Gönderen Konu: Avbis in avcý ya avaavcý golü  (Okunma sayýsý 9134 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • Ýleti: 3861
  • NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Avbis in avcý ya avaavcý golü
« : 05 Ekim 2016, 21:48:17 »
Üveyik ve Býldýrcýn avlarýnda avbis ten alýnan randevular ýn toplam avlak a giriþ kotasýný etkilemeyeceði söyleniyor du.
Hatta avaavcý dan alýnan kotalar sistemde görünmüyor du.
Son kontrolümde gördüm ki avaavcý da dahil bütün giriþler sisteme iþlenmiþ.
Keklik avý açýlmadan bazý avlak lara giriþ sayýmýz dolmuþ.
Þimdi ne olacak. O avlak lar da keklik avlamayacak mýyýz.
Yoksa randevusuz kaçak mý avlanacaðýz. Kaçak avlanacak olunca belgeye gerek var mý?
Avbis kaçak avcýlýðý teþvik için kurulmuþ bir sistem midir?
Buyrun yeni bir tartýþma konusu daha....
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Diþi
28.02.1969 EÞME/UÞAK

Çevrimdýþý Abdullah ÞAHÝN 07

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 341
Ynt: Avbis in avcý ya avaavcý golü
« Yanýtla #1 : 05 Ekim 2016, 21:56:38 »
Avbis avcýnýn aleyhine ve acilen kaldýrýlmasý veya yeniden düzenlenmesi gereken bir uygulamadýr.
  • Pietro Beretta S 687 SP O/U
  • Benelli Raffaello Special Lusso
Abdullah ÞAHÝN
1972  ANTALYA

The following users thanked this post: Alkan YOKSUL, Tuncay KAHRAMAN

Çevrimdýþý Þevki MÝRZA

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1711
  • PARTRÝDGE HUNTER
« Yanýtla #2 : 05 Ekim 2016, 22:11:17 »
bu konu hakkýnda ýký kere baþlýk açtým . hatta mýllý parklar memurlarýna sorular sordum  kýmse býlememesýne þaþýrmadýmda yetkýlýler býle býle býlmýyomuþ. malesef bunu çözecek en ufak býr ýþýk dahi yok. iþleri güçleri takozu varmu tüfeðin baþka birþey býlmýyolar :D
  • Huðlu 103 Ce Süper poze
  • Huðlu Renova
  • Canik 55 shark fc
  • Huðlu 200AC
1985 - Ankara

The following users thanked this post: M.Ali AKDAÐCIK

Çevrimdýþý Þenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1500
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #3 : 05 Ekim 2016, 22:33:03 »
Avbis biz avcýlara çile....
  • huðlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huðlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsýlmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdýþý Halit YILDIRIM

• *
  • Ýleti: 382
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
    • Find Sexy Womans in your town for night
« Yanýtla #4 : 05 Ekim 2016, 22:42:47 »
Avbis ten izin aldýnmý diye soran varmý aceba.
  • USSR IJ27
  • HuСЂlu RENOVA
  • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !

Çevrimdýþý Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 410
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #5 : 05 Ekim 2016, 22:51:13 »
Bu avbis olayý tam karmaþa ama memurlarýn da randevu sorduðu yok onlar tufek takozunun peþinde elinde otomatik görmesinler koþarak geliyorlar.Galiba denetimlerde tüfeklere elkoyunca bunu baþarý görüyorlar.
Herkes kendi bölgesinin av denetim ekibini bilir iyi kötü trakya bölgesi icin denetim de 3 ekibe denk geldim hepsi pýrýl pýrýl insanlardý belgelere baktýlar rastgele deyip gittiler.
Çanakkale bölgesinden enez ve ipsalayý denetlemeye gelen bir ekip var ama onlar gercekten sýký yapýyorlar bu iþi..
Avbis iþini bizim kadar ciddiye almýyorlar yine de ama bakalým bu yýl denetimlerde nasýl tepkiler olacak göreceðiz.
Ben yine de hicbir memurun kotasý dolmamýþ bir avlakda denetlenen ve randevusu olmayan bir avcýya iþlem yapýlacaðýný sanmýyorum..
1982-Ýstanbul

