Adem Beyin yazdıklarında haklı olduğu taraflar da var ancak, çok abartmamak kaydıyla yerine göre ağır gramaj kullanmak da güzel oluyor.
Mustafa beyin bahsettiği biturbo 36 gramla ve paylaştığım lambro brown ile vurulan tahtalıların, 40 gr 2 ve 3 no ile vurduğum ördeklerin vuruluş şekilleri daha farklıydı. Kamyon çarpmış derler ya, o şekilde bir durumdaydılar..
Söz konusu 30-35 metreler olsa ( çok sert havalar hariç) bu fişeklere hiç gerek yok...
Pozede çok defa 36 gram atmışlığım var, şimdiki aklım olsa atmazdım.. Markası öyle çok da önemli değil 30-32 gr iyi bir fişek, 18,4 poze ile çok tatlı ve yeterli av yaptırabiliyor.
Benim asıl ters köşe olduğum durum ise, en son yaptığım ördek avında ördeklerle karşı karşıya kaldığım pozisyonda keşke dedim tüfek dağıtsaydı.. Geçit avı dediler ona göre hazırlık yapıp gittim. Ördekler de sabahın ilk ışıkları 25 - 30 metre gibi geldi sanki tepeme konacak gibi.. Bazısından hiç düşüremedim, 3 te 3 vuruşun kaçınılmaz olduğu durumlardan zar zor 1 er ördek alabildim..
Yerine göre şok seçimi vs önemli tabiki ama ilk 35 metre içinde tüfeğin toplu atması hiç de iyi bir şey değilmiş. Uzak atış ve toplu grupman seven biri olarak bunu çok net gördüm..
Sezonun geri kalanında geniş şoklara ya da sabit şoklu 61 namluya daha çok şans verebilirim..