Bps fisek kisminda bu açıklamayı orada yapmıştık erol bey katologlarimizda barut explosivia olarak belirtilmiş dir her yyönüyle bu uzun soluklu bir üretim insaallah ürünlerimizinher bölge de bulunabililirligini ve kaliteyi kesin le bozmamak dileği ile allah yardımcımız olması dualariyla urunlerimizden memnun kalırsınız. Bir gün gelir orijinal jk6 barutu da görmek dileği ile ..?.
Öner Bey, İstanbul av fuarında ilk fişeğinizi gördüğümde oradaki yetkililer ve patronunuz Akif Bey ile görüşmemizde fişekte kullanılan barutun Tecna olduğunu Çek Explosia firmasından aldıklarını söylediler. Bende Tecna barutunun italyan nobelsport tarafından üretildiğini ve isim hakkının ona ait olduğunu söyledim. ancak ısrarla tecna olduğunu ve Explosia'dan aldıklarını söyleyince bende ısrar etmedim. daha sonra kendim fişeğin içindeki malzemeleri görünce fiziksel olarak Tecna barutuna benzediği için tecna olarak kabul ettik. ancak yukarıda belirttiğiniz Tecna veya başka barutta olabilir ismin bir önemi yok demeniz, insanların güvenini zedeler. insanlara sattığınız ürün ile içindeki ürünün aynı olması çok önemli, YAF bu hatayı yaptı .( JK6 barutu dediği fişeğin içinden Aquila barutu çıktı), piyasaya yeni giren bir firma olarak sizlerinde en baştan aynı hataya düşmenizi istemem. Piyasa da çok bilinen marka olması sebebiyle, başka bir firmanın markasını kullanmak ticari olarakta bence etik değil. ticari faaliyetler ile ilgili üretim yerlerinin veya üreten firmaların farklı olabileceği durumlar olabilir örneğin; Nobelsport'un tecna barutunu Expolisa firmasına ürettirmesi gibi bir durum var ise bizleri bilgilendirirseniz memnun oluruz.
Tecna barutu ilk 1988 yılında italyan SNİ-BPD tarafından icat edilmiştir, daha sonra Nobelsport tarafından bu firma satın alınarak tüm hakları nobelsporta geçmiştir.
Öner Bey, birde kullanmış olduğunuz tapaların Gualandi olduğunu belirtmişsiniz, ancak benim incelediğim tapaların markası Giovanni'ydi saçmaların koyulduğu haznenin dip kısımlarında yazıyor, gualandi'ler de de dip kısmında gualandi yazıyor. internette araştırma yaptığımda farklı bir marka olarak çıkmaktadır. Gualandinin böyle bir modelini de göremedim, bu konuda da bizleri aydınlatırsınız sevinirim.