The following users thanked this post: Ömer ÖZSOY

Çevrimdýþý Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
  • Ýleti: 4624
« Yanýtla #6 : 05 Ekim 2016, 22:52:49 »
Ülkemizde sistem ; kanunlara saygýlý vatandaþlýk bilincine sahip dürüst insanlarý her konuda olduðu gibi Kotalý Avcýlýk konusundada
cezalandýrýyor.
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVÞANLI

Çevrimdýþý Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 2032
« Yanýtla #7 : 05 Ekim 2016, 23:35:12 »
Alýnan randevu yoðunluðuna göre en çok talep edilen bölge paralý sisteme geçirilecek,benim edindiðim izlenim bu.avcý kendi bölgesini bir nevi kendi bildiriyor..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELÝ  1976

Çevrimiçi Mustafa YAKAR

• *
  • Ýleti: 197
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #8 : 05 Ekim 2016, 23:37:59 »
 Enez bölgesinde pazar günü bir arkadaþ avbisten izin almadan avlanýp 5 kuþ ile yakalanmýþ ve 1800 lira ceza kesilmiþ þimdi sonuç bekleniyor ,dava açýlacak bu arkdaþ ipsala derneðe kayýtlý kimse ne olduðunu bilmiyor dernek baþkanlarý ( eskiler hariç ) yeni olanlar baðýrýyordu kesinlikle izin almayýn diye ne olucak þimdi bu cezalar.bütün baþkanlara demiyorum yanlýþ anlaþýlmasýn ama bu iþ çözülmez ise ördek sezonunuz çok güzel geçicek  sayýn; bana dokunmayan yýlan bin yaþasýn ; diyen baþkanlar
  • Baikal 54 ussr
  • baikaltoz34 sscb
  • valmet finland
  • remington 11-87 premier
  • toztula 16 ussr vursan a92
  • franchi 48 al ,franchi prestij ,beretta 303 ,specýal poldi elektro
Mustafa YAKAR
1985 EDÝRNE

Çevrimdýþý Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #9 : 05 Ekim 2016, 23:50:00 »
Izin alip gitmek gerek sanýrým 25 defa giris izni var o bölgenin bu yýl zor gecer muhtemelen çanakkaleden gelen ekipler dediðim gibi sýký denetliyor.Geçen yýl orasý beyaz bölgeydi av günleri açýktý izin sorunu yoktu.Bu yýl benim gibi 270 km yapýp gelenlere birþey olmaz ama oranýn halký çok ceza yer ki doðal olarak 25 sayýsý oranýn yerlisi için ilk ayda dolar.
1982-Ýstanbul

Çevrimdýþý Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #10 : 05 Ekim 2016, 23:51:45 »
Alýnan randevu yoðunluðuna göre en çok talep edilen bölge paralý sisteme geçirilecek,benim edindiðim izlenim bu.avcý kendi bölgesini bir nevi kendi bildiriyor..

Ýlk bölge ipsala olur muhtemelen öyle birþey olursa..
1982-Ýstanbul

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK

Çevrimdýþý Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
  • Ýleti: 4624
« Yanýtla #11 : 06 Ekim 2016, 00:18:17 »
Avcýlýðý ve geleceði ile ilgili konulara olan ilgimiz " Benelli mi Beretta mý? " , "Rc mi ? B&P mi?" konularýnýn çok gerisinde maalesef.
Pekçoðumuz bugünün, Bana ne ve Sana ne 'nin derdinde.
Ve biz birlik olup adam gibi mücadele etmezsek "Tükeniþi ve Tükeniþimizi" izleyeceðiz.
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVÞANLI

