Gönderen Konu: Evde Savunma için Tüfek Kullanmak Ateş Etmek!!!  (Okunma sayısı 1469 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İbrahim KESEN

• *
  • Çifsan SP500-Tufek Sever
    • Kisisel Sitem (3 farkli blog)
Herkese merhaba lar;
Malum ortam karışık olaylar vb..
Merak ettiğim Evinde RUHSATLİ Tufek,Tabanca olan kişiler hangi hallerde kullanabilir?
-olay 1:Evin bahçe,garajina giren yabancı için (hırsız)
-olay 2:evin içine girmiş yabancı (hırsız)
-olay 3:eve giderken gelirken karşısına çıkacak tehlikeli insanlar..
 :police: bir polis gurubuna sordum feysbukta adamlar biz ateş etmeden 1000 kere düşünüyoruz sen bir şey olursa 155 i ara dediler.. evin içinde garajda ki insan veya insanlar polis gelene kadar çoktan giderler ki
Neyi Secersen Sec,Aklın Hep Seçemediğinde Kalır
1983 Bursa

Çevrimdışı Ali ARI

• *
Ynt: Evde Savunma için Tüfek Kullanmak Ateş Etmek!!!
« Yanıtla #1 : 04 Ekim 2016, 13:48:28 »
Aynen 155 i ara. Adamın elinde silah yoksa ve sana doğrultmadıysa, hatta bi tane sıkmadıysa (namluda boş kovan yada balistik incelemede elinde barut artığı bulunması açısından) kesinlikle sıkma. Yoksa adam vurmaktan, meskun mahalde ateşli silah kullanmaktan yargılanır ceza alırsın.
Hatırlarsanız yıllar önce önce banka soyguncusu özel güvenlik görevlisinin başına dayayıp tetiğe basmış, silahı tutukluk yapınca kaçmaya çalışırken güvenlik görevlisi ateş ederek hırsızı vurmuştu. Sonuç; güvenlikçi yargılandı suçlu bulundu hapis cezası aldı, işten atıldı.  Suçu silahı ateş almayıp panikle kaçan adamı ateşli silahla öldürmek. Ben Valilikten işyerime Özel Güvenlik Çalıştırma izni alırken sırf bu saçmalıkları düşünerek Silahsız Özel Güvenlik izni aldım.
  • Ata Venza
  • Yıldız SPZM 20 Ga
  • AyA Aquirre Aranzabal
  • Huğlu 104A
  • English Setter
1969 Turgutlu-MANİSA

Çevrimdışı Ali ARI

• *
« Yanıtla #2 : 04 Ekim 2016, 13:52:18 »
:police: bir polis gurubuna sordum feysbukta adamlar biz ateş etmeden 1000 kere düşünüyoruz sen bir şey olursa 155 i ara dediler.. evin içinde garajda ki insan veya insanlar polis gelene kadar çoktan giderler ki

Zarar vermesinler gitsinler arkadaşım. Sen silahını kullanırsan, birde adam ölürse, polisler seni alır bi götürür 15 sene eve gelemezsin  :'(
  • Ata Venza
  • Yıldız SPZM 20 Ga
  • AyA Aquirre Aranzabal
  • Huğlu 104A
  • English Setter
1969 Turgutlu-MANİSA

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 04 Ekim 2016, 14:44:38 »
Balkondan  havaya  1 el ateş etmeniz  hırsızı ürkütmek için yeter de artar  bile....
Ama  hırsız  evin içinde ise sende de tüfek varsa   ateş etmeden etkisiz hale getirmeye çalış, yoksa adam  nasıl olsa evime girmiş diye   ateş edersen  ceza alma ihtimalin   var.
Ama  hırsız  silahlı ise  sen silahı doğrultmuş iken   silahına davranırsa  mecbur ya  sen  vurulacaksın ya hırsız vurulacak.
Bu durumda  senin  hırsıza karşı  kullanacağın  mühimmat bile  senin  ceza alıp almamanda,  ceza  alırsan da  az ceza  alıp almaman da etkili olacak.
Şöyle ki  şevrotin denilen  9'lu  misket bile   mahkemede  senin işini zorlaştırır.
Şevrotinin taneleri neredeyse 7,65 mm  tabanca mermisi  iriliğinde...
 Bana göre en uygunu tüfeğin  çalıştırdığına  emin olduğun  28 gr. 9 veya 10  no saçmalı fişek,  kurşun ve şevrotine  kıyasla    hırsızı   öldürmesi   daha düşük ihtimal.  Allah  vermesin öyle bir durumda   hırsızı   kafadan yada  göğsünden  değil,  ayaktan,  bacaktan  vurmaya  bakacaksın.
Zaten  Tüfek otomatik ise  ilk atışta  indiremezsen  2. 3. atışlarla indirebilirsin.
Mahkemede de  hakime   "Benim  hırsızı öldürmek  gibi bir kastım olsaydı   kurşun veya   şevrotin   kullanırdım, buna  imkanım vardı,
ancak ben kendimi, eşimi, çocuğumu korumak  zorunda kaldığım için, ayrıca   insan haklarına saygılı olduğum için,
 hırsızın bir daha hırsızlık yapmayabileceğini de   düşünerek   hafif gram  ince saçmalı fişek kullanmak zorunda kaldım" derseniz ve   bilirkişiden de böyle bir  rapor filan  istetirseniz   kurtulmanız daha kolay diye düşünüyorum.
Ama   hırsız  bu  sen  adamı yaralarsın,  adam hastaneden çıkar  bu sefer de  seni öldürmeye  kalkabilir.
Haberlerde  izliyorum  adamın  100 lerce  sabıkası var.  her seferinde  bir kaç ay ceza alıp  alıp çıkıyor.
Vatandaşın  başına  ayrı bela, polisin  jandarmanın başına  ayrı bela, içeride de  gardiyanın  başına  ayrı bela...
Aslında  adalet adalet olsa  çıkartacaksın kanunu   baktın  adamın 10-15  sabıkası  var,doğru  öte  tarafa...
Yani  belirli  sabıka  sayısını geçenleri   öte tarafa   postalayacaksın ama  biz  o günleri   görebilir miyiz?  işte orası  muallakta....
Ne kadar  it uğursuz  var   aynen  öte tarafa posta.... vatandaş  ancak o zaman  rahat eder diye düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2016, 14:55:02 Gönderen: Rıza BOZOKLU »
1974 İnebolu/KASTAMONU

The following users thanked this post: Emrah DOĞAN, Onur TAVACI, Fuat ARANMAZ, Cengiz ÖNGÖREN, A.Osman DENİZ