Bu sezona kadar, uzun zamandır yapamadığım bıldırcın avını, diğer avcıların fotoğraf ve videolarından imrenerek izlerdim.
Bu yıl bıldırcından yana bizleri bolca nasiplendiren Rabbime şükürler olsun. Haftasonu itibariyle çok güzel keyifli ve bereketli av yaptık..
Bizim ekip 4 kişi, misafir 4 kişi, iki de tanıdık avcı vardı. Tarlaları 10 kişi 5 köpekle dolaştık..
Misafir avcılarımızdan birinde drahtar vardı, köpeğe maşallah çekmekten dilim yoruldu.. Telin şarjı azaldı videoya alamadım.
Biz koskoca tarlayı gezdik 5 kuş bulduk, köpeksiz kuş bulunca marifet sanıyoruz ya, başka kuş yoktur derken drahtar girdi biz izledik ve 7 kuş daha kaldırdı.. Çok asil bir hayvan, sert ve etkili bir av stili var, sahibinden başkasını asla kaale almıyor
Köpekten sizler kadar anlamam ama köpek olacaksa drahtar olmalıymış bunu bu sabah çok net gördüm..
Gırgır şamata muhabbet bizde eksik olmaz, Allah ağzımızın tadını bozmasın.. Jübile tadında bir av yaptık..
Bıldırcın avını bitirdim diyebilirim, her şeyi tadında bırakmak gerek.
15 ekimde bizim için asıl sezon açılıyor, kuşlar hemen gelmez tabi, ekimin 25 inden sonra yavaştan çulluğa ve tahtalıya başlarız kısmet olursa..
Rabbim herkese kazasız belasız güzel avlar, iyi dostluklar ve muhabbetler nasip etsin. Avlarınız rast gelsin şansınız açık olsun..
Eve gelince benim kedi kuşların kokusunu aldı ve kudurdu, bıldırcınlardan biri epey hırpalanmıştı, kediye verdim sayemde ziyafet çekti