The following users thanked this post: M.Ali AKDAÐCIK, Erdem BOZKURT

Çevrimdýþý Ali ARI

• *
  • Ýleti: 133
« Yanýtla #12 : 06 Ekim 2016, 01:06:16 »
Herþeyi tam sadece Avbisten kota almayan Avcýya 1800 tl ceza kesilmez, sanýrým orada baþka bir Arýza vardýr. Kota almadan avlanmanýn cezasý  260 tl civarýnda
« Son Düzenleme: 06 Ekim 2016, 09:08:08 Gönderen: Ali ARI »
  • Ata Venza
  • Yýldýz SPZM 20 Ga
  • AyA Aquirre Aranzabal
  • Huðlu 104A
  • English Setter
1969 Turgutlu-MANÝSA

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK

Çevrimdýþý Sonay ÞEMEN

• *
  • Ýleti: 222
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #13 : 06 Ekim 2016, 08:50:48 »
Ben de bu izin alma muhabbetinin ileride düþündükleri tamamen paralý avcýlýk için yer belirlemede kullanýlacaðýný düþünenlerdenim. Ayrýca ava gittiðim bölgede yýllardan beri bütün evraklarý tam olup internetle hayatý boyunca iþi olmamýþ avcý abilerim var, bu insanlarýn girip izin alma ihtimali yok, bu adamlar kontrole takýlsa ceza mý yiyecek þimdi? Bu adam ceza yerse bir daha belge alýr mý, almaz kaçak avlanýr öyle de ceza böyle de ceza sonuçta. Kaçak avcýyý kontrol eden zaten yok.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarý otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarý otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdað

• Ziyaretçi
« Yanýtla #14 : 06 Ekim 2016, 09:23:59 »
Herþeyi tam sadece Avbisten kota almayan Avcýya 1800 tl ceza kesilmez, sanýrým orada baþka bir Arýza vardýr. Kota almadan avlanmanýn cezasý sanýrým 260 tl civarýnda

bölgemizde  önceki hafta tam rakamý bilmilemiyorum ama bir günde 12 kiþiden biraz fazla olabilir, cezai iþlem yapýldý avbis izni almamýþ bi arkadaþ 180 tl  ödeyeceðini söyledi sanýrým erken ödeme indirimi olabilir.

çulluk baþlýcak, bu civara gelen arkadaþlar mutlaka evraklarý tam gelsinler, civar ormanlarda kesimler olduðu için yolllarda mutlaka resmi görevlilere denk gelirler,

« Son Düzenleme: 06 Ekim 2016, 09:26:54 Gönderen: Halil BAÞARAN »

Çevrimdýþý Veysel ÖZTÜRK

• *
  • Ýleti: 112
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #15 : 06 Ekim 2016, 09:27:29 »
1-avbis den izin almadan avlanmanýn cezasý ayrý
2-vurulan av baþýna tazminat ayrý
3-avlanma belgen yoksa ayrý ayrý cezalar yazýlýyor.
o ceza 1 le 2 nin toplamadýr .
þahsi fikrim kimsenin lafýna bakýp izin almadan avlanýp yakalanmayýn
memurun vicdanýna kalýrsýnýz bidaha olmasýn deyip yollayanda olur cezayý yapýþtýranda 
  • franchi affinity 71
  • hatsan dynamic 66
  • dual pointer tina

