Balkondan havaya 1 el ateş etmeniz hırsızı ürkütmek için yeter de artar bile....
Ama hırsız evin içinde ise sende de tüfek varsa ateş etmeden etkisiz hale getirmeye çalış, yoksa adam nasıl olsa evime girmiş diye ateş edersen ceza alma ihtimalin var.
Ama hırsız silahlı ise sen silahı doğrultmuş iken silahına davranırsa mecbur ya sen vurulacaksın ya hırsız vurulacak.
Bu durumda senin hırsıza karşı kullanacağın mühimmat bile senin ceza alıp almamanda, ceza alırsan da az ceza alıp almaman da etkili olacak.
Şöyle ki şevrotin denilen 9'lu misket bile mahkemede senin işini zorlaştırır.
Şevrotinin taneleri neredeyse 7,65 mm tabanca mermisi iriliğinde...
Bana göre en uygunu tüfeğin çalıştırdığına emin olduğun 28 gr. 9 veya 10 no saçmalı fişek, kurşun ve şevrotine kıyasla hırsızı öldürmesi daha düşük ihtimal. Allah vermesin öyle bir durumda hırsızı kafadan yada göğsünden değil, ayaktan, bacaktan vurmaya bakacaksın.
Zaten Tüfek otomatik ise ilk atışta indiremezsen 2. 3. atışlarla indirebilirsin.
Mahkemede de hakime "Benim hırsızı öldürmek gibi bir kastım olsaydı kurşun veya şevrotin kullanırdım, buna imkanım vardı,
ancak ben kendimi, eşimi, çocuğumu korumak zorunda kaldığım için, ayrıca insan haklarına saygılı olduğum için,
hırsızın bir daha hırsızlık yapmayabileceğini de düşünerek hafif gram ince saçmalı fişek kullanmak zorunda kaldım" derseniz ve bilirkişiden de böyle bir rapor filan istetirseniz kurtulmanız daha kolay diye düşünüyorum.
Ama hırsız bu sen adamı yaralarsın, adam hastaneden çıkar bu sefer de seni öldürmeye kalkabilir.
Haberlerde izliyorum adamın 100 lerce sabıkası var. her seferinde bir kaç ay ceza alıp alıp çıkıyor.
Vatandaşın başına ayrı bela, polisin jandarmanın başına ayrı bela, içeride de gardiyanın başına ayrı bela...
Aslında adalet adalet olsa çıkartacaksın kanunu baktın adamın 10-15 sabıkası var,doğru öte tarafa...
Yani belirli sabıka sayısını geçenleri öte tarafa postalayacaksın ama biz o günleri görebilir miyiz? işte orası muallakta....
Ne kadar it uğursuz var aynen öte tarafa posta.... vatandaş ancak o zaman rahat eder diye düşünüyorum.