Aynen öyle. Üst bant birleşimi ve namlu regülasyonunda hata yoksa, üst ve alt namlunun saçma atışında kayda değer hiç bir farkı yoktur. Bir iki santimetrelik bir farktan ibaret. O da namlu regülasyonunun yapıldığı (sıfırlama noktasında), tamamen sıfıra iner.
Genelde, 36.6 metre gibi bir sıfırlama noktası birleşme (sıfır noktası) mesafesi kabul edilir. Bazı Avrupa'lı üreticiler bunu 35 metreye de sıfırlayabiliyor. Yakın mesafe atışları gibi özel amaçlı spesifik üretim tüfeklerde (çulluk avı için özel üretim vs) bu mesafe daha da kısaltılabiliyor.
Yani şöyle:
Burada, şekilden de anlaşılabileceği gibi, A, B, C.... ölçüleri giderek düşer ve 36.6m'de sıfırlanır. Benzer şekilde, a , b, c ... ölçüleri de giderek düşer ve 36.6m'de sıfırlanır. Yani, namlu regülasyonunda hata yoksa, ya da bilerek farklı bir POA/POI amaçlanmamışsa, sıfırlama mesafesinde, üç eksen (bant, üst namlu, alt namlu) arasındaki mesafe sıfırlanmış olur.
Evet arpacık ile alt namlu arasında yaklaşık 2.5cm bir aralık farkı olsa (bu açı kaç derecedir bilmiyorum) ve nişan hattı ile namlunun atış hattı 36metrede (hedefte) birleşse namlu ucundan itibaren bu aralık hedefe daralarak gider ve hedefte sıfırlanır aralık falan kalmaz. Yani kurşun hedefe gidene kadar her 1metrede 0.7mm aralığı kapatır ve hedefte nişan hattı ile birleşir. Aynı şekilde hedef noktasında birleşen hatlar eşit olduğu için hedeften sonraki 36.metrede kurşun yine 2.5cm üst vurur ki buda pek bir fark yaratmaz. (Burada anlatmak kaba taslak bir fikrimdir. İşin içine bir de balistik girerse...)