Çevrimdýþý Yasin ÞAHÝN 06

• *
  • Ýleti: 309
  • Avcý'nýn olduðu yerde Av olma
« Yanýtla #16 : 06 Ekim 2016, 09:48:09 »
Herzamnki yalanlar yalanlar kota dolar avlamazsýn yüzlerce km gidip haftada iki günden fazla avlamazsýn göç hayvanýnda kota yok deler tek tek iþlerler magandaya 300tlye ruhsatsýz tüfek satarlar saða sola saldýrýr avcý derler malesef kör zihniyet avcýlýðý avcýlarý bir tutku deðil katil olarak gördüðü için bizleri bitirmek yeter býktým býrakýyorum diyene kadar üstümüze gelinmeye devam edilmektedir hadi bunun için birþeyler yapalým diyince bende dahil kimsecikler ortalarda görünmüyoruz büyüklerimiz varsa yolu yapýlmasý gereken göstersede bizde artýk bir dur desek iþini düzgün yapanlardan bahsetmiyorum ama bu ormancýlar altýna araba verip üniformayý giyince kendilerini teksas polisi sananlar var hepimiz gördük pozeye takoz soranlarý okuduk gördük herþeyden önce onlarý eðitmek lazým çocuklar gibi en baþtan neyse daha fazla dallanýp budaklandýrmayým konuyu sonuç  olarak hep birlikte ne yapabilirz sorusu?
  • Üzümlü kooperatif otomatik 66
  • Arthemis enjektör sellektör süperpoze 71
  • English / Pointer / Diþi (Tina)
Ürgüp / Ankara-Çayyolu
Bayan Kuaförü
1985  A(+)
TÝNABurada bakýnýz

Çevrimdýþý M.Ali AKDAÐCIK

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1805
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #17 : 06 Ekim 2016, 10:06:27 »
bu konu hakkýnda ýký kere baþlýk açtým . hatta mýllý parklar memurlarýna sorular sordum  kýmse býlememesýne þaþýrmadýmda yetkýlýler býle býle býlmýyomuþ. malesef bunu çözecek en ufak býr ýþýk dahi yok. iþleri güçleri takozu varmu tüfeðin baþka birþey býlmýyolar :D

güldürdünüz ya beni þevki bey allahta siz içten güldürsün yazýnýz üzere geçmiþ yýllarda yaþanan bir konu geldi aklýma konu açýlmýþken sýcaðý sýcaðýna paylaþmak istedim bilmeyenlerde okursa öðrenir diye,..

;D ;D ;D ;D,

bölgemin avcý temsilcisine mak komisyon üyesinin sorduðu soru,..

''takoz takýlýmý,emniyeti kapalýmý?.. 

;Dbu arada tüfek süperpoze ;D

mak üyesi dahili görevli toplantý öncesi bölge temsilcimize sorduðu bu soru ile cehaletini ve o komisyonun oluþturduðu kararlarý evveli ve sonrasý siz avcý arkadaþlara yorumu açýk býrakarak bu iþten ne kadar anladýklarýný belli etmelerinden cehaletin pençesinden birtürlü kurtulamayacaklarýnýn örneklerindendir.

saygýlarýmla.
« Son Düzenleme: 06 Ekim 2016, 10:16:24 Gönderen: M.Ali AKDAÐCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATÝK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
Ýnsanlara hoþgörülü tavrým , bildiklerimin yanýlgýlarýma yetmeyiþindendir,..

Murat Ali Akdaðcýk
1970 MERSÝN

The following users thanked this post: Þevki MÝRZA

Çevrimdýþý Yasin ÞAHÝN 06

• *
  • Ýleti: 309
  • Avcý'nýn olduðu yerde Av olma
« Yanýtla #18 : 06 Ekim 2016, 10:10:13 »
Ýþte yazdýðým yorumun üstüne verilebilecek en acý gerçek cevabý ali bey vermiþ bu zihniyet ten ne beklenebilir?

