83 tl olan fişeği su kuşu avlarında ne kadar mantıklı bilemiyorum çünkü aynı klasmanda çok daha makul fiyata alınabilecek marka fişekler mevcut remingtonları bu yıl tavşanda deniycem bakalım neler yapıcak...
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 07 Ekim 2016, 15:43:19 »
Browninglerin aynısından 10-15 tane  ( 32gram 2 numara ) kullandım rus çifteyle, neredeyse her biri bir tavşan aldı diyebilirim yanlış hatırlamıyorsam, benim tüfekle mükemmel uyum sağladı. Denk getirsem alırım. Remingtonun shurshot olanını değil ama Express long range modellerini atıyorum onlar da çok etkili. Bir 6 bir 2 numara koyun tüfeğe tavşanda memnun kalırsınız. Soğuk havada 2 tane 2 numara daha iyi olur.
sonay bey inanırmısınız kopayla avda bir an oturup duraksayan tavşanı vurmuştum 2 numara 32 gr legia ile sadce 2 saçma 1 birisi sırtına 2. kafaya gelmiş işin ilginç kısmı kafaya girince mi oldu bilemiyorum kafasından çıkan saçma yuvarlak değilde küp şeklindeydi şaşırdım kaldım :)
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 07 Ekim 2016, 15:47:05 »
Bu fişekler gerçekten güzel fişekler. Şuanda ikisinin de bayilerde kolay kolay bulunamadığınıda düşünürsek elinizde çok değerli bir koleksiyon var. Dursun bence bunlar. Bir ava götürün, bir ava götürmeyin. :) Uzun bir süre tadını çıkarabilirsniz. :) Bil hassa Remington gerçekten istisna bir fişek. Ve amerikan üretimidir diye düşünüyorum. Şuanda ülkeye girişi de olmayabilir.
sefa bey tamamıyla orjinal amerikan ve yıldız kapatmaları gerçekten çok kaliteli yapılmış zaten öenri üzerine 8 kutu almıştım 2 seferde şu anda trürkiyede arayıp sormadım fakat bir kaç bayide sadece 8 numarası var 6 numarası yok henüz bakalım ara ara deniycem huğlu çifte ile eğer randıman alamaz isem avrupa bir çifte alana kadar elimde tutmayı düşünüyorum  :)
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 07 Ekim 2016, 15:54:14 »
arkadaşlar bu arada kalite fişek olarak tavsiyem forumda geçenlerde  emrah akdeniz arkadaşımız incelemesini yapmıştı hatta sellier bellot fişekleri dün adana kafkas avdan siparişini  verdim 4 kutu 32 gr bu fişeklerin çok iyi grupman yaptığını söylüyor  önceki yıllarda gelenler öyleymiş bizim buarada bayi arkadaş ile konuştum bu yıl gelenlerin stoklarda tükenmek üzere olduğunu söyledi o yüzden  aldım sizlerle paylaşayım istedim 
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

The following users thanked this post: Sefa KOYUNCU, Selim UYGUN

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 07 Ekim 2016, 16:24:34 »
sonay bey inanırmısınız kopayla avda bir an oturup duraksayan tavşanı vurmuştum 2 numara 32 gr legia ile sadce 2 saçma 1 birisi sırtına 2. kafaya gelmiş işin ilginç kısmı kafaya girince mi oldu bilemiyorum kafasından çıkan saçma yuvarlak değilde küp şeklindeydi şaşırdım kaldım :)

Kesinlikle doğrudur, saçmaları kaliteli ve yumuşaktır. Hayvanın içinden çıkanlar dediğiniz gibi deforme olmuş oluyor genelde benim de gözlemlediğim ve gidemiyor vurulan hayvan. Bazen konusu geçiyor forumda da fitil yapan fişek diye bu browningler tam da öyle, kağıt kovan olduğu için nemden koruyun yeter. Dediğim gibi tesadüf mü yoksa fişeğin marifeti bilmiyorum boşa gitmedi bu fişekler pek bende.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 07 Ekim 2016, 17:05:25 »
Kesinlikle doğrudur, saçmaları kaliteli ve yumuşaktır. Hayvanın içinden çıkanlar dediğiniz gibi deforme olmuş oluyor genelde benim de gözlemlediğim ve gidemiyor vurulan hayvan. Bazen konusu geçiyor forumda da fitil yapan fişek diye bu browningler tam da öyle, kağıt kovan olduğu için nemden koruyun yeter. Dediğim gibi tesadüf mü yoksa fişeğin marifeti bilmiyorum boşa gitmedi bu fişekler pek bende.
kesinlikle samimi söylüyorum bizzat kendim yaşadım tüfek huğlu 104 a idi mesafe normal adımlarla 82 adım idi dediğniz gibi hayvan gidemedi atlayıp durdu köpekler gelip yanımızda bastıktan sonra kestik...
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir