Gönderen Konu: Tek Kırma Hedef Atıcılığı 36 Cal Tüfek Tavsiyesi  (Okunma sayısı 2555 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Süleyman DAŞKIN

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Herkese Merhaba,

Avda kullanılmayacak tek kırma 36 cal tüfek arıyorum. Çoğu tüfekte 61cm'den aşağı namlu yok. Sadece tek kurşun atılacak.

Hedef atıcılığını hali hazırda havalı tüfeklerimle devam ettiriyorum. Sanıyorum ki 36cal bir tüfekte kaliteli bir optik kullanabilirim.

Fazla bir bütçem yok 500 tl gibi bir bütçe ayırabilirim en fazla.

Havalı tüfek camiasında kral ve hatsan önde gelen isimlerden. Kralın raptor serisi mevcut 300 tl civarı

Yıldız var 450 tl civarı bir fiyatı var. Ancak 61 namludan kısası yok. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

NOT: Av tüfeğine optik takılır mı hiç diyen arkadaşlar sadece bu öneriyi bulunmak için yazacaksanız yaklaşık 50 sayfa sizin nacizane önerilerinizi okumakla geçirdim teşekkür ederim :)
1995-Ankara-Erzincan

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Tek Kırma Hedef Atıcılığı 36 Cal Tüfek Tavsiyesi
« Yanıtla #1 : 27 Eylül 2016, 22:09:12 »
Öncelikle neden 61 den de kısa olmasını istiyosun namlunun anlamadım. Sana önerim huğlu 20 cal alman 500 tl. 36 cal kullandım tek kurşunda keyif vermiyor 20 kullanmanı öneririm . Tabi senin seçimin daha kısa olsun diyosan kestirtirsin ama farketmez uzunluk.
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsılmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

The following users thanked this post: Süleyman DAŞKIN

Çevrimdışı Süleyman DAŞKIN

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #2 : 27 Eylül 2016, 22:40:42 »

Öncelikle neden 61 den de kısa olmasını istiyosun namlunun anlamadım. Sana önerim huğlu 20 cal alman 500 tl. 36 cal kullandım tek kurşunda keyif vermiyor 20 kullanmanı öneririm . Tabi senin seçimin daha kısa olsun diyosan kestirtirsin ama farketmez uzunluk.

Ateşlilerle yakından ilgilenen bir insan değilim. 36 cal istememin çok özel bir sebebi yok. Birkaç büyüğüme sordum tek kurşun atacaksan tek kırmalar dayanmaz kalitesiz yapılıyor optik de bağlayacağım diyorsun 36 cal al dediler. Avlak ve Tabanca Tüfek forumları dahil hemen hemen tüm forumlarda inanılmaz bir tek kurşun atacaksan mutlaka namlu kısa olacak mantığı var. Hemen hemen herkes yorumlarında uzun namlunun şişme yapabileceğini sıkıntı çıkaracağını dile getirmiş. Calibre seçimi gibi bu da internet araştırmalarımdan öteye gitmiyor anlayacağınız. Tavsiyeniz için teşekkür ederim :)
1995-Ankara-Erzincan

The following users thanked this post: Yasin TORAN

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 28 Eylül 2016, 08:24:20 »
Tamam o zaman huğlu 20 cal 66 namlu mobil şoklu. Bu silahı almanı öneririm. 5 nolu şoku takarsın kurşun atarken hiç bişey olmaz şişme falan. Kurşun olarak özkursan kama gibi çelikten imal mermiden uzak dur. Bu tüfekle 2 şoku takıp karga saksağanda vurabilirsin , belki ava başlatır seni. ;).http://www.seherav.com/?g=HU%C4%9ELU%20301%20A%2012%20KAL%C4%B0BRE%20TEK%20KIRMA&gisa=urunler&uid=1246
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsılmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992