Sent from my iPad using Tapatalk
  • Üzümlü kooperatif otomatik 66
  • Arthemis enjektör sellektör süperpoze 71
  • English / Pointer / Diþi (Tina)
Ürgüp / Ankara-Çayyolu
Bayan Kuaförü
1985  A(+)
TÝNABurada bakýnýz

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #19 : 06 Ekim 2016, 10:10:21 »
Ülkemizde sistem ; kanunlara saygýlý vatandaþlýk bilincine sahip dürüst insanlarý her konuda olduðu gibi Kotalý Avcýlýk konusundada
cezalandýrýyor.

sayýn tuncay hocam,

biz milletçe her konuda buna layýðýz.

evvelide böyleydi þu anda ayný sonrasýný yaþarsak göreceðiz ama görünen köye kýlavuza gerek yok,..

siz azmý mücadele verdiniz kaç kiþi vardý 150 bin belgeliden arkanýzda?..

malesefki bu ülkede ilerici bilince destek yerine köstek olurlar.

saygýlarýmla.
« Son Düzenleme: 06 Ekim 2016, 10:13:56 Gönderen: M.Ali AKDAÐCIK »

Murat Ali Akdaðcýk
1970 MERSÝN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #20 : 06 Ekim 2016, 10:26:02 »
Ýþte yazdýðým yorumun üstüne verilebilecek en acý gerçek cevabý ali bey vermiþ bu zihniyet ten ne beklenebilir?

Sent from my iPad using Tapatalk

sene 2016 ,..

2023'e dek avlanýrýz yalap þap iyi kötü vs.

bu amma belgeli olur amma belgesiz oda biz avcýlara bakar 8)

körle yatan þaþý kalkar.

ama bu demek deðilki haklý mücadelemizden vazgeçtik anlamýna gelemez.

biz avcýlarý camia olarak en çok kayhaf'a tamdestekle biz avcýlara önderlik ederek bizim isteklerimizi bakanlýðýn örümceklerle aðlarý örülen anlaklarýný açarak gerçekleri iletip beni bizi bizleri tüm camiamýzý temsil etmesini temenni ediyorum., bu zorlu yolda allah yardýmcýnýz olsun kayhaf bu vesile ile tekrar teþekkürler verdiðiniz ve vereceðiniz karþýlýksýz emeklere sonsuz teþekkürler.

saygýlarýmla.
« Son Düzenleme: 06 Ekim 2016, 10:28:44 Gönderen: M.Ali AKDAÐCIK »

Murat Ali Akdaðcýk
1970 MERSÝN

The following users thanked this post: Yasin ÞAHÝN 06

Çevrimdýþý Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #21 : 09 Ekim 2016, 22:38:51 »
Herþeyi tam sadece Avbisten kota almayan Avcýya 1800 tl ceza kesilmez, sanýrým orada baþka bir Arýza vardýr. Kota almadan avlanmanýn cezasý  260 tl civarýnda

Sezon öncesi birkaç ördek vuralým birþey olmaz demiþlerdir.
1982-Ýstanbul

Çevrimdýþý Þevki MÝRZA

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1711
  • PARTRÝDGE HUNTER
« Yanýtla #22 : 10 Ekim 2016, 00:28:56 »

güldürdünüz ya beni þevki bey allahta siz içten güldürsün yazýnýz üzere geçmiþ yýllarda yaþanan bir konu geldi aklýma konu açýlmýþken sýcaðý sýcaðýna paylaþmak istedim bilmeyenlerde okursa öðrenir diye,..

;D ;D ;D ;D,

bölgemin avcý temsilcisine mak komisyon üyesinin sorduðu soru,..

''takoz takýlýmý,emniyeti kapalýmý?.. 

;Dbu arada tüfek süperpoze ;D

mak üyesi dahili görevli toplantý öncesi bölge temsilcimize sorduðu bu soru ile cehaletini ve o komisyonun oluþturduðu kararlarý evveli ve sonrasý siz avcý arkadaþlara yorumu açýk býrakarak bu iþten ne kadar anladýklarýný belli etmelerinden cehaletin pençesinden birtürlü kurtulamayacaklarýnýn örneklerindendir.

