İsmail Bey,
Ülkemizde ava ve iklime göre fişek kullanım bilinci yeni yeni oluşmaya başladı, halen ava uygun fişek gram ve numarasını bilmeyen bir çok avcı var. Türk avcısının çoğu fişek tercihini markaya göre yapıyor. bu çok yanlış bir seçimdir. her markanın uygun ava ve iklime göre fişek çeşidi mevcut. ülkemizde fahiş fiyata satılan Remington ve Federal fişeklerin çoğu upland ( yerden havalanan) sülün, bıldırcın, üveyik fişekleri her avda kullanılıyor. Amerikalıların upalnad için üretmiş olduğu bu fişekleri 80-100 TL'ye alıp kullanmak bana göre gereksiz, aynı performansı daha ucuza alıp kullanacağımız bir çok kaliteli fişek mevcut. ancak su kuşu avları hariç, bu avlarda kaliteli fişek olması şart burada Remington ve Federal tercih edilebilir, ancak ben ülkemizde Remington ve Federalin su kuşu avı için üretmiş olduğu fişek satışı göremedim. çünkü su kuşu avları zor ve meşakkatli olabiliyor, bazen extrem mesafelerden atış yapılması gerekiyor. bu sebeple tercih edilir.
Sizdeki remingtonun 32 gr. ile de tavşan avı yapılır, ancak yakın ve nispeten ılık havalarda, Browning legia da 32 gr. 2 no. olması gerekli keçe tapa bir fişek sadece 2 no olarak Türkiye'ye girdi diye biliyorum, başka numarası yoktur. keçe tapa 2 no. bir fişekte gereksiz olarak görüyorum.