Hafta içi cumaya kadar resmen kýþ havasýna çevirdi yaðmur soðuk, derken hava açtý. Cumartesiden ava çýktýk kuþ geldimi gelmedimi diye bakýnýrken 5-6 parça büyük tarlalarý gezdik çokþükür güzel kuþ bulduk. Benim þansýma hep 3-5 kuþ denk geliyor fazla yok
Yeðenler benden hýzlý biri 7 kuþ aldý öbürü limiti doldurdu..
Avdan sonra da merkez üssü kulubemizde güzel bir açýk hava kahvaltýsý zeytin peynir domates..
açýk havada kuru ekmek bile tatlý oluyor ne hikmetse
Hava erken saatlerde 10 derece altýnda, hava soðuyunca gt1 tüfeðim sterling bior 28 gr fiþeklerle nazlanmaya baþladý, ben de tekkýrma gibi kullandým
Alta kýsa bir video ekledim telefonla fazla da çekim yapamadým. videoyu kapattýktan sonra uzak kalkan 2 kuþu takip edip buldum, yaf bior 28 gr almýþlar onlardan 3-5 fiþek almýþtým son 2 kuþu o fiþekle vurdum, 28 gr ama sert fiþekmiþ. tüfek sorunsuz çalýþtý..
Eve gelince baktým 18.60 tapa çapý ve 1.70 gr aquila barut koymuþlar, baruta þaþýrdým.. fiþek 28 gr görünümlü 32 gr olmuþ..
Bunlar cumartesi postasýndan..
Dün de 2 kiþi biraz daha dolaþtýk tarla sýnýrlarý cinek otu olan yerler vs dip kýyý geze geze 6 kuþ daha bulduk. Hava açýnca kuþ fazla kalmýyor.. Dün de pozeyle gittim epeydir ava götürmemiþtim deðiþiklik olsun dedim. sterling kullandým 28 gr bior.. tüfek 71 namlu 1-3 olunca kuþlarý salýp salýp tetik düþürdüm. 3 kuþ da tertemiz indi. Toplamda çok keyifli bir haftasonu avý oldu.
Rabbim hepinize güzel, keyifli ve bereketli avlar nasip etsin.. Herkese rast gele..