saygýlarýmla.
M.Ali bey güleriz aðlanacak hallerimize..... :D memur arkadaþlar yýlda bir kere seminer veya eðitim alýrlar... çoðu þeyi bilmezler sadece tutanak tutar geçerler...
geçen yýl 9. bölge müdürlüðü içinde 4 tane memur arkadaþa (arazide gezenler) motorlu mühre serbestmi deðilmi??? sorusunu sordum.. okul yýllarým aklýma geldi hocamýzýn sorduðu soruyu bilmeyipte aðzýmda gevelediðim anlar aklýma geldi...
þimdi avcýlýðý av hayvanýný doðayý araziyi bilmeden ... bir tane bilgisayar programý ile koskoca TÜRKÝYE avcýlarýný kontrol edemessin ... ben kendimi þikayet ettim aradým burda takozsuz av yapanlar var koþtur koþtur geldiler elimde poze takozuna bakýyým dedi arkadas... pozemi verdim afalladýlar ...
Onlarý kesinlikle küçümsemiyorum   bende devletin çalýþaný bir memurum ama eðitim þart kesinlikle SAHA OLAYINI bilmeleri lazým
  • Huðlu 103 Ce Süper poze
  • Huðlu Renova
  • Canik 55 shark fc
  • Huðlu 200AC
1985 - Ankara

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #23 : 11 Ekim 2016, 13:03:24 »
M.Ali bey güleriz aðlanacak hallerimize..... :D memur arkadaþlar yýlda bir kere seminer veya eðitim alýrlar... çoðu þeyi bilmezler sadece tutanak tutar geçerler...
geçen yýl 9. bölge müdürlüðü içinde 4 tane memur arkadaþa (arazide gezenler) motorlu mühre serbestmi deðilmi??? sorusunu sordum.. okul yýllarým aklýma geldi hocamýzýn sorduðu soruyu bilmeyipte aðzýmda gevelediðim anlar aklýma geldi...
þimdi avcýlýðý av hayvanýný doðayý araziyi bilmeden ... bir tane bilgisayar programý ile koskoca TÜRKÝYE avcýlarýný kontrol edemessin ... ben kendimi þikayet ettim aradým burda takozsuz av yapanlar var koþtur koþtur geldiler elimde poze takozuna bakýyým dedi arkadas... pozemi verdim afalladýlar ...
Onlarý kesinlikle küçümsemiyorum   bende devletin çalýþaný bir memurum ama eðitim þart kesinlikle SAHA OLAYINI bilmeleri lazým

Maalesef Þevki bey,
Kadrolarýn yetersiz ve donanýmsýzlýklarý sahada onlarý hep malup býrakmakta fakat bu konuda bir çabada sarfedildiði söylemek pekte mümkün deðil.

Saygýlarýmla.

Murat Ali Akdaðcýk
1970 MERSÝN

Çevrimdýþý Alp BALABAN

• *
  • Ýleti: 290
« Yanýtla #24 : 11 Ekim 2016, 18:56:08 »
Dün akþam 12'den 2ye kadar kota almak için uðraþtýk.ondan önceki günde ayný þekilde.11kiþi çalýþta avlanýcaktýk.Herkez kota alamadý  doldu baþka yere almak zorunda kaldýk iptal ettik. pazar günü gece 12den 2 ye kadar uðraþtýk.iptal et yeni al sisteme gir hata versin falan falan... 2 gecedir durum bu otelide iptal ettik baþka bölgede avlanacaðýmýz için baþka yer bulduk.Sýrf sýkýntý oldu yani bu avbis bana. Ama ben iyi bir sistem olduðunu düþünüyorum sadece altyapýsý yok ve uygulanýþý yanlýþ.Denetimi de daha iyi yapmalýlar. Eðer avbise göre avlanýrsak popilasyon artar diye düþünüyorum.Bölgeye fazla avcý almamasý çok avlanan bölgenin kapanmasý bence çok iyi. Birþeyler yapýlmazsa bu hýzla av hayvaný kalmayacak bazý bölgelerde.Avlanmak için verdiðimiz pul paralarý vergiler yaban hayatýný korumak  için kullanýlsa bence hiç bir problem kalmaz.
Alp BALABAN
1984